sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Arjen pieniä herkkuja - gluteeniton kylmäsavulohipastasalaatti.

Sunnuntai on viikonpäivistä sellainen, jolloin mielelläni valmistelen tulevaa viikkoa. Yritän selättää oman kalenterin ja merkkailen jääkaapin ovessa roikkuvaan viikkokalenteriin jokaisen menot, jokaisen nähtäville. Mietin vähän ruokia ja mahdollisuuksien mukaan esivalmistelen niitä.

Viime viikonloppuna tein pastasalaatin jääkaapin jämistä ja täytinkin sillä lounasaikaan vatsani muutamana päivänä. Salaatin kanssahan näillä pastasalaateilla ei taida olla muuta yhteistä kuin nimi, mutta voihan tällaista aina käyttää myös annoksen pohjana ja peittää lautasen ensin sillä vihreällä.


kylmäsavulohipastasalaatti


pastaa (glut.)
kylmäsavulohta
kurkkua
paprikaa
einesperunasalaatin loppu
1 dl kermaviiliä tai luonnonjugurttia
1 sitruunan mehu
tilliä


Keitä pasta reilulla suolalla maustetussa vedessä. Voit myös halutessasi marinoida sen vaikkapa pestolla. Pilko muut ainekset sekaan ja mausta. Käytä tilliä koko nippu. Tosiaan uudesta vuodesta meille oli jäänyt jääkaappiin puolikas einesperunasalaatti, jossa pikkuhiljaa päivämäärät lähestyivät. Sekoitin sen mukaan tähän ja suolakurkun ja kapriksen maut sopivat hyvin mukaan hieman etikkaisina.

Superherkullista ja helppoa ja jos joku instasta bongasi, niin kiireisinä päivinä menee hyvin lounaana eväsrasiasta auton ratissa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥