tiistai 9. tammikuuta 2018

Herkullinen pasta paahdetuista tomaateista ja mozzarellasta.

Syön ihan liikaa pastaa ja eläinkunnan tuotteita, mutta kummastakaan ei ole aikomusta luopua kokonaan. Toki valintoja on mahdollista tehdä ja olenkin pyrkinyt vähintään kerran viikossa valmistamaan perheelle ruoan, joka olisi ainakin kokonaan lihaton. Usein se on maanantai, sillä kasviksilla höystetyt pastat ovat helppoja ja nopeita, sellaisia maanantairuokia.

Vuosi sitten söin Via Esca -ruokavalion mukaan ja se herätti paljon ajatuksia. Eikä se mikään elämäntapamuutos olisikaan, ellei siitä olisi jäänyt mitään käteen. Aviomiehen kanssa muutimme näin pitkällä tähtäimellä paljonkin tottumuksiamme ja esimerkiksi kasvisten määrä ruokavaliossa lisääntyi ja on pysynyt runsaana.

Yksi lempiresepteistäni oli tämä paahdetuista tomaateista valmistettu pasta, jota maustaa lisäksi hyvä oliiviöljy, paahdettu valkosipuli, erilaiset yrtit, sekä ihana mozzarella. Vegaanisen tästä saa halutessaan helposti vaihtamalla juuston vuustoon.

Koko homma on pöydässä ja haarukat kulkee ääntä kohti kunhan pasta on kypsää. Niin helppoa ja nopeaa :)


pasta paahdetuista tomaateista ja mozzarellasta


kirsikkatomaatteja
valkosipulia
oliiviöljyä
yrttejä
suolaa & pippuria
mozzarellapalloja
pastaa

Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja kaada ne kulhoon. Purista sekaan valkosipulinkynsi, lisää oliiviöljy, yrttejä ja vielä pippuria myllystä. Laita koko setti uuniin paahtumaan noin 225°C. Kannattaa käyttää leivinpaperia ja syvempää peltiä, sillä tomaateista vapautuu herkullista nestettä.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on sopivan kypsää, kaada se lävikköön ja pikaisesti takaisin kattilaan. Pikaisesti siksi, että näin säästyy hieman nestettä sekaan. Lisää uunista paahtunut tomaattiseos nesteineen ja sekoita hyvin.

Lisää vielä mozzarella ja sekoita hyvin. Voit maustaa valmiin pastan pippurilla ja ripotella päälle vielä tuoreita yrttejä. Tähän sopii mikä tahansa lempiyrttisi, mutta esimerkiksi timjami ja basilika ovat super herkullisia :)

En laittanut ohjeeseen sen kummempia määriä, sillä meidän versio on aina viidelle henkilölle.. Mutta esimerkiksi kahdelle henkilölle 1 rss kirsikkatomaatteja ja 1 pss mozzarellapalloja on sopiva määrä. Käytä valkosipulia ja yrttejä niin paljon tai vähän kuin haluat. Pasta on meidän ruokapöydässä aina gluteenitonta :)

Huomenna sitten niitä toivottuja sisustushommia pitkästä aikaa! Siihen saakka voitte vaikka herkutella pastalla :)

2 kommenttia:

 1. Oi, mitä herkkua. Tätä testataan meillä ehdottomasti. Täällä myös keskitytään entisestään kasvisten lisäämiseen ruokavalioon ja ns kevyemmän ruoan syömiseen. Tai, me aikuiset keskitymme, pojat kun vaativat tuhdimpaa ruokaa urheilun ja kasvun kaveriksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkua tosiaankin ja kivointa ehkä on kuitenkin se, että valmistuu nopeasti :)
   Vaikka talvisen pulkkamäen jälkeen maistuisi keitto, tuhti pasta-annoskin voi olla oiva valinta! Ja kesällä tämä on taas omiaan lounaspöytään rose-viinin kanssa :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥