maanantai 8. tammikuuta 2018

Slimestä muovailumassaksi vähemmillä kemikaaleilla.

Olen sitä sukupolvea, joille slime tuli aikoinaan valmiissa purkissa ja voi kuinka jännää se olikaan. Ei ollut youtubea, mutta toki joku olisi voinut ohjeen laittaa köyhän miehen internettiin, eli tekstitelkkariin. 

Jestas, miten kivaa oli kun oppi pysäyttämään sen sivun, vaikka kyllähän ne siellä taustalla samaan aikaan pyörivät. Pysäytettyään sivun piti parhaassa tapauksessa odottaa kymmenkin sivua, että haluamasi teksti pyörähti uudelleen kohdille..

No mutta se sivuraiteista :D Itsetehtyyn slimeen tarvitsee erilaisten ohjeiden mukaan liimaa, pesuaineita, piilolinssinesteitä ja partavaahtoa. Vähän arveluttaa antaa moisia kemikaaleja lasten leikkeihin, joten pikaisen googletuksen mukaan shampoolla ja perunajauhoilla saisi saman lopputuleman.


Näitä pitäisi laittaa suurinpiirtein 50/50 suhteessa, mutta yhden kokeilun jäljiltä sanoisin, että parhaan lopputuleman saa kokeilemalla. Lautaselle vaan shampoota ja perunajauhoja perään! Toista niin monta kertaa kuin tarvitsee :)

Tämä slime on aluksi tarttuvampaa, mutta toisaalta taas seuraavana päivänä, ilmatiiviissä säilytyksessä slimestä on tullut silkkisen pehmoista ja muovailtavaa massaa. 

Eiväthän nämä shampootkaan ole aina kemikaalittomia, mutta uskoisin tähän voitavan käyttää myös luonnonkosmetiikkapohjaista shampoota. Miksipä ei? Ehdottoman hauskaa puuhaa, jota ainakin meidän porukka saa läträtä itsekseen!


2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, täytyykin tutkailla shampoita. Meillä kuopus kun on kovin allerginen ja esim punainen väriaine on yksi pahin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Teillä saa kyllä olla tarkkana..
   Tuossa shampoossa on varmasti jotain väriainetta, sillä itse neste oli haalean punaista.. Mutta eiköhän mikä tahansa muukin shampoo käy tarkoitukseen :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥