lauantai 27. tammikuuta 2018

Tivolin tuoksuinen gluteeniton juustokakku.

Olen sellainen ihmistyyppi, joka mielellään antaa niin sanotusti kunnian hyvien ideoiden keksijöille, sen sijaan, että esittelisin ne ominani. Törmään usein ihaniin juttuihin ja tuon ne lähes yhtä usein blogiini. 

Näitä kakkuja ja reseptejä pinnaan mielelläni pinterestiin myöhempää käyttöä varten ja sieltä kakkutaulun syövereistä kumpuaa tämäkin, alunperin Oma koti onnenpesä -blogista pinnattu ohje :) Saman postauksen Geisha-kakku pääsee luultavasti ensi viikonlopun synttärijuhlapöytää ihastuttamaan!

Kakkua valmistaessani keittiössä leijaili hattaramainen, lämpimän karamellinen ja paahdetun popcornin yhdistelmätuoksu, joka toi mieleen tivolit ja huvipuistot 


OMAR-JUUSTOKAKKU


150g gluteenittomia kaurakeksejä
50g sulatettua voita

4 dl vispikermaa
3/4 pss omareita
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
4 liivatelehteä

(huomaathan, että omar-karkit saattavat sisältää vehnää!)


Murskaa kaurakeksit (käytin itse blenderiä, huippukätevä) ja sulata voi. Sekoita yhteen ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Suosittelen vuoraamaan vuoasta sekä pohjan että reunat, molempiin voit käyttää leivinpaperia.

Sulata omarit 1dl vispikermaa kanssa hiljakseen. Anna jäähtyä jonkin verran. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää mukaan juusto ja sokeri ja jatka sekoittamista vielä hetken sähkövatkaimella. Lisää seokseen vielä 3/4 omar-liemestä.

Liota liivatteet ja siirrä ne kattilaan, sulata. Kaada liivate juustoseoksen sekaan ohuena nauhana ja jatka samalla sekoittamista. Täytä vuoka seoksella ja hyydytä jääkaapissa noin neljä tuntia. Tämä hyytyy hyvin iltapäiväksi, jos teet kakun aamulla. Testattu on :)

Poksauttele kattilassa pieni määrä popcornia ja koristele niillä kakku. Jos käytät mikropoppareita, laita loput tarjolle juhlapöytään :) Kaada poppareiden päälle vielä loput omarkastikkeesta, saat sen taas juoksevaksi pienellä lämmityksellä.

Sitten vaan kupit ja kakku pöytään, teen tai kahvin kera. Lempeää viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Olipa herkullisen kuuloinen ja näköinen resepti! Menee kokeiluun viimeistään maaliskuussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit :)
      Mä tykkään kokeilla paljon kaikenlaisia uusia kakkureseptejä, joten kannattaa pysyä kuulolla :)

      Poista
  2. Ihastuttava poppiskakku!
    Voin vain kuvitella tuon huumaavan tivolin tuoksun keittiössäsi!

    Lempeitä tammikuun päiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Susanna, samoin sinne <3
      Tuoksu oli kyllä mahtava, myös koulusta tulleiden lasten mielestä :D

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥