tiistai 27. helmikuuta 2018

Haalarissa reikä? Eikä! Näin paikkaat kosteussuojatun haalarin helposti ja nopeasti.

Ihana kamala sepeli. Estää kyllä liukastumisen aika tehokkaasti, mutta ihan yhtä tehokkaasti viiltää rikki kaiken aina haalarin polvista polkupyörän kumeihin. Ja näinhän meillekin kävi. Pieni, mutta äärimmäisen ärsyttävä viiltoreikä haalarin polvessa. Juuri siinä kohtaa, että se on välttämätöntä paikata, ellei toivo märkiä polvia tai kohta valtavan kokoista reikää.

Tämän päivän ulkohaalarit ovat ihan poskettoman hintaisia. Voisi rehellisesti sanottuna luulla niiden sisältävän joko arvometalleja tai älytekniikkaa. Ainoa älykkyys kuitenkin on kosteussuoja ja hengittävyys, aina ei sekään.

Olen ollut laadullisesti todella tyytyväinen tähän viime syksyn pomp de luxin ulkohaalariin, on siis pitänyt sen minkä on luvannut ja ollut lisäksi todella lämmin. Kehitysehdotuksena toivoisin kuitenkin vahvistettuja polvia, varsinkin tänne meidän Suomen talviin..


Haalarin maksaessa hunajaa ei ole oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin korjata. Kuitenkaan kosteussuojattua et voi paikata ommellen, siitähän ne reiät vasta tulevatkin. Ainoa vaihtoehto oli löytää siis liimattava paikkakangas, sillä myöskään silitettävä ei ole mahdollinen.

Hurautin meidän lähimpään eurokankaaseen ja ostin muistaakseni noin 8-9e arvoisen heijastavan ja liimattavan paikkakankaan. Tuo yksi paketti riittää kolmeen näihin tähden muotoiseen paikkaan, muun mallisiin riitoisuus on eri.

Nappasin kaapista taitekotien sisäpuolelle jäävän pikkuleipämuotin ja painoin muotin terävillä reunoilla paikkakankaan takapuolelle ääriviivat. Sitten vaan nips ja naps saksilla ja paikka paikoilleen.

Koska paikkakangas suositellaan kiinnitettävän puhtaaseen kankaaseen hurautin haalarin koneen kautta. Oli ehkä aikakin.. Lopputulos on kiva ja supersimppeli, isompaan korjaukseen ei olisikaan ollut resursseja :) Näin haalari sai ansaitsemansa jatkoajan ja ipana kuivat polvet.

3 kommenttia:

 1. Heijastinkangas onkin hyvä idea. Meillä on ollut käytössä vastaava liimattava kangas, jolla myöskin on saanut näppärästi paikattua puhjenneet polvet tai kyynärpäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se liimattava kangas kuulemma pysyy paremmin paikoillaan kuin tämä heijastinkangas. Nuo tähtien sakarat irtoilee haalarista aika helposti..

   Poista
 2. Hyvä idea! Meillä on PO.Pin vk-housuissa tytöllä reikä ja tämähän toimii siihen loistavasti.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥