lauantai 3. helmikuuta 2018

Kylpyhuoneen "miniremppa" alle kolmellakymmenellä eurolla.

Osa teistä tietääkin, että olemme mukana Ikean kestävän kehityksen ohjelmassa testiperheenä. Esittely, sekä ensimmäinen blogiteksti on luettavissa tuolla Ikean sivustolla linkin takaa. Tässä talossa on tarkoitus vaihtaa vanhoja lamppuja uusiin ledeihin ja samalla meille tulee älyvalaistus. Roskiskaapin kierrätysastioita laitetaan kuntoon ja ysärillä kuuminta hottia ollut liesituuletin päivitetään nykyaikaisempaan ja projektin (sekä omia) arvoja kunnioittaen, vähäenergisempään.

Tässä kun irroiteltiin vanhaa liesituuletinta, heräsi ajatus hieman enemmästäkin. Mielestäni keittiön välitilan laatoitus on ollut aina siedettävä, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin ollut kovinkaan ihastunut siihen. Samoin iänikuiset loisteputket, nekään eivät juuri imarrelleet ajatuksia, saati sitten keittiön seinää. Että taas lähti lapasesta ja lopputuloksia näette pian!

Eräs asia, joka on myös tässä aikansa häirinnyt, on kylpyhuoneen suihkutilan vanhat ja kieltämättä jo aikansa eläneet vesikalusteet. Kellastunut ja pinttynyt suihkun letku oli epämiellyttävää katseltavaa, mutta ei kuitenkaan millään tavalla pakollinen kohde, joten tämäkin oli häirinnyt sen kolme vuotta. 

Kalkkeutunut suihkupää, joka ei toennut jatkuvista ja erityyppisistä puhdistusyrityksistä huolimatta, kuului samaan luokkaan. Lisäksi tuo vanha suihkupää ei varsinaisesti ollut mitenkään ekologinen vettä säästävien ominaisuuksien puuttuessa.


Tämä miniremontti freesasi kylpyhuoneen ilmettä aivan älyttömästi ja on etenkin livenä superpaljon huomattavampi kuin näissä kuvissa. Toteutin muutoksen alle kympin letkulla, sekä alle kahdenkympin perussuihkupäällä, joka säästää vettä.

Näissä vettä säästävissä suihkupäissä on useimmiten ikävänä sivuvaikutuksena kova vedenpaine. Sellainen kevyt "tukka lähtee päästä" -paine. Säästyy kuulkaa vettä älyttömästi, kun suihkussa käydään kääntymässä sen kaksikymmentä sekuntia. Kauempaa siellä kun ei voi olla. Ja annas olla jos kärsit pms-oireista! Siinä ei paljon arkaa etumusta suihkun alle tee mieli kääntää..

Tässä oraksen perusmallissa oli myös vettä säästävä vaihtoehto ja erittäin miellyttävä paine. Ehdottomasti win-win! Sitten vain suitsait sukkelaan vanhat pois ja uudet tilalle ja ilme muuttui kyllä huomattavasti edukseen.

Harvemmin harrastan näitä kuvapareja, mutta tosiaan kuten sanoin, saattaa muutosta olla hankala tihrustaa näistä kuvista, varsinkin jos ne ovat erillään. Kulahtaneesta tuli helposti ja nopeasti kiva :)
2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥