Lumista tiistaita täältä meiltäpäin! Ikkunan takana on tuiskunnut aamuyöstä saakka ja hanki on saanut päälleen uuden pehmoisen lumikuorrutteen. Ja vaikka keitot ovat lähellä sydäntäni varsinkin näin talvisin, minun oli pakko jakaa tämä todennäköisesti maailman parhaimman salaatin herkkuohje kanssanne.
Bataatti on yksi ehdottomista lemppareistani ja tässä salaatissa maistuukin paahdetun bataatin makeus, kermaisen fetan suolaisuus ja "to die for" -seesamivinaigreten hapokkuus. Salaatti, jota voisin syödä vaikka päivittäin!
Alunperin ohje on peräisin Meillä Kotona -sivustolta ja muokkailin sitä aavistuksen sitä mukaa, mitä kaapista löytyi :)
Lämmin bataatti-fetasalaatti seesamivinaigretellä
1 bataatti
1 punasipuli
oliiviöljyä
timjamia
suolaa
pippuria
1 rasia rucolaa
1/2 kurkku
1 pkt kikherneitä (käyttövalmiita)
1/2 pkt fetaa (sellainen pehmeä feta pahvirasiassa)
seesamivinaigrette
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl balsamicoetikkaa
1rkl seesaminsiemeniä
Valmista ensin vinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, näin sokeri ehtii liueta kastikkeeseen.
Kuori ja pilko bataatti ja viipaloi punasipuli. Kaada kulhoon mausteiden kanssa, lisää oliiviöljyä ja sekoita niin, että jokainen bataatin- ja sipulin pala saa ylleen hieman öljyä ja mausteita. Paahda uunissa kypsäksi.
Kokoa salaatti kulhoon ja lisää bataatti, feta sekä vinaigrette. Helppoa, nopeaa ja ääntä kohti :)
ps. huomasittehan jo arvonnan blogin fb-sivuilla? kipinkapin osallistumaan!
ps. huomasittehan jo arvonnan blogin fb-sivuilla? kipinkapin osallistumaan!
Meidän lempparit bataatti ja feta yhdistettynä salaattiin, tätä on kokeiltava. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKiva kuulla, että tykkäät ohjeesta :)
PoistaOstin just eilen ainekset uuteen salaattiin, tällä kertaa fetan tilalla pehmeää vuohenjuustoa!
Näyttää ihanalle, kiitos ohjeesta <3
VastaaPoistaJa maistuu vielä ihanammalle <3
PoistaMä teen hyvin samantyyppistä, mutta sitruunavnaigrettellä. Ens kerralla teen muuten seesamivnaigrettellä!
VastaaPoistaToi sitruuna voiskin olla hyvä vaihtoehto kokeilla!
PoistaJa nyt on rucolan tilalla mulla lehtikaalia :)
Pari viikkoa meni että muistin ostaa aineksia, mutta kannatti.
VastaaPoistaEi vitsit, tää oli mielettömän hyvää! Kiitos!
Ihanaa, että tykkäsit ja tulit vielä jättämään komentin <3
PoistaMun lempiruoka!