maanantai 26. helmikuuta 2018

Testaa kotona saatko tarpeeksi Omega-rasvahappoja?

(postaus sisältää kaupallisia linkkejä)

Kun ensimmäisen kerran törmäsin biohakkerointiin terminä, ohitin sen täysin epäkiinnostavana. Taas jokin uusi tietokonejuttu, joka olisi meidän kalkkisten kielellä evvk. Eli ei kiinnostanut tippaakaan. Biohakkerointi oli ja pysyi terminä pinnalla ja jossain vaiheessa päätin tutustua aiheeseen ihan jo yleissivistyksen kannalta ja sehän kannatti.

Moni meistä on nimittäin tietämättään jonkinlainen biohakkeri. Wikipedia määrittää biohakkeroinnin aikalailla näin: "Oman elämänsä biohakkeri, joka suhtautuu kehoonsa monimutkaisena systeeminä. Biohakkerointiin yhdistetään usein myös itsensä mittaaminen". Aiheesta on kirjoitettu myös Biohakkerin käsikirja, joka on itselläni tällä hetkellä lukulistalla.

Olen jo pitkään ollut kiinnostunut kehostani hyvinvoinnin kannalta. Tekisi mieli mittauttaa rauta- ja vitamiinitasoja ja tehdä muita testejä, joilla saadaan määriteltyä kaikenlaista mielenkiintoista. Olen superhuono syömään purkeista mitään vitamiineja, myöskään sitä deetä, mutta uskon jollain tavalla siihen, että meidän kehomme kyllä kertoo mahdollisista puutostiloista erilaisilla mielihaluilla.

Tähänhän ei sitten lasketa sitä, kun keho kertoo tarvitsevansa pussillisen ranch-sipsejä viinin kanssa viikonloppuna :D


Eräällä apteekkireissulla tivasin aikani kuluksi proviisorilta, että tarvitseeko tällainen perus-pertti, kuten allekirjoittanut sitten vitamiineja purkeista. Niitä kun on apteekit levällään.. Vastaus oli, että ei tarvitse. Ainoastaan deetä näillä meidän leveysasteilla. Jos ihminen syö monipuolisesti tavallista ruokaa, täyttyvät tarvittavat vitamiinivarastot sillä. Eri asia sitten, mikäli allergioiden tai erikoisruokavalioiden vuoksi joutuu jättämään jotain pois.

Tiedän kyllä, että omegoita saa rasvaisesta kalasta ja että punajuuri, mansikat ja punainen liha täyttävät rautavarastoja. Ceetä saa mustaherukoista ja porkkanoista löytyy a-vitamiinin esiastetta karoteenia. Näitä kaikkia syönkin mielelläni ja monipuolisesti, mutta olisi mielenkiintoista tietää oman kehonsa pitoisuuksia.

Sain Hyvinvoinnin Tavaratalosta testiin Balanstri test kitin, jolla on mahdollista mittauttaa omega3 ja omega6 -rasvahappojen pitoisuudet elimistössä. Testi on hyvin yksinkertainen tehdä ja koska totuin itseni piikittämiseen samalla, kun luovutin munasoluja, ei pieni nipsaus sormenpäähän tuntunut miltään.


Käyttöohjeet olivat supersimppelit! Pese kädet hyvin ja desinfioi paketin mukana tulevalla puhdistuspyyhkeellä. Nipsauta sormenpäähän pieni reikä ja anna veren värjätä kaksi testipallukkaa. Vähän niinkuin raskaustesti :D

Näytteen annetaan kuivua puolisen tuntia, jonka jälkeen se on valmis pakattavaksi ja postitettavaksi. Testitulokset ovat luettavissa uniikilla, pakkauksen mukana tulevalla koodilla netistä 2-4 viikon kuluessa.

Nyt jään vain mielenkiinnolla odottamaan näitä testituloksia. Itse en siis syö omegaa tai oikeastaan mitään muutakaan vitamiini- tai ravintolisää. Deetä muistan syödä silloin tällöin, parhaiten silloin kun ostan purkin ja pidän sen joko autossa tai käsilaukussa. Useimmiten olen kuitenkin läpi vuoden vain ruokavalioni varassa ja tämän vuoksi nimenomaan on mahtavaa saada nähdä, kuinka paljon puutostiloja on vai onko niitä lainkaan.


Ajattelin jakaa nuo testitulokset myöhemmin myös teidän kanssanne mikäli mielenkiintoa löytyy? Kiinnostaisi muuten kuulla, syötkö vitamiineja tai muita ravintolisiä ja miksi tai miksi et? Entä oletko joskus mittauttanut jotain tasoja ja miksi? Nyt vaan kokemukset jakoon!

Ja jos tuo testi kiinnostaa enemmänkin, siitä voi lukea lisätietoa TÄSTÄ. Oman testisi voit tilata TÄSTÄ.

(postaus sisältää kaupallisia linkkejä)

4 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen postaus ja minä ainakin mielelläni lukisin tuloksia myös! :) Itse olen iät ja ajat syönyt Multitabsia, lisäksi syön kalciumia ja hiuksia varten Priorinia. Eli aika monta lisää tulee otettua päivittäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista tuloksista onkin ollut moni kiinnostunut, eli kyllähän niistä täytyy postaus tehdä :) Tuo testi pitää laittaa aika hetimiten postiin, joten lähetin sen heti samana päivänä muutaman tunnin kuluttua :)

   Mä söin myös priorinia ja tykkäsin siitä, kunnes selvisi, että mun epämääräiset oireet johtuivat sen sisältämästä vehnästä :D Siis kuinka tyhmä ihmisen pitää olla, ettei tarkista tuotesisältöjä :D

   Poista
 2. Olen itsekin miettinyt testaamista, mutta vielä on jäänyt. Tämä testaus kuulosti yksinkertaiselta, joten jospa itsekin kokeilisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä tosi yksinkertainen ja jotenkin kynnystä madaltaa se, ettei tarvitse varata aikaa lääkärille erikseen, vaan testin saa tehtyä kotona kun se omiin aikatauluihin sopii :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥