keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Uudet pelikiekot Afrikan Tähteen itse tehden.

Me tykätään kovasti lautapeleistä ja pelataankin niitä suht usein. Lemppareista löytyy ehdottomasti Carcassonne ja Afrikan Tähti. Näiden lisäksi pelaamme mieluusti Muuttuvaa Labyrinttia, sekä Monopolia eli aika perusmeiningillä mennään. Korttipeleistä sen sijaan Uno on jokaisen suosiossa.

Kaapista löytyy lisäksi Trivial Pursuit, Alias, Pictionary ja Cluedo. Lapsena omia lemppareitani olivat Hiirenloukku, Pekingin Mysteeri, Monopolin tapainen Roope Ankka -peli, Game of Life ja samantapainen huvipuistopeli, joka löytyi naapurin tytön kaapista. Voi että olenkin näinä vuosina miettinyt, mikä sen nimi mahtoi olla! Monet illat kuluivat myös vanhaa kunnon Hotellipeliä pelaten, se oli niin hyvä!

Voinen siis sanoa, että olen jäänyt lautapeleihin koukkuun jo lapsena ja pidän niistä edelleen. Voisin helposti istua illan ystävien tai aviomiehen seurassa näitä pelaten, pitäisikin järjestää oikein aikaa tämmöiselle!


Meidän Afrikan Tähdellä taitaa olla ikää jo kymmenen vuotta ja pelikiekoista osaa katsoa tarvittaessa missä mikäkin sijaitsee. Tavallaan ihan hauskaa sekin, mutta pelin idea vähän kärsii..

Jostain, ehkä pirkka-niksistä luin aikoinani, miten nämä pelikiekot voi istuttaa maitotölkin korkkeihin ja niin me tehtiin. Keräsin näitä aikamoisen kasan, pesin ja kuivasin. Sen jälkeen painoin vain kiekon korkin sisään ilman mitään liimoja tai muita. Pysyy loistavasti ja peittää juuri sopivasti alleen jäävän punaisen täplän.


Nyt Afrikan Tähteä voi taas pelata huijaamatta ja lopputulos on huomattavasti tasaisempi :D Vielä voisi laminoida setelit ja päällystää laudan kontaktimuovilla ja käsissä olisi lähestulkoon ikuinen lautapeli mikä kestää isältä pojalle!


6 kommenttia:

 1. Onpas kiva idea ja kiekotkin pysyy paremmassa kunnossa.

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea. Tämän voisi toteuttaa myös meillä, jospa merkit pysyisi paremmin tallessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa nuo kiekot pysyvät nyt paremmin tallessa!

   Poista
 3. Olipas hyvä idea! :)
  Lautapeleistä näiden lisäksi meidän suosikki on Saaristopeli -> www.saaristopeli.fi

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥