perjantai 16. helmikuuta 2018

Viikonloppukimppu ja ajatuksia harmoniasta ympärilläni - tuoko vain boheemi elämäntyyli sisältöä elämään?

Hei vaan, onkos siellä yhtään perjantaifiilistä aistittavissa? Täällä on jo koko pesue kotona ja aloittelemassa hiihtolomaa rennosti, mikäs sen parempaa. Suunnitelmissa on hakea pizzat kotipizzasta ja korkata miehen kanssa viinipullo siihen kaveriksi. Lapsistakin taitaa olla kotona vain yksi tänään, ajatella miten aika kuluu.. 

Normaalisti perjantaisin harrastan kuvioimurointia ja pölyhuiskavalssia, mutta tällä viikolla olen purkanut stressiä siivoukseen melkein päivittäin, joten perjantaisiivouskin on vähän niinkuin taputeltu valmiiksi. Meillä on ollut aikamoista ylä- ja alamäkeä erityisen kanssa ja olen yrittänyt hallita edes sitä osaa elämästäni, mitä jollain tasolla kykenen hallitsemaan. Järjestystä ja harmoniaa ympärilläni.


Postasin eilen instaan kuvan jääkaapista, joka oli superhienossa järkässä ja niin harmoninen, että kuolisin varmasti onnesta löytäessäni vastaavan omasta keittiöstäni. Sain siihen kommentin, jossa todettiin, että kommentin jättäjä sen sijaan kuolisi ahdistuksesta, että vastaavan jääkaapin omistajalla mahtaa olla tyhjä elämä.

En tiedä, en ehkä sanoisi niinkään. Meitä on todella paljon erilaisia ja arvostamme eri asioita. Siinä, missä jonkun ympäristö on boheemi ja sen ympärillä omien sanojensa mukaan onnea, voi olla ihan yhtä tyhjää sisällä. Toiset haluavat hallita edes hieman niitä asioita, jotka ovat hallittavissa ja kolmas vaan nauttii järjestämisestä. Ei kai siivoaminen ja järjestely vaikuta elämän sisällön määrittelemiseen? Onko niin, että siisteyttä ja järjestystä rakastavilla kaikki aika menee näihin asioihin ja jäljelle jäävät vain tyhjät kuoret?


Ottamatta yhtään kantaa kaikenlaisiin herkkyyksiin ja kirjo-oireisiin, toisten elämä on kai helpompaa kun kaikki on hallinnassa. Jos jääkaapista löytyy suorat rivit ja tavarat paikoillaan, eikö silloin kaikki perheessä tiedä mitä missäkin on ja mitä tapahtuu seuraavaksi? Tuoko vain spontaanius, sekamelska ja boheemi elämäntyyli onnen ja sisällön elämään?

Itselläni on ehdottomasti helpompi rentoutua kun asiat ovat reilassa ja valmiiksi suoritettuna. Mutta olenkin ehkä vähän sellainen suorittaja. Ja vastaavalla mentaliteetilla aion jatkaa, sillä se sopii minulle loistavasti. Ensin suoritetaan ja sitten rentoudutaan, eipähän jää tekemisiä nurkan taakse odottamaan :) 

Meni ehkä vähän syvällisemmäksi kuin oli tarkoitus, mutta tämä oli tänään mielen päällä. Leppoisaa viikonloppua ja lomaa niille, jotka siitä saavat nyt nauttia!

8 kommenttia:

 1. Minä nautin kun saa organisoida, järjestää ja tehdä asioita valmiiksi. Kirjaan kalenteriin ylös to do-listat, tapahtumat, menot you named it.
  Tavarat on omilla paikoillaan ja järjestyksessä. Silti minun elämäni on täynnä sisältöä <3 Minulle tämä tyyli sopii oikein hyvin ja aion sillä linjalla jatkaa :)
  Ihanaa viikonloppua <3
  Ja hei, kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä kanssasi ihan samanlainen :D
   Jotenkin elämän ja kaiken muunkin organisointi antaa ehkä jopa tilaa saada sitä sisältöä? Mukavaa viikonloppua, vaikkakin nimenomaan sitä loppua, myös sinne :)

   Poista
 2. Kaunis kimppu :) mä tykkään myös että ihan kaikki on järjestyksessä, myös se jääkaappi. Huono vaan kun kolme muuta ei oo samaa mieltä 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään itsekin kimpusta kovasti <3
   Me käytiin lauantaina katselemassa uusia kylmäkalusteita ja varsinkin kun ne on uusittu, pakotan muutkin rakastumaan laatikoihin :D

   Poista
 3. Ihana kimppu! Ja se harmonia - minäkin ihastelin sitä jääkaappikuvaa ja kateellisen kaihoten mietin meidän jääkaappiamme... Pidän siitä että tavarat ovat paikoillaan ja järjestyksessä - tällä hetkellä meillä on menossa kodin "pientä pintaremonttia", joten tavaroita on vähän siellä täällä, mutta kun päämäärä on selvillä, niin kestän tämän :)
  Kivaa viikonloppua - nautitaan auringosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkisitpä meidän jääkaapin tällä hetkellä :D
   Toi pientä pintaremonttia -vaihe on niin ärsyttävää, just saatiin se päätökseen ja itseasiassa _edelleen_ löytyy lattioilta esimerkiksi jätekaapin sisustaa..
   Mukavia viikonloppuhetkiä myös sinne <3

   Poista
 4. Täällä toinen suorittaja. Ensin työ ja sitten huvi, mummini opetti! Eli, kyllä on paljon rennompi olo heittäytyä sohvalle, kun ensin on kotityöt tehty. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sittenhän se tuntuu parhaalta, kun ei ole niin yhtään mitään odottamassa <3
   Samoin sinne <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥