sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Ihanat äidit ja tyttäret.

(postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä elloksen kanssa)

Pikkuneitien jalassa äidin aivan liian suuret korkokengät, kaulassa valtavat helmet ja ruususuu väritetty pihistetyllä huulipunalla. Jotenkin ne isosiskon ja äidin tavarat, sekä vaatteet ovat aina olleet kiinnostavia ja vähän kiellettyjä hedelmiä. 

Olen aina tykännyt tietynlaisesta samistelusta pukeutumisessa ja elloksen uudessa mother & child -mallistossa tämä on mahdollistettu mielestäni iästä ja koosta riippumattomasti tyylillä. Samantyylinen mekko on mahdollista pukea sekä äidille että tyttärelle olematta kuitenkaan täysin sama. Kuosit ja materiaalit toistuvat eri paikoissa ja yhdistyvät esimerkiksi kirjailuissa.

Tällä tavalla tytär saa pukeutua samoihin ihanuuksiin äidin kanssa ja tuntea olevansa lähempänä sitä roolimallia, jota katsotaan ihastellen ylöspäin. Sillä roolimallihan äiti tyttärelleen on, hyvässä ja pahassa.


Hurmaavan boho-vaikutteisen mother & child -malliston vaatteet ovat kesäisen kepeitä ja hulmuavia. Ja kuten boho-tyylistä useinkin, myös näistä löytyy ylellisiä kirjailuja ja pehmeitä värejä, jotka ovat omiaan juurikin intiaanikesään ja huolettomiin päiviin. Malliston keulakuvana toimii Ruotsalainen näyttelijä Carolina Gynning ja hänen kaksi tytärtään ja  kokoelman ideana on juhlistaa kesää ja äitien ja tytärten erityistä suhdetta.

Itselläni ei juurikaan ole kokemusta äidin ja tyttären välisestä, toimivasta suhteesta, mutta oma äiti-tytär-goalini on ehdottomasti jotain televisiosta löytyvää Gilmoren tyttöjen tyyppistä Lorelain ja Roryn välistä rakkautta, luottamusta ja kanssakäymistä.

Toki elämähän harvemmin menee niinkuin saduissa, joten jos saan aikaiseksi edes kaksi tytärtä ja yhden pojan, jotka rakastavat itseään ja tietävät sydämessään oman rakkauteni ja hyväksynnän, on maaliviiva ylitetty.


Mutta niihin vaatteisiin, nekin kun usein ovat äitien ja tytärten yhteisiä kiinnostuksen kohteita :)

Valkoinen on mielestäni ehdoton kesäväri päivettynyttä ihoa vasten ja nuo tyttöjen Ellen-mekot tuovatkin mieleen oman lapsuuden hulmuavat hellekesät. Varsinkin tuo krepattu yläosa oli suosittu aikoinaan. Muistaako joku ne vastaavat, taisivat olla nimeltään juurikin hellemekkoja (vai sanottiinko hellemekoiksi vain meillä?), joissa oli sellaiset solmittavat olkaimet?

Itse olen kuitenkin enemmän shortsitypyjä ja sainkin hankittua himoitsemani North-shortsit vihdoin. Revityt farkkushortsit ovat olleet nimittäin ostoslistalla jo pitkään. Rouheiden shortsien kaveriksi käy ihanasti unelmankevyt Aviva-pusero, jonka solmittavissa olkaimissa on hauskana yksityiskohtana roikkuvat tupsut.

Älä käsitä väärin, rakastan nimittäin kesämekkoja omassakin vaatekaapissa, mutta shortsit ovat vain mielestäni superkätevät arjessa kyykkäillessä milloin missäkin :)

Kesäkenkinä meillä suositaan sandaaleja ja nyt jo vanhempina kummallakaan tytöllä ei mene enää kuppi nurin kivistä ja hiekasta niissä kengissä. Molly-sandaaleissa on kiva gladiaattorifiilis ja jalkaanvetämistä helpottaa takana sijaitseva näppärä vetoketju, jonka pienempikin lapsi saa itse vedettyä kiinni.

Kokonaisuudessaan mother & child -mallisto on mielestäni erittäin onnistunut ja monipuolinen, mitäs te pidätte siitä? Entä mitä ajatuksia äitien ja tytärten väliset suhteet teissä herättävät?

Mukavia yhteisiä kesähetkiä 


ps. jos Carolinan oma blogi ja elämä kiinnostaa, pääset kurkkamaan siihen tästä.

4 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥