tiistai 8. toukokuuta 2018

Järvenpään Kukkatalon ihana kevät.

(kaupallisessa yhteistyössä Järvenpään Kukkatalo)

Oh, en edes tiedä mistä aloittaisin, sillä nyt on tiedossa keväistä ja kesäistä kukka- ja kasvitulvaa! Pääsin toteuttamaan edellisvuosien tapaan postauksen kaupallisessa yhteistössä Järvenpään Kukkatalon kanssa ja vierailinkin siellä viime viikolla inspiroitumassa :)

(Vuoden 2017 ja 2016 postauksiin pääset klikkaamalla, mikäli ovat menneet sinulta ohitse.)

Tällä hetkellä myymälässä on menossa äitienpäiväviikko ja tarjolla on upeita leikkokimppuja, mutta myös perinteisiä ja suosittuja ruukkuruusuja ja orkideoja. Mikäli haluat pysyä mukana menossa, kuulla tarjouksia ja teemoja tai osallistua tapahtumiin ja työpajoihin, kannattaa klikkailla itsensä tykkäämään Järvenpään Kukkatalon facebook-sivusta

Tuolta sivulta löytyy hyviä tarjouksia, kuten aiemmin olleet kympin oliivipuut, jotka olivat supersuosittuja :) Mutta niihin kuviin, vinkkeihin ja tunnelmiin, olkaa hyvät!

PIHA, PUUTARHA JA TERASSI


Nyt on tullut markkinoille erityisesti talvehtimaan jalostettuja hortensialajikkeita. Mikäli olet hankkimassa tätä terassien näyttävää ikisuosikkia, kysy ihmeessä lajiketta, joka talvehtii täällä Suomessakin maahan kaivettuna.

Itse innostuin tästä superpaljon, sillä olisihan se nyt ihan mieletöntä, että pihassa kasvaisi jos jonkinmoista hortensiaa. Meillähän kasvaa etupihalla valtava syyshortensia, joka on ehdottomasti yksi pihan kuningattarista.

Erilaiset heinät ovat helppohoitoisia ja täydentävät kivasti istutuksia. Niitä voi laittaa ihan ruukkuihin kesäkukkien kanssa, mutta myös yhdistää terassille tuotujen viherkasvien kanssa. Useat näistä heinistä ovat perennoja, jotka myös nousevat uudestaan ja uudestaan kukkapenkistä :)

Saija Sitolahti, joka on toinen Järvenpään Kukkatalon yrittäjistä vinkkasi myös kivoista mehikasveista. Nuo menestyvät vaatimattomimmissakin olosuhteissa ja esimerkiksi juurikin heiniin yhdistettynä tuovat kivaa eksoottista tunnelmaa.

Ihastuin ihan täysillä alimman kuvan suppilokukkaan, joka toimii täydellisesti sinkkivadissa romanttisen tunnelman luojana, oih ja voih ♥


YRTIT JA HYÖTYKASVIT


Omiin suosikkeihin kuuluu tällä hetkellä kaikki varrelliset yrtit ja hyötykasvit. Ei, oikeastaan olen niihin ihan hulluna! Näin kyllä taitaa käydä joka kevät, sillä nakkaan puutarhaan kaikki kaupan ruukkukasvikset uudelleen kasvamaan.

Käytän esimerkiksi timjamia ja basilikaa superpaljon ruoanlaitossa ja niitä pitää molempia olla läpi vuoden saatavilla. Varsinkin timjami kyllä säilyy ja maahan istutettuna se puskee keväällä uudestaan esille. Basilikan pidän paahteisessa kasvarissa, jossa se suorastaan villiintyy!

Tänä vuonna kylvin myös porkkanoita sekä lavalle, että kasvihuoneeseen. Hyötykasvien siemenistä multaan pääsi tilli ja pinaatti. Viime vuoden persilja versoo jo uutta vihreää lavalla. 


ILMA- JA VESIKASVIT


Helppohoitoiset ilmakasvit nauttivat tällä hetkellä suurta suosiota. Ne tarvitsevat hoidokseen vain viikoittaisen kylvyn ja pärjäävät kauniissa astioissa ilman multaa. Näistä on helppo rakentaa näyttäviä asetelmia pöydille. Ilmakasvit viihtyvät myös amppeleissa.

Hauskat vesikasvit viihtyvät maljakoissa, mutta myös akvaarioissa. Ihan loistoidea ripotella vaikkapa akvaarioihin niihin sopivia vesikasveja pienen ruukun kera. Muista tarkistaa, että kasvi ja kalat sopivat yhteen!


VIHERKASVIT


Viherkasvibuumi ei ota laantuakseen, mutta en näe tätä lainkaan huonona asiana, päinvastoin itseasiassa! On todistettu, että vihreiden sävyjen katselu rentouttaa mieltä ja kasveille juttelu ja niiden hoitaminen rauhoittaa ja laskee stressitasoa.

Moni kasvi myös puhdistaa huoneilmasta haitallisia yhdisteitä ja parantaa huoneilmaa. Omiin suosikkeihini kuuluu tällä hetkellä vahvasti kolmannessa kuvassa esiintyvä kultaimarre hieman hopeaan taittavine lehtineen.

Neljännen kuvan enkelinsiipi on suosittu myös lehtiensä kuvioiden vuoksi. En ole aiemmin nähnyt tätä kasvia kukassa ja itse pitäydynkin lähinnä lehtien ihailussa. En ole koskaan oikein innostunut viherkasvien kukista ja oikeastaan minua ei haittaa kovinkaan paljon, mikäli en saa kasvia kukkimaan :D

Viherkasvien lisäksi ilmettä sisustukseen saa erilaisilla ruukuilla, joten kannattaa ehdottomasti katsastaa Järvenpään Kukkatalon ruukkuvalikoima. Näitä löytyy useita hyllymetrejä toinen toistaan kauniimpia. Omaa silmää miellyttää tällä hetkellä betoni ja rouhea kuluneisuus.


SISUSTUS


Sisustuspuolella tällä hetkellä inspiroi mm. Kukkakirjan oheistuotteina syntyneet postikortit, jotka mielellään säästää ja laittaa esille. Myymälään on saapunut myös suosittu Tanskalainen Nicolas Vahé erilaisine tuotteineen. Itse annan mieluusti lahjaksi nimenomaan näitä syötäviä ja käytettäviä tavaroita, eikä ulkonäkö haittaa kyllä yhtään ♥

Erilaiset korit ja luonnonmateriaalit pitävät edelleen pintansa ja niillä onkin helppo tuoda lämpöä sisustukseen.

Mutta hei, kannattaa käydä itse paikan päällä kurkkimassa kaikki ihanuudet! Ja mikäli kukka- tai kasviasioissa tulee kysyttävää, vedä rohkeasti myyjää hihasta :) He ovat siellä juurikin sitä varten, että osaavat antaa vinkkejä juurikin sinun tarpeisiin ja auttavat miellellään.

2 kommenttia:

 1. Ihana paikka, tuolta lähtisi mukaani niin hortensia kuin yrttejäkin. :)
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis sain aika paljon pidätellä itseäni, etten kotiuttaisi puolia valikoimasta :D
   Olin tiukasti työhommissa ja päätin jättää ostokset toiseen kertaan..
   Mutta siis täytyyhän tuolla käydä vielä uudestaan <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥