perjantai 4. toukokuuta 2018

Kaunis ja inspiroiva kukkakirja.

"I don't care if Monday's blue, Tuesday gray and Wednesday too. Thursday I don't care about you, it's Friday I'm in love". Voisiko sitä paremmin sanoa kuin the Cure? Perjantai on täällä ja voi tätä vapauden riemua. Vaikkakin viikonloppuun on ahdettu leiripäivää, treenikuskaamisia ja jos vaikka mitä, niin otan viikonlopun ilolla vastaan!

Kävin keskiviikkona tutustumassa Järvenpään Kukkatalon kevätpuuhiin ja ihanuuksiin, mutta ennenkuin lähden purkamaan niitä ihanuuksia tänne blogin puolelle, ajattelin näin perjantain ja Kukkailottelun kunniaksi esitellä teille Saijalta saamani inspiroivan kukkakirjan.

Saija Sitolahti on siis toinen Järvenpään Kukkatalon omistajista, uskomattoman taitava floristimestari ja muutenkin superkiva persoona :)


Kukkakirja lupaa antaa helppoja ohjeita kimppuihin ja asetelmiin ja onnistuu pitämään lupauksensa aina alun opastuksista lähtien, lopun kukilla koristeltuun nakukakkuun saakka. Kirja on siis monipuolinen yhdistelmä helposti toteutettavia ideoita.

Eniten kirjassa kuitenkin pidin tämän lisäksi Maru Lemmetyn valokuvien syvyydestä, mutta Saijan kehotuksesta käyttää myös luonnonkukkia. Meillä on niityt ja ojanvarret täynnä toinen toistaan kauniimpia kukkia, joten miksi emme niitä käyttäisi?

Kirjassa kootaan kimppuja niin lupiineista ja lemmikeistäkin, mutta erityisen ihana idea on käyttää voikukan siemenpalloja ja koiranputkea yhdessä. Jestas, miten kaunista ja herkkää, mutta myös täysin ilmaista!

Itse usein puran kukkakimppuja niiden elämänkaaren mukaan. Toiset kasvit kun kestävät toisia pidempään ja parhaimmillaan yhdestä kimpusta on mahdollista saada kymmenenkin erilaista kokonaisuutta. Viimeisenä seisoo yksinäinen neilikka kristallilasissa käsienpesualtaan reunalla 


Mutta hei! Sain näitä kirjoja kaksi kappaletta ja ajattelin laittaa toisen teille arvontaan :) Eli jätä kommentti sunnuntaihin 6.5.18 mennessä ja varusta se sähköpostiosoitteellasi, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden.

Kommenttikentän sana on vapaa, mutta mielelläni lukisin kukka-aiheisia kommentteja  Oikein paljon onnea arvontaan ja keväisen kaunista viikonloppua!

31 kommenttia:

 1. Tätä kirjaa ihailin kevätmessuilla ja mielellään tutustuisin kirjaan vielä paremmin. Kesän saapumista odottaen -mikä sen parempaa kun hyödyntää kesäkukkia kimpuissa.

  VastaaPoista
 2. Meillä on maljakossa usein kukkia,ovat osa sisustustakin.Omalta pihalta saan maljakkoon kukkia pitkin kesää myöhäseen syksyyn.Niistä voi tehdä kimppuja ja asetelmia itse.

  VastaaPoista
 3. Kukat on valtavan ihana sisustuselementti <3 Kesäksi monenlaista ideaa ;)
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Mukana :)
  mariaheinonen1@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Saija on huipputyyppi ja kirjahan on aivan ihana!<3 Minustakin on kiva, että Saija opastaa myös luonnonkasvien käytössä, näkökulma ei ollenkaan ole kukkakauppiaan, tyyliin ainoat oikeat kukat saa kukkakaupasta.:)

  Jätän arvonnan tällä kertaa väliin, sillä omistajan jo tuon ihanuuden. Ihanaa viikonloppua Elisa!<3

  VastaaPoista
 6. Mukana arvonnassa kimppujen sitomista odotellen :)

  VastaaPoista
 7. Mä olen katsellut tätä kirjaa ”sillä silmällä”, niin inspiroivalta vaikuttaa. Joskus olen miehelle heittänyt, että minun pitäisi olla floristi. Tai ainakin haluaisin kokeilla sitä päivän. Nyt tyydyn kuitenkin olemaan sellainen oman elämän floristi, joka asettele ja oikoo omia kukkakimppuja ympäri kotia. ☺️

  VastaaPoista
 8. Olispas kiva kukkakirja. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Kukkia pitää olla aina esillä. Piristystä arkeen :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Ihana kirja! Olisi kia oppia tekemään kimppuja itse kun yleensä ostan vain valmiita.

  VastaaPoista
 11. Kukkiin ei kyllä koskaan kyllästy. Tulevan kesän tavoitteena onkin kasvattaa lisää laitettavaa maljakkoon 😊

  VastaaPoista
 12. Rakkaudesta kukkiin...ruusujen punastus, neilikoiden vieno tuoksu ilmassa ja leinikin jalo kauneus. Kukissa asuu itse rakkaus! <3
  Ei kai floristi tarvitse tähän enää muita sanoja. =)

  Saijan ihastutava kirja olisi ihana...on omalla must-listallani!
  mantelilaakso@gmail.com

  Viikonlopun tunnelmaa sinne!

  VastaaPoista
 13. Mukana. Nyt keväällä on niin ihanaa seurata viime syksyn sipuli-istutusten nousua! On kuin olisi lahjan käärinyt itselleen ja nyt sitä pikkuhiljaa avaa.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Mulla ei oo ikuna ollu mitään kukkakirjaa. Netistä sitä on tullu opiskeltua ja kateltua kuvia. Ois ihanaa saada edes yksi kirja, josta olisi kiva katsella kuvia ja unelmoida. Ja tietysti teekupposen äärellä :)
  cerafia@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Olen todella kehno kukkien ja kasvien tuntija,vaikka rakastankin tuoreita kukkia!Kotona on maljakoissa aina tuoreita kukkia,ne tuovat kotiin ihanaa lämpöä ja tuoksua.Saijan ihana kirja olisi oiva apu omiin kukkatuntemuksiini ja varmasti todella suuri inspiroinnin lähde.

  sk.saija@gmail.com

  Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 16. Aivan upean näköinen kirja, ja kuinka kauniita kukat ovatkaan! Olen innolla mukana arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Tämä kirja olisi juuri oikea kirja minulle. Oman blogini puolella juuri kirjoittelin, kuinka haluaisin oppia sitomaan kukkakimppuja. Ehdottomasti siis mukana kirjan arvonnassa.

  VastaaPoista
 18. Mulla on usein kukkia pöydällä ja haluaisin oppia käyttämään niitä vieläkin enemmän ja erilaisin tavoin

  VastaaPoista
 19. Kirja olisi ihana antaa äidille<3 hänen puutarha kukkaloistossaan on upea näky!:)

  Janette.mertanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Vaikuttaa ihanalta kirjalta :) Kukat on <3
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mukana. :)

  tt32232@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Juu. Tämä kiinnostaa. Tämä kömpelösormi kaipaakin apua, jotta oppisi uutta!

  Krisu

  Oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista
 23. Neilikat maljakossa on lemppareitani -eikä kissat syö niitä! spiia at hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Oi, kukat on niin ihania!

  Eve_95@windowslive.com

  VastaaPoista
 25. Juuri olen laittanut siemeniä itämään että saa parvekkeen hienoksi :)

  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Harvemmin ostan kaupasta kukkakimppuja, mutta kesäisin tykkään kovasti poimia niitä. Olisi kiva saada ideoita kauniisiin kimppuihin ��

  tiiju_6 at hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Tällainen kirja olisi kiva juttu! Kukat ovat ihania!

  Maire

  Hullutellen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 28. Toi kyllä vaikuttaa tosi kivalta kirjalta! :)
  joku.varpuslintu[ät]gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥