lauantai 19. toukokuuta 2018

Kesäinen mutakakku mansikoilla ja hapankermalla.

Suloista kesäiltaa! Vaikka eikai vielä edes virallisesti ole kesä, poikkeuksellisen lämmin kevät vain. Mutta samapa tuo minulle, sillä ainakin itse olen niin kesämoodissa kuin olla ja voi :) 

Ja ehkä juurikin sen kesämoodin vuoksi tänään oli pakko keittää myöhäisen lounaan jälkeen iltapäiväkahvit ja pyöräyttää pikainen mansikkakakku. Minulla on pinterestissä kokonainen kansio näille kakuille, joita haluan kokeilla ja sieltä tämäkin löytyi.

Ohje löytyy alunperin soppa365:n sivuilta ja on nimeltään Muscovado-mansikkakakku. Maku ei kuitenkaan ollut sellainen kuin odotin, vaan huomattavasti "terveellisempi". Tämä tuhti pähkinäinen kakku ei nimittäin ole kovinkaan makea.

Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä muistin, että omista arkistoista löytyy aivan taivaallinen mutakakku, jonka ohjetta en ole täällä vielä varmaankaan jakanut. Halutessasi voit vaihtaa tavallisen sokerin alkuperäisen ohjeen muscovadoon ja saat vieläkin maistuvamman kakun.


kesäinen mutakakku mansikoilla ja hapankermalla


200g taloussuklaata / tummaa suklaata
200g voita / margariinia
200g sokeria / muscovadosokeria (2,4 dl)
4 kananmunaa
1 dl jauhoja / finmixiä
1 tl leivinjauhetta
1 rkl lakritsinjuurijauhetta

päälle:


1 prk creme fraishea
0,5l mansikoita
muscovadosokeria


Sulata suklaa ja margis. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Lisää vielä sulanut voi-suklaaseos taikinaan.

Kaada voideltuun ja jauhoitettuun irtopohjavuokaan ja paista 200°C noin 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä vähän valuvaksi. Itse ole superlaiska voitelemaan vuokia, joten vuoraan ne aina leivinpaperilla :)

Kakku nautittiin pihahommien ja kuninkaallisten häiden tuoksinassa, auringon lämmittäessä takapihalla. Niinkuin sanoin, kesältä tuntuu :)

6 kommenttia:

  1. Tuo kakku on oikeasti ihan 'törkeän' hyvää. Olen tehnyt sen mantelijauhoista ja aika nopsaan on lautaselta koko kakku hävinnyt. Ja kermaan/vaniljavaahtoon lisään rahkaa/turkkilaista jogurttia/smetanaa ja tuoreat mansikat kruunaa koko komeuden <3
    Ihanaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kiva kuulla kokemuksia :)
      Mantelijauhot eivät olekaan ehkä niin tuhteja kuin tuo hasselpähkinä. Täytyykin kokeilla! Ja jos vielä muscovadon vaihtaisi fariiniin.. ;)
      Samoin sinne <3

      Poista
  2. Näyttää kyllä super hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3
      Joskus pitää vähän herkutella ja mikä olisikaan parempi (teko)syy kuin kuninkaalliset häät :D

      Poista
  3. Mielettömän herkullisen näköistä, kuvat myös <3 Olen laiska leipoja, mutta joskus kokeilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin iskee silloin tällöin tuo leipomisinspis ja sitten viedään kuin possua narussa :) Tällä viikolla saakin leipoa taas muutaman kerran uudestaan..
      Kivoja leivontahetkiä sinne, kunhan taas kärpänen puraisee :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥