perjantai 18. toukokuuta 2018

Oman pihan villi viikonloppukimppu.

Se on täällä! Nimittäin aika, jolloin luonnon oma kukkakauppa on parhaimmillaan.. Koskaan ei tiedä, mitä nurkan takaa löytää ja joskus vanhakin tuttu voi yllättää positiivisesti. Pihojen vanha kuningar, norjanangervo oli tällä kertaa yllättäjä.

Tuo ärsyttävä risukasa, joka harottaa joka suuntaan. Sama puska, joka on mahdollista leikata maata pitkin ja aamulla herättyäsi näyttää siltä, ettei kukaan koskaan tehnytkään sille mitään.

Meillä kasvaa pihalla sekä jaloangervoa että norjanangervoa. Molemmista on tullut omalla tapaa suosikkejani. Ensimmäinen ilahduttaa sulkamaisuudellaan ja tämä jälkimmäinen taas tuoksuu huumaavalta ja hohtaa valkoisena kesäyössä.


Viikonloppukimpuksi nappasin muutaman oksan sisälle, sillä noitahan riittää. Kun riipii oksista vielä muutamat lehdet pois, fiilis on karun kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kunhan tämä norjanangervo on kukkinut, on seuraavana vuorossa pihasyreeni. Niitä löytyy sekä valkoisena että violettina.

Kesän myötä tarkoituksena on hieman siistiä tuota aidannetta ja samalla istuttaa siihen jatkoksi muutama samanlainen pensas lisää. Tällä hetkellä tuo osa pihasta on nimittäin vähän hassu, sellainen runsaudenpaljous. Siihen kun on laitettu pihtaa, angervopuskaa, hansaruusua, jasmiketta ja kuusamaa. Kaikkia samaan rahaan. Älyttömän vaikea pitää aisoissa!


Muitakin pihasuunnitelmia toki riittää, mutta kaikki aikanaan! Olen ollut todella tyytyväinen tähän maltilliseen lähestymistapaan, sillä edelleen kolmen vuoden jälkeen maasta nousee kasveja, joita en ole aiemmin siinä tavannut, saati istuttanut.

Tänä kesänä vuorossa on vahvasti etupiha. Tilasin jo kahden puun kaadon ja lahjoitin meidän vanhan rhodon eteenpäin. Kyytiä saa myös marjakuuset, sekä kaksi jasmiketta. Tilaa varastolle, mutta myös valolle.

Tällä hetkellä on myös kuukalenterin mukaan paras aika kylvää maanpäällisten kasvien siemenet, joten ei tarvitse hirveästi päätellä, mitä meillä viikonloppuna puuhastellaan :) Mukavia puuhahetkiä myös teille!


10 kommenttia:

 1. Angervon herkkyys on juuri parhaimmillaan lasivaasissa auringon kultaamassa illassa.
  Auringon hellimiä kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
 2. Norjanangervo on aikamoinen risukasa, mutta kukkiessaan ihana. Tuo kukkatertun pitkä muoto on ihastuttava. Minulla ei norjanangervoa olekaan, vain idänvirpiangervoa. Samantapainen kukka, mutta lyhyempi terttu.

  Ihanaa helluntaiviikonloppua - eiköhän tästä taas lämpene!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, se onkin hieman pyöreämpi :) Mutta aivan yhtä kaunis kukkiessaan <3
   Täällä on tänään taas pyöritty pihalla vähissä vaatteissa - lämpö <3

   Poista
 3. Ihania! On se kyllä kaunis, ainakin kukkivana...

  Iloa ja voimia pihapuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs se, kukkivana :D
   Mutta toisaalta todella hyvä myös raja-aitana!

   Poista
 4. Kauniit oksat olet tuonut sisälle. Ihanaa kun pihalta saa pikkuhiljaa taitettua yhä enemmän kukkia sisälle ja maljakkoon.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua myös sinne <3
   Mun haaveena on, että pihalla on joskus vielä niin paljon kukkia, ettei haittaa yhtään riipiä niitä maljakkoon :)

   Poista
 5. Onpa nättiä! Mun mielestä norjanangervo on just kiva, vaikka kasvaakin tosi sotkuiseen tapaan. :D

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥