keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Seitsemän syntiäni.

Taitaa olla yhdenlainen synti istua kököttää sisällä näin upeana päivänä, mutta kuten jo otsikossakin lupaillaan, on aika listata näitä enemmänkin kuin yksi. Synti taitaa kyllä alunperin tarkoittaa Jumalan tahdon rikkomista, enkä usko, että Hänellä oli mielessään ihonhoito tai siivous kun näitä määriteltiin. Mene ja tiedä..

Mutta törmäsin hauskaan haasteeseen tuulaanneli -blogissa ja päätin toteuttaa tämän minäkin. Napatkaahan tekin haaste mukaanne ja tulkaa jättämään vaikka linkki tehtyänne. Olisi hauska lukea myös teidän vastauksianne :) Saa niitä toki kommenttikenttäänkin kirjoitella!


Herkuttelusyntini: ylipäätänsä herkuttelu, se nyt on karannut lapasesta ihan tyystin viimeaikoina. Jos joku näkee kadonneen selkärankani, olisi kiva vinkata, että kotona odotellaan.. Juusto taitaa kuitenkin olla näistä herkuista herkuin. Tai sipsit!

Päätin maanantaina (taas) pistää kertakaikkisen stopin turhalle herkuttelulle ja tänään on jo keskiviikko! Phuuh, että onkin rankkaa :D Herkuttelu itsessään sallittakoon pienissä määrin, mielestäni elämässä kuuluu kuitenkin olla nautintoja.

Ihonhoitosyntini: hmm.. olen viimeaikoina kyllä ottanut itseäni niskasta kiinni tämän kanssa ja pesen ja rasvaan aikalailla aamuin illoin. Mutta ehkäpä kasvojen nyppiminen. Ihan heti ei tule mieleen yhtä koukuttavaa asiaa kuin näppyjen puristelu.

Ihovitamiineja, kuten deetä ja eetä ainakin nyt pitäisi syödä ja tähän liittyen juoda myös vettä, vettä ja vettä. Olen vain sellainen kuivan maan kameli, että kun vesi loppuu, olen varmasti torakoiden kanssa viimeisen pystyssä. Ai miten niin kuiva iho..

Siivoussyntini: haha! Kasat ja projektit. Olen adhd-siivooja ja hypin asiasta toiseen. Minulla on aina jokin siivousprojekti kesken, sillä olen äärimmäisen hyvä aloittamaan kaikenlaista. Siinä sivussa huomaankin toisen epäkohdan ja kamat on levällään kuin sen kuuluisan Jokisen eväät.

Puolustaudun silti sillä, että minusta on hyvä siivota yksi huone kerrallaan, vaikkakin se tarkoittaa juuri tuota keskeneräisyyttä. Onpahan ainakin yksi siisti huone päivässä.


Hiussyntini: tätä piti ihan miettiä, mutta ehkäpä suoristusrauta. Niitä ei saa kuulemma käyttää jatkuvasti. Tai muitakaan lämpöjuttuja tai ylipäätänsä harjaa, shampoota tai kumilenksuja varsinkaan. Ne on kuulkaa saatanasta.

Olisihan se ihanaa, jos peilistä katsoisi sellainen hulmuavahiuksinen elovena, mutta useimmiten me emme ole samaa mieltä hiusteni kanssa yhtään mistään. Minä pidän suorista hiuksista ja hiukseni ovat mielellään villejä ja vapaita. Eikä hyvällä tavalla.

Ystävyyssyntini: helposti sitä omien murheiden ja taakkojen alla vetäytyy kuoreensa, vaikka sanotaan, että murhe on kevyempi kantaa jaettuna. Olen usein ajatuksissani ja yksin. Minusta on superhankalaa jutella mistään silloin kun on niin sanotusti tilanne päällä.

Mutta ajattelen ystäviäni päivittäin, vaikkei minusta aina kuulukaan. Teille on paikka sydämessäni ja käyn vuoropuhelua ajatustasolla. Lasketaanko se?

Pukeutusmissyntini: yöpaita talvitakin alla! Tai ylipäätänsä vain takin alla. Tai hupparin. On vaan niin helppoa vetäistä aamulla takki kiinni ja viedä ipanat ihan muina naisina kouluun tai päiväkotiin. Ne ei niin tiedä!

Hilloan kaapissani myös "klassikkoja", jotka eivät tasan tarkkaan sitä ole. Löytyy sieltä "sitten kun" -vaatteitakin :D

Parisuhdesyntini: o-ou.. Niitä löytyy kuulemma useitakin, kun aviomiehen kanssa silloin tällöin keskustellaan rakentavasti. Mutta ehkä tähän pätee sama kuin ystäviinikin, eli pidän asiat pitkään sisälläni ja jossain vaiheessa olen kuin tikittävä aikapommi.

On niin helppoa olla itsekäs ja itsenäinen, vaikka tässä yhdessä ollaankin. Kun huolehtii vain omista hommistaan, asiat sujuvat. Oikeasti minun pitäisi opetella jakamaan ne asiat myös parisuhteessa.

***

Aurinkoa ja lämpöä keskiviikkoon 

5 kommenttia:

 1. Olipas hauska haastepostaus, tähän en ollutkaan aiemmin törmännyt! Minulla on vähän samanlainen ystävyyssynti, huomaan myös vetäytyväni kuoreeni, jos minulla on murheita ja yleensä en negatiivisista jutuista avaudu/kerro ollenkaan. Pitäisikin oppia jakamaan myös niitä mieltä painavia juttuja. Ps. Kauniit kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit!
   Mäkään en ollut aiemmin törmännyt tähän ja oli pakko tietysti tarttua heti :)
   Pitäisi todella oppia avaamaan itseään :/

   Poista
 2. Mukava postaus! Herkuttelusynti kuuluu omallekin listalleni. Kuinka se onkaan niin vaikeaa olla syömättä herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin hankalaa!
   Mutta oon selvinnyt jo maanantaista saakka, jes! Nyt vaan mietin, että lopetanko hyvän putken tähän ja nautiskelen vähän tähään.. Siinä on vaan se, että sitten on taas koukussa ja homma alkaa alusta :D

   Poista
 3. Mä teen tuota täsmälleen samaa siivoamisen kanssa! Päätän siivota koko asunnon ja alotan keittiöstä. Kolmen tunnin päästä löydän itteni hinkkaamasta jääkaapin sisäseiniä ja pastapurkkien alusia puhtaaksi ja loput huoneet jää täysin siivoamatta. Mutta onpahan ainakin puhdas keittiö! :D

  Mun syntipostauksen pääset lukemaan tästä :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥