tiistai 26. kesäkuuta 2018

Aleostokset ja päivän asu.

Olen vähän huono pyörimään alennusmyynneissä, sillä en mielelläni tee heräteostoksia. Juuri juteltiin esikoisen kanssa autossa siitä, miten nykyisin sitä tulee mietittyä ja punnittua pitkään ostoksensa ja etenkin sen tarpeen niihin. Tarvitsenko minä tätä todella? Entä kuinka pitkäikäinen tämä ostos on?

Omassa kaapissani on niin vanhoja vaatteita, etten kehtaa edes kertoa. Tai itseasiassa miksipä ei! Siellä on vaatteita jopa viidentoista vuoden takaa, sellaisia ajattomia, hyväkuntoisia ja siistejä. Sellaisia hankintoja, joista olen todella ylpeä. Ja ylpeä olen myös siitä, että ne ovat "niin" vanhoja. Hyviä edelleen, enkä koe tarvetta hankkiutua niistä eroon tai hankkia tilalle mitään.


Siellä kaapissa on merkkejä ja merkittömiä täysin sekaisin. Merkillisyys ei ole minulle kovinkaan tärkeä juttu, vaikkakin nimenomaan ne pitkäikäisimmät klassikot siellä kaapissa ovat näitä jonkin merkin vaatteita.

Perustrikoon ostan milloin mistäkin. Ne pitää yleensä uusia kerran vuodessa, sillä pari-kolme toppia tai t-paitaa nuhjaantuvat käytössä noin vuodessa. Valkoinen ei ole enää valkoinen ja musta haalistuu. Tällä hetkellä suosikkitrikooni taitavat olla Cubuksesta ja Vero Modasta. Edullisia ja tarpeeksi paksua kangasta. En nimittäin kestä sitä, että paidoista näkyy läpi :D


Olen jo pidemmän aikaa pitänyt ostoslistalla mustia perushousuja. Näitä paperipussihousuja on näkynyt katukuvassa  hyvän aikaa ja niin vain ne minunkin kaappiini päätyivät. Omani ovat Tallinan Zarasta, mutta vastaavia on esimerkiksi elloksella Maggie* ja Saint Tropez*, jotka ovat molemmat vielä hyvässä alessa :)

Laukun hankin myös tuolta Tallinnan matkalta, josta tulee muuten lähiaikoina juttua blogiin! Iso shopperi on ollut myös hankintalistalla ja kun tämä jo viime syksynä katselemani laukku sattui olemaan alessa, en miettinyt enää hetkeäkään. Mustana tuo on älyttömän monikäyttöinen ja ehdottoman pitkäikäinen oikein huollettuna.

Siinä taitavatkin olla sitten nämä hurjat aleostokseni :) Kenkiä olisin vielä vailla, olen nyt kävellyt noilla samoilla ballerinoilla viisi kesää, joten ehdottoman hyvä ostos aikoinaan. Näille tein tilaa vaatekaappiin raivaamalla ison kassillisen kirppispinoon. Siihen samaan pinoon päätyy vielä vaikka kuinka paljon karsittavaa tavaraa kesäsiivouksen myötä.

Mitäs pidätte asusta? Entä löytyykö teidän kaapistanne noita ikivanhoja klassikoita, jotka palvelevat edelleen?


* kaupallisia linkkejä

2 kommenttia:

 1. Sulle kyllä sopii ihan mikä vaate tahansa päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kivasti sanottu, ihana kommentti <3
   Sitä ei itseään näe ehkä kuten muut ja aina löytyy niitä epätyytyväisyyden kohteita, mutta sun kommentti kyllä toi valon päivään <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥