torstai 28. kesäkuuta 2018

Ihanat mocktailit sinivalkoisilla laivoilla.

Olen jakanut tässä kevään ja kesän aikana aika monta herkkureseptiäni. Helpoin tapa selata niitä on klikata tuota sivupalkin tägipilveä "ruoka- ja leivontaohjeet" -tägin kohdilta. Tänään ajattelin pysyä tavallaan aihepiirissä, mutta siirtyä lempparijuomiini.

Blogiani säännöllisen epäsäännöllisesti seuranneet tietävät, että juomissa minulla on kolme heikkoutta. Musta kahvi, viini ja Jungle Juicebarin smoothiet. Niistä ei aio luopua todennäköisesti ikinä. 

Tässä muutaman vuoden aikana matkustellessani Saudimaissa ja Turkissa lempijuomiini ovat hiipineet vaivihkaa mocktailit. Mocktail on siis "muka cocktail" eli ilman alkoholia valmistettava drinkki. Alkoholillisia drinkkejä en ole pitkiin aikoihin enää nauttinut ja viiniäkin mieluusti vain ruoan kanssa.

Vielä pari vuotta sitten Suomen moctailit olivat aika heikkoja verrattuna suureen maailmaan, mutta pari viikkoa sitten sain kutsun Tallink Siljalta mocktailkouluun. Sinisiltä laivoilta saa siis tästä lähin aivan ihania ja raikkaita drinkkejä ilman alkoholia!

Kaukana ovat ne hetket, kun jouduit tyytymään muumidrinksuun tai ananasmehuun ja grenadiiniin. Ja samalla myös baarimikkojen, -minnojen ja -mestareiden asenne on muuttunut. Mocktail on drinkki siinä missä alkoholikin.


Maailmalla on valloillaan terveystrendejä, jotka eivät ole minusta lainkaan huono asia. Nykynuorison juomatottumukset ovat täysin erilaisia kuin oman sukupolveni aikoinaan. Me aloitimme huonot tavat aikaisin ja tämä uusi sukupolvi ei ole välttämättä lainkaan kiinnostunut kännäämisestä. Heillä on kiire nauttia vihermehuja ja treenata ja pitää itsestän huolta.

Aikoinaan laivamatka tarkoitti älytöntä ja villiä menoa parhaimmillaan tai pahimmillaan kolmatta vuorokautta, mutta nykyisin matka on enemmänkin elämys. On tärkeää nauttia hyvästä ja laadukkaasta ruoasta, ohjelmasta ja päästä aamulla maihin muutakin kuin kääntymään vanhassa kaupungissa ensimmäisellä bussipysäkillä.

Mielestäni nämä mocktailit ja kahviloihin ja myymälöihin rantautuneet terveysjuomat tukevat tätä uutta elämysmatkailua loistavasti. Seuraavalla risteilyllä aion ehdottomasti juoda tuon mocktaillistan läpi perheen kesken ja vertailla lasten kanssa drinkkejä. Me ollaan nyt samalla viivalla, eikä kenenkään tarvitse juoda enää esanssilitkuja.


Uskon vilpittömästi, että varsinkin nyt kesällä yhä useampi valitsee raikkaan ja virkistävän mocktailin nautittavakseen helteisellä laivan kannella. Näistä kun ei tule ikävää turvotusta ja pöhnää, vaan saa päinvastoin lisää energiaa ja hyvää oloa matkaansa.

Mitäs mieltä te olette mocktaileista ja näistä uudistuksista? Ja hei! Nyt kun muistan, niin yhä useampi näin kesälomalla päätyy blogiini googlen kautta etsien Visbyn reissun kokemuksia, niitä näet TÄSTÄ postauksesta. Visbyn reissupäivät ovat 1.7., 22.7., 29.7. ja 5.8. Lisätietoja Visbyn matkoista löydät TÄSTÄ.

6 kommenttia:

 1. Moctailit ovat ihania ja toki muutkin kauniit hedelmäiset, marjaiset juomat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hedelmät ja marjat kyllä tekevät monista juomista tosi houkuttelevia :)

   Poista
 2. Moctailit on ihan parhaita ja tämä nykytrendi menee onneksi koko ajan parempaan suuntaan! Nykyään on trendikästä elää terveellisesti, mikä on mahtava juttu! :)

  https://lifewithhannamari.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Mocktailit on kyllä kiva vaihtoehto sille perinteisemmälle drinkille. Olen molempien fani!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin tykkäät :)
   Nuo alkoholilliset eivät enää oikein itselleni maistu, mutta holittomat kyllä sitäkin enemmän :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥