tiistai 12. kesäkuuta 2018

Keittiön raikkaampi ilme.

Sain tuossa aikaisemmin keväällä oikein kunnon yliannostuksen meidän keittiön verhoista. Kun vaihdoimme kodinkoneita ja keittiön välitilan laatoitusta, alkoi kellertävät verhot näyttää todella tunkkaisilta.

Mielikuva valkoisista laskosverhoista piirtyi mieleeni, mutta monien googlauksien jälkeen petyin. Keittiön ikkunaan ei vain kertakaikkiaan ollut tarjolla puhtaanvalkoista laskosverhoa. Näppäränä neitona päätin siis hankkia kankaan ja ommella itse. #olisinpatiennyt.

Tai no tavallaan suhteeni ompelukoneeseen ei tullut kyllä yllätyksenä minullekaan. Muisti on hyvä, mutta lyhyt. Edellisen kerran ompelin nimittäin laskosverhon muutaman kerran vinoon ja lopulta silitin sen kiinni mattoon. Tiipiin ompelusta en edes aloita..


Ensimmäinen verho oli epäonnistumisen multihuipentuma. Aloitin kyllä ihan oikein, mutta kesken kaiken verhon koko leveys oli ihan liikaa. Otin sakset, leikkasin ja ompelin uudestaan. Vahinko vaan, että ompelin siinä samalla verhotangon kujan umpeen.

Eihän siinä muuta kuin sakset uudestaan käteen ja reiät kujanteeseen. Hyvinhän se paikalleen sujahti, mutta mikäli verhon mielii pestä, saa ostaa uuden kankaan ja ommella uuden verhon. Uskoisin silti, että menee vanhasta muistista ja oikeastaan tuosta ei pääse kuin ylöspäin.

Kaukaa katsottuna kuitenkin verhot näyttävät oikein hyvältä ja olen jälkimmäiseen, eli isompaan verhoon oikein tyytyväinen.


Keittiön remontti on kuitenkin kesken ja esimerkiksi jääkaappien takana oleva tila pitäisi vielä maalata koteloinnin purkamisen jälkeen. Haluaisin sinne päälle vielä yhden vanhan puulaatikon sekä koristeeksi mutta myös tuomaan pienen lisän säilytystilaan. Alkuperäisessä keittiössämme on ollut nimittäin säilytystilaa viisi kaappia enemmän kuin tällä hetkellä :D 

Kaappien purkamisen myötä turhat astiat ja tavarat ovat saaneet kyytiä ja hyvä niin. 

Tarkoitus on käydä tässä kesän aikana maalikaupoissa pienen tapetinpalan kanssa ja löytää täydellinen sävy sopimaan siihen. Sellainen hyvin haalean harmahtava, melkein valkoinen. Sitten vielä kaappien alasokkelit paikoilleen ja enää pientä hienosäätöä liesituulettimen kanssa.

Mitäs pidätte tästä muutoksesta? Itse tykkään kovin ja keittiöstä tuli mielestäni raikkaampi. Uudet verhot tuovat kivasti ryhtiä huoneeseen :)

4 kommenttia:

 1. ������ sun ompeluksista tulee niin mieleen mun omat yritelmät väsätä jotain. Loppu tulema oli aina se että ex anoppi hoiti loppuun sen minkä Mä aloitin ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D
   Musta olisi ihan mahtavaa osata ommella kaikenlaista, mutta totuushan on täysin toinen.. Olen todennäköisesti aloittelijaakin surkeampi koneenkäyttäjä ja teen täysin tunteella kaiken :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos <3
   Sinä varmaan ompelusihmisenä katselet ja luet kauhulla :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥