keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Thaimaalainen pihvi-nuudelisalaatti

Hävettää myöntää, mutta minä, entinen korianterin vihaaja, olen tainnut ymmärtää tuon yrtin idean. Korianterihan haisee aivan järkyttävälle, eikä makukaan oikeastaan makunystyröitä hivele, mutta vietnamilaisten kesärullien ja Prahan reissun jälkeen olen alkanut tuntemaan himoa kyseiseen puskaan.

Parhaimmillaan se on mielestäni limen, chilin, soijan, kalakastikkeen ja pienen määrää sokeria kanssa. Muihin makupareihin en ole oikeastaan vielä tutustunut. Eikä tässä kyllä kiire ole. Kesärullat ja nuudelisalaatti riittävät enemmän kuin mainiosti.

Aviomies oli tuonut kauppareissultaan kotiin Lidlin reseptivihkosen ja poimin sieltä tämän reseptin limen ja korianterinhimoissani. Järisyttävän hyvää! Teen varmasti uudelleen ja monta kertaa!


Thaimaalainen pihvi-nuudelisalaatti


600g naudan fileepihviä (suosittelen paksuhkoja pihvejä)
1 pkt kikhernenuudeleita (gluteeniton versio)
1 pkt tuoreita vihreitä papuja
2-3 porkkanaa
3 kevätsipulia
kuivapaahdettuja cashew-pähkinöitä

kastike:


1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 limeä (yhden kuoriraaste ja molempien mehu)
0,5 dl öljyä
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl (gluteenitonta) soijaa
1 rkl kalakastiketta
2 rkl ruokokidesokeria
1 chili viipaloituna

Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Sekoita kastikkeen aineet isossa kulhossa niin, että sokeri liukenee. Keitä nuudeli suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia, valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kääntele nuudelit kastikkeen joukkoon.

Napsauta pavuista päät pois ja leikkaa ne 2-3 osaan. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä. Raasta kuoritut porkkanat ja hienonna kevätsipuli, sekoita ne nuudelien joukkoon papujen kanssa. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä tarjoiluhetkeen.

Paista tai grillaa pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Levitä salaatti laakealle tarjoilulautaselle ja nosta lihaviipaleet päälle. Koristele cashewpähkinöillä, korianterilla ja limen viipaleilla.

Note to myself: tee kastiketta vähintään 1,5 kertainen määrä, tuplakin on ihan ookoo. Anna maustua rauhassa ja pihvit tosiaan tarpeeksi paksuja, että kypsyysaste on medium miinus. Uskoisin, että toimii älyhyvin myös avokadolla ja raa'alla lohella. Kuivapaahdetut, öljyttömät ja suolattomat cashewit on just, eikä melkein!


ps. meidän salaatti hävisi nopeasti parempiin suihin, joten saatte tyytyä kaupan lehtisen kuvaan :D pahoitteluni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥