torstai 12. heinäkuuta 2018

Gluteeniton kinkku-juustopiiras.

Kinkku-juustopiirakka on varmasti yksi keittiöhistorian suosituimmista ja eniten varioiduista ruoista, nopea googlaus väliviivalla antaa jo reilusti yli satatuhatta osumaa. Omaan makuun paras versio on se hyvinkin perinteinen, oikein suolainen ja reilun rasvainen, jossa yhdistyy palvikinkun savuiset aromit ja emmentalin kypsyys.

Tämä versio on vähän kevyemmän makuinen ja sopii iltapalaksi tai lounaaksi salaatin kera koko perheelle. Piirakat taitavat olla enemmän sellaista talven ja paukkupakkasten lohturuokaa, mutta näin kesällä salaatin, tuoreen basilikan tai rucolan kanssa ne ovat myös ihanan raikkaita lounaita. 


gluteeniton kinkku-juustopiiras


1 kpl vuohelan piirakkapohja (pakaste)

täyte:


1 pss valmiita kinkkukuutioita
1 pss mozzarellajuustoraastetta
1 paprika kuutioituna pieneksi
1 prk creme fraiche
1 prk kermaviiliä
suolaa ja pippuria
kuivattua timjamia ja rakuunaa
(1 kananmuna)

Sulata pohja ja painele se piirakkavuokaan. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Paista kypsäksi. Helppo sekoita ja paista ohje siis :) 

Jos haluat piirakkaan enemmän makua, käytä savukinkkua ja voimakkaampaa juustoa. Myös paprikan vaihtaminen säilykepaprikaksi muuttaa makua kivasti.

Parhaimmillaan piirakka on uunilämpimänä, mutta eipä tuo ollut huonoa seuraavana päivänäkään jääkaappikylmänä ja seisaaltaan syöden :D

2 kommenttia:

  1. Kinkkupiirakkaa en ole tehnyt vuosiin, teen usein suolaisen piirakan täytteen chilitonnikalasta+kermaviilistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit, miten hyvän kuulonen!
      Menee testiin :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥