sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Yhdenlaista KonMaritusta.

Taitaa olla niin, että allekirjoittaneelle riittää sen KonMari -opuksen oleminen kirjastokassissa. Kyseinen opus on ollut lainassa minulla vaikka kuinka pitkään kirjastosta. Aina eräpäivän lähestyessä uusin lainan netissä ja kun uusiminen ei enää netin kautta onnistu, käytän opuksen kirjastossa näytillä ja lainaan taas uudestaan.

Sen verran olen sitä lukenut, aika hyvin alkuun päässyt, että olen ymmärtänyt idean tietyllä tavalla. Olen myös ymmärtänyt olevani yhdenlainen tunnehamsteri, joka ei vain voi luopua kaikista muistoista. Enkä varmasti osaa supersiivota tavaroitani tai kotiani yksi osio kerrallaan, vaan uhallanikin siivoan aina per huone. 

Per huone jää vain yleensä kesken, kun kyllästyn tai keksin muun projektin, joten meillä taitaa olla menossa jonkinlainen jatkuva suursiivous..


Olen pienestä asti keräillyt jotain. On ollut postimerkkejä, hajukumeja, kiiltokuvia ja tarroja. Muumimukeja, liberomerkkejä ja mitä näitä nyt olikaan. Keräilijä, hamstraaja. Nyt vihdoin ja pikkuhiljaa näiden järjestysbuumien myötä, olen myös luopunut. Kaikesta mikä ei tuota iloa. Ohjeen mukaisesti.

Tiettyinä päivinä olen miettinyt, pitäisikö luopua myös talosta, luonnonkiharoista, kiukuttelevista lapsista ja kenkkuilevasta aviomiehestä. Katsokaas kun ei tuota iloa se semmoinen raataminen ja taistelu :D

Nojoo.. Mutta päätin luopua saippuakokoelmastani. Kyllä, luit oikein. Saippuakokoelmastani. Olen varmasti jo yli kymmenen vuotta napannut mukaani käsisaippuan hotelleista, joissa olen vieraillut ja kotiin saavuttuani tipauttanut taas uuden riihimäen purkkiin.


Siellä on Italiaa, Ranskaa, Turkkia, Suomea, Arabiemiireitä, Itävaltaa, Ruotsia, Norjaa ja niin edelleen. Ehkä kaikista maista ja kotimaisista hotelleista. Joku voi väittää, että täysin turhaa, mutta minulle ne olivat samalla matkamuistoja. Jotkut laitoin vaatekaappiin tuoksumaan.

Nyt kuitenkin päätin, että on aika luopua. Ne eivät tavallaan enää tuottaneet iloa, vaan keräävät pölyä. Näinpä käytin nestesaippuan loppuun, hankin kirpputorilta kauniin pienen kahvikuppilautasen saippuan alustaksi ja nyt meillä on varmasti käsisaippuoita loppuelämäksemme.

Sen sijaan, että olisin heittänyt ne roskiin, päätin käyttää. Ei enää saippuoiden ostamista ja kuulemma nämä palasaippuat saattavat olla myös vähän ekologisempi vaihtoehto. Että kaikkien kantilta win-win.

Ensimmäinen käyttöön päässyt (oli muuten hankalaa valita!) on the body shopin valikoimasta 2000-luvun vaihteesta. Että sellaista. Löytyykö teistä yhtä vinttivikaisia keräilijöitä? Entä kaikenmaailman KonMarittajia?


8 kommenttia:

 1. Taitaapa olla samanlaisia taipumuksia täälläkin, ei juuri saippuan suhteen, mutta löytyyhän noita keräiltäviä asioita muita... Pitipä vielä laittaa kiitokset liittyen aiempaan vinkkiisi voikukkatahrojen poistostosta - pinkki nyt testattu ja toimii!
  T:Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että sait avun tahranpoistoon :)
   Olisi hauska kuulla näitä teidän keräilyjen kohteita!

   Poista
 2. Kuinka ollakaan, yritän juuri lukea kyseistä opusta. Lainan olen uusinut vasta kertaalleen, mutta hyvin tulee uni parin sivun jälkeen. Eli ei ainakaan minua tuo opus niin houkuta. Kovin olen samoilla linjoilla, että huone kerrallaan edetään enkä kaikesta raaski luopua (puhelinkortti kokoelma), mutta jos edes vähän saisi karsittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mullakin oli puhelinkorttikokoelma <3
   Kymmenen markan JYRKi -ohjelman puhelinkortti oli mun eniten rakas!

   Poista
 3. Ihanan näköinen purnukka kerätyille muistoille <3 Mä olen ollut pitkän aikaa hamsteri ja keräillyt jos jonkinlaista, tavasta pääsin eroon onneksi jo aikaa sitten ja olen nykyisin ehdottomasti enemmän konmari hörhö. :D Tytär valitettavasti menee äidin jalanjäljissä ja rakastaa keräilyä - eikä heittäisi mitään pois... Siinäpä yhtälö. Tällä lomaviikolla olisi tarkoitus taas karsia konmari tyyliin hellepäiviäkin uhmaten. :) Ihanaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kuinkas ollakaan purnukka on mummilta saatu, eli keräilykohde sekin :D
   Noita pienempiä löytyy myös.. :D
   Teillä on kyllä niin kaunis ja selkeä koti, ehkäpä juurikin tuon hurahduksen myötä <3

   Poista
 4. Hurmaava toi iso lasipurkki! Ja tosiaan tuolla saippuavarastolla ei varmasti tarvitse ostaa uusia vuosiin :) Meillä on myös kaikkia mahdollisia hotelleista mukaan tarttuneita ja lahjaksi saatuja palasaippuoita, joiden ansiosta ei olla hankittu saippuaa varmaan ainakaan viimeiseen neljään vuoteen.

  Järjestelybuumit on kyllä mielenkiintoinen ilmiö. Kaikilla taitaa olla niin paljon tavaraa, että on muodikkaampaa keskittyä vähentämiseen uuden hankkimisen sijaan. Turhasta luopuminen inspiroi täälläkin kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Säästämisen kohde siis tämäkin :)

   Tuo turhasta luopuminen on kyllä tietyllä tapaa ihan mahtavaa. Oikeastaan antaa enemmän kuin ottaa <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥