keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Talvi tulee - lasten varusteet kunnossa.

(postaus sisältää kaupallisia linkkejä)

Meillä alkaa olemaan käsillä ne hetket, kun vanhemmilla ei ole tuon taivaallista sanottavaa jälkikasvunsa pukeutumiseen. No ehkä vähän kärjistettynä, sillä me aikuisethan ne ostokset kuitenkin maksamme.

Tänä syksynä ulkohousuja ei ole kuitenkaan enää nähty kuin kuusivuotiaan jalassa, joten salaa olen ollut myös iloinen lauhoista ilmoista. Jännä juttu muuten, että esikoinen aikoinaan neljäsluokkalaisena puki ulkohousut jalkaansa mukisematta.

Olen joka tapauksessa vielä näillä keleillä antanut vaihtoehdon, että ohuiden housujen alle on mahdollista pukea sukkikset ja tämä onkin ollut mieluisampi vaihtoehto ulkkareille. Ja eiköhän se routa ja pakkanen pienen porsaan kotiin aja ja ne paksummatkin housut sujahtavat päälle.


Mutta tällä kertaa asiani ei ollut ulkohousut, vaan aivan super ihana talvitakki tämmöiselle esiteinille. Postasin viime vuonna vastaavasta takista itselleni (linkki postaukseen) ja nyt löysin yhtä hyvän lasten mallissa ja koossa.

Pituutta tulee reilusti takamuksen alle, joten ilman niitä paksuja ulkohousuja sopii istuskella vielä jonkin aikaa välitunneilla. Otin takin koossa 140, joka on passeli normaalisti 146-152cm vaatetta käyttävälle hoikalle lapselle.

Olin itseasiassa takkiin niin tyytyväinen, että juuri tänään naputtelin tilaukseen samanmoisen vielä pikkusiskolle koossa 122cm. Mitoitukseen nähden tuo on todennäköisesti reilu, vaikkakin haalari on 122cm myös. Lasten takit vaan tuppaavat yleensä olemaan jostain syystä vähän ylimitoitettuja. Liekö syynä alle ajateltu kerrospukeutuminen.


Kengät löytyi jo jokin aika sitten XXL-myymälästä, mutta näissäkin luotan hyväksi havaittuun merkkiin ja malliin. Sorelin talvikengät ovat olleet loistavat käytössä ja määrältään taitavat olla jo viidennet meidän perheessä.

Itselläni on sellaiset loskari-malliset pihatöihin ja koirien ulkoiluttamiseen. Toimivat myös hyvin laskettelureissuilla lämpönsä ja irroitettavan sisäsukkansa vuoksi. Minityyppi kulkee tämän(kin) talven omasta pyynnöstään Kuomissa.

Jos tällä hetkellä olisin talvikenkiä vaille, niin todennäköisesti tilaisin nämä Áhkkát. Merkin muihin ostoksiin olen ollut takkeineen päivineen tyytyväinen niihinkin. Nyt vaan sitten lunta ja pikkupakkasia odottamaan! Ja hei.. järvi, jäädy jo!

1 kommentti:

  1. Ihana takki, meidän tytöllä on kans talveksi yksi parka. Mikä noiden Sorrelin kenkien malli on, tosi kivat!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥