torstai 8. marraskuuta 2018

Täydellinen perhesohva ja lasiset lämpöpatterit.

Lokakuun alussa kirjoittelin meidän tämän syksyn remontista ja laitoin kuvia samalla uudesta sohvasta. Sainkin muutaman kyselyn siitä ja ajattelin nyt omistaa sohvalle ihan oman postauksensa. Tai, no.. Sohva saa jakaa tilansa lasisten lämpöpattereiden kanssa, sillä niistäkin on kyselty :)

Sohva on siis Ikean ja nimeltänsä Grönlid. Tuo meidän taitaa olla viiden istuttava ja rahilisäosalla. Sohva on oikeasti val-ta-va. Mutta siihen mahtuu kaksi aikuista ja kolme lasta. Ja kaksi koiraa. Ja tilaa jää vielä melkein toiselle samanmoiselle kokoonpanolle.

Tätä ennen olohuoneessa oli kolmen istuttava Ektorp ja kaksi samannimistä nojatuolia. Ektorpiin mahduttiin niin, että minä (tietysti) lekottelin pää tuolla samassa päädyssä, jossa nyt on nuo kolme tyynyä. Ja mies mahtui toiseen päähän istumaan jalkani sylissään.

Omasta mielestäni aika täydellistä, sillä sain harva se ilta jalkahierontaa noin niinkuin ohimennen. En oikeastaan edes tiennyt kaipaavani uutta sohvaa, ennenkuin kävimme Ikeassa katselemassa eteisen vaatekaappeja remontin aikoihin.


Tähän uuteen mahdutaan niin, että mies makoilee kuten minä yllä ja itsehän olen valloittanut rahiosan, eikä siltikään yletetä toisiimme. Okei. Olen lyhyt, mutta hän yli 180cm. Rahiosan valloittaa siis se, joka nyt sattuu ensin ehtimään. Rahiosasta ei nimittäin luovuteta paikkaa.

Päällisistä sain kyselyä myös ja joo. Lapsiperheessä, josta löytyy vielä kaksi koiraa ne ovat irroitettavat ja pestävät. Pakko olla. En ole niitä vielä pessyt, ei ole ollut tarvetta, joten en valitettavasti osaa sanoa minkälaisiksi menevät pesussa.

Tuskin kärsivät kuitenkaan. Ei ne Ektorpitkaan kärsineet ja tämä kangas on ehdottomasti jämäkämpää kuin Ektorpin vastaava valkoinen. Laadukkaalta tuntuu siis.


Ja sitten vielä nuo lasiset lämpöpatterit.. Muut sähköpatteri-ihmiset tietävät varmasti kuinka näitä on hankalaa löytää edes ohuesti sisustukseen sopivina tai oikeammin sisustukseen häviävinä. Harva nimittäin kiinnittää enää huomionsa näihin, ellei sitten sano hyvää.

Että onpa tyylikkäät ja onpa huomaamattomat. Ja yksi tärkeimmistä: eivät naksu. Nämä ovat Otermo tai (o) termo -merkkiset ja sähkömiehen ja remonttiyrityksen meille suosittelemat. Ulospäin näkyvä osa on tuollaista maitolasia ja häviää seinään täydellisesti.

Näitä tänään. Insta päivittyy tätä nykyä blogia useammin, klikkaa itsesi sinne mukaan. Blogiin on tulossa lisää näitä remppahommia, kunhan ehdin :) Ainakin parketin kunnostus ja vaaleaksi käsittely on kiinnostanut teitä kovasti, samoin kodinhoitohuoneen kaappien ovet.

Mutta nyt lounashommiin! Nämä vapaapäivät hujahtavat nykyisin ohitse ihan silmänräpäyksessä :)

6 kommenttia:

 1. Oi, miten ihana iso sohva, tuollaiselle olisi meilläkin käyttöä, jos vaan mahtuisi meille. Mutta, kaunis sohva ja muutenkin teidän olohuone. Ja, patterit näyttävät kivoilta ja tyylikkäiltä. Kiva kun on kehitelty hiemna sisustukseen paremmin istuvia pattereita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on kyllä ollut käytössä aivan ihana <3
   Koirien mielestäkin :D Ne kun ovat tuossa yhtä aikaa, niin mahdoton ralli päästä päähän!

   Poista
 2. Millainen energia tehokkuus näillä pattereilla on? Sekä kuinka tasaisesti antavat lämpöä? Meillä olisi yläkerran patterit uusimista vailla, ja hakusessa energiatehokkaat patteri, jotka antaisivat tasaisesti lämpöä, kaunis ulkonäkö olisi iso plussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on linkki tuon patterin lisätietoihin: https://www.bauhaus.fi/lasilammitin-termo-800-w.html#full-description jos se vastaisi johonkin kysymykseesi :) Itse en ole niinkään näihin perehtynyt. Nyt patterit ovat olleet käytössä vasta pari kuukautta ja ainakin omiin kokemuksiin perustuva lämmönluovutus on ollut tasaista. Eivät hohkaa jostain kulmasta kuumana ja termostaatti on säädettävissä hyvin.

   Poista
 3. Kiitos paljon tästä postauksesta, ratkaisi sohva pulman! :)

  VastaaPoista
 4. Onko grönlidin istuintyynyt pitänyt muhkeuden vai litistyneet? Onko valkoinen kangas kerännyt pölyä ja nukkaa muista kankaista, kuten ikeassa näytti tapahtuneen?

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥