lauantai 22. joulukuuta 2018

Pikkusuolaista iltoihin.

Ei liene salaisuus, että kertakaikkiaan rakastan hyvää ruokaa. Oli se sitten mihin tahansa maahan liittyvää, löydän varmasti lempparini. Välimeren ruokakulttuuri on lähellä sydäntäni ja siksipä kokkailen usein Italiasta kotoisin olevia ruokalajeja.

Nämä bruschetat ovat alunperin Italialaisia alkuruokia ja kyseessä on leipäviipale, joka on grillattu molemmin puolin ja jonka pintaan on hierottu valkosipulia. Bruschettaan lisätään vielä oliiviöljyä, sekä maustetaan suolalla ja pippurilla.

Myöhemmin näihin ohjeisiin on lisätty tomaattia ja muita lisukkeita, mutta alkuperäinen tai uudistettu - varmasti yhtä herkullinen!


bruschettat

(gluteeniton)

1 pkt semperin esipaistetuja sämpylöitä
oliiviöljyä
valkosipulia
tomaatteja
mozzarellaa
basilikaa
suolaa & pippuria

Halkaise sämpylät kahtia ja paista ne uunissa puolikypsiksi. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Laita pieneen kulhoon oliiviöljyä tarvittava määrä ja purista sekaan valkosipulia. Itse laitoin yhden kynnen, mutta valkosipulin suurkuluttajat, antakaa mennä niin monta kuin tuntuu hyvältä!

Sivele puolikypsien leipien pinnat oliiviöljy-valkosipuliseoksella ja leikkaa mozzarellasta ihan ohuita siivuja leiville. Näihin postauksessa näkyviin leipiin riitti hyvin yksi mozzarellapallo pussissa. Laita leivät uuniin vielä grillivastukselle siksi aikaa, että juusto sulaa ja leivät saavat kauniin värin.

Lusikoi valmiiden leipien päälle tomaatti, mausta suolalla ja pippurilla, sekä lisää basilika. Sitten vaan herkullista iltaa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Tätä testataankin viikon päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottoman hyviä uuden vuoden herkkuja myös :)
      Lämpöistä joulua <3

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥