keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Vapaapäivänä.

Vapaapäivät ovat nykyisin erittäin harvinaista herkkua ja totuuden nimissä täytyy myöntää, että ne hetket, jotka voisi lukea "vapaapäiväksi", menevät usein kaupassa, asioilla ja erilaisissa palavereissa. Vapaatahan tuona päivänä siis sanan varsinaisessa merkityksessä ei ole :)

Herääminen on kuitenkin jostain syystä helpompaa ja onhan se nyt ihanaa hipsutella villasukissa kahvinkeittimen ja kupposen ääreen ihan rauhassa, hiustenpesun sijaan. Toki rauhalliset aamuhetket ovat mahdollisia myös työpäivinä, mutta en millään viitsisi herätä ennen viittä. Sen verran aamu-uninen olen, vaikkakin aamuihminen.

Tänään kuitenkin nautin rauhallisesta aamusta ja vein lapset kouluun ja eskariin. Yhdeksältä kampaajan tuoliin hemmoteltavaksi. Siinä menikin muutama tunti rattoisasti, sillä tähän kasvivärivärjäykseen kuuluu ensin syväpuhdistus savipesulla ja värin vaikutusaika on hieman pidempi.

Jaksan edelleen liputtaa kasvivärjäyksen puolesta, siis tottakai niille joille se sopii ja on vaihtoehto. Itse allergisena, atooppisena ja muutenkin herkkäihoisena olen iloinen, että pääsen vähentämään omaa kemikaalikuormaani edes jossain. Ja ne hiukset! Jestas, miten kiiltävät, kevyet ja pehmeät! Ihan heti en palaisi enää synteettisiin väreihin.

Ehdin myös hakea lapset aikaisin ja suuntasimme ystävän luokse nauttimaan myöhäisen lounaan herkullisen pastasalaatin ja jälkiruoan parissa. Loppuilta meneekin tässä kotisohvalla rauhassa kirjan ja glögilasillisen parissa. Erittäin onnistunut päivä siis, toivottavasti sinullakin :)


6 kommenttia:

 1. Täytyykin selvittää, missä täällä meilläpäin pääsisi testaamaan tuota kasvivärjäystä. Värjäys kun olisi tarpeen ja muutenkin kun olen siirtynyt pitkälti kokonaan luonnonkosmetiikan puolelle, niin kasvivärjäys olisi myös hyvä vaihtooehto/ratkaisu.
  Kaunis lopputulos hiuksissasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3

   Ekokampaamoita tai -kampaajia on nykyisin jo tosi hyvin saatavilla. Jos Tuusulaan saakka päätät lähteä, niin omani on Hiushuone Va-Lo ja voin lämpimästi suositella <3

   Ja maksan kampaajakäyntini itse, ei siis ole mainos :D

   Poista
 2. Kasvivärit myös kuluu vähän luonnollisemmin elikkä juurikasvu ei samalla tavalla pääse kiusaamaan ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!
   Juurikasvua ei oikeastaan ole, tosin väri on aika lähellä omaani.. Mutta instan kuvista näkee hyvin muutoksen! Juuri pari viikkoa sitten otettu selfie, jossa hiukset ovat todella punaiset. Eli synteettisen jämät latvoissa, joka ei vaan lähde kuin kasvamalla.

   Poista
 3. Oi, tosi kauniit hiukset. En ole värjnnyt nyt vuosiin hiuksiani, mutta jos joskus vielä värjään, niin ehdottomasti kasvivärit menisi ensimmäisenä kokeiluun. Tosi onnistuneet sinulla ainakin. :)

  Ihanaa joulun odotusta ja vähemmän kiireistä aikaa sinulle :)

  https://duniatoropainen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dunia <3

   Kyllä nämä kiireet tästä vielä joskus tasoittuu :) Ja nyt kun vuosi lähenee loppuaan, saa olla iltaisin vähemmän kiireinen lasten harrastusten jäädessä tauolle.

   Tuo olisikin ihana, ettei tarvitsisi värjätä. Yritin käydä vähän kurkkimassa hiusväriäsi ja näyttää kauniin tummalta <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥