torstai 8. syyskuuta 2011

Kiitos hyvää!

 Vauva kasvaa kovaa vauhtia ja samalla vatsakin, puhumattakaan nyt muista kehonosista..
Viikot vaihtuu pian ja kohta eletään jo yhdeksättätoista raskausviikkoa, aika kuluu hirveän nopeasti!
Keskimäärin sikiön koko taitaa olla noin 200g näillä viikoilla.
Pahoinvointia ei onneksi enää ole, väsymys tosin vaivaa todella. Yleensä iltaisin olenkin niin villi ja menen nukkumaan jo kahdeksan jälkeen. Muru on kyllä korvaamaton..
Vauvan potkiminen ja myöriminen on jo jokapäiväistä, mutta vielä muut perheenjäsenet eivät ole päässeet siitä nauttimaan. Lapset kyllä odottavat innoissaan tulevaa sisarusta.
Vauva tulee kuulemma rakettien jälkeen, vähän on jo kuusivuotias alkanut miettimään, että noinkohan se vaan haetaan sieltä sairaalasta.
Pian selviää, minkä merkkinen yksilö meille olisi tulossa. Käydään kunnan tarjoaman ultran lisäksi myös Femedan 3D ultrassa todennäköisesti. Nopsterista ja Tirpasta on siellä kuvatut dvd:t, joten eiköhän tämäkin saa omansa.
Tukalaa oloa ja supistuksiakin on jo alkanut tulemaan. Sinänsä ei mitään uutta, mutta ajattelin säästyväni tässä niistä. Toiveajattelua kai..
Nopsterin odotuksessa kärsin lievästä raskaushepatoosista, eli maksan toimintahäiriöstä.
Tirppanan kanssa istukan tällin jälkeen se ei tuottanutkaan enää lapsivettä, sekä sain alkavan raskausmyrkytyksen. Näiden takia synnytys käynnistettiinkin jo viikolla 38, maattuani ensin melkein kaksi viikkoa osastolla.
Molemmat edelliset synnytykset ovat siis käynnistettyjä ja vauvat olleet sylissä jo kolmessa tunnissa. Vähän jännittää, että miten sitä osaa sitten lähteä synnärille. Kätilö tosin sanoi, että yhden supistuksen jälkeen voi ja kannattaakin jo lähteä.

 Vaatteet on aikalailla samoja kuin ennen raskauttakin. Äitiyshousut tosin on ihan must! Ei mene farkut tuohon, ei..

14 kommenttia:

 1. Olet niin kaunis ja raskaus saa sinut hehkumaan <3 Odotan innolla, että pässen käymään luonasi kutsuilla ensi viikolla

  VastaaPoista
 2. Minna J: Kiitos sanoistasi! Toivotaan, että se olen minä, eikä tuo lamppu taustalla, joka hehkuu :) Nähdään tosiaan ensi viikolla!

  VastaaPoista
 3. Heeei! Emmää tienny! Hurjasti onnea, ihana maha! Terkut! Huutomerkki!

  VastaaPoista
 4. Aniliini:

  Kiitos ♥ Olen tämän ihan tarkoituksella pitänyt mm. fb:n ulkopuolella, saapi sitten täältä lukea jos kiinnostaa :)

  Terkkuja sinne!

  VastaaPoista
 5. awwww, kaunis masunen!:)

  -alice

  VastaaPoista
 6. Miten mä ihan muistin, että te lähditte silloin aikoinaan hakemaan esikoista samana yönä kuin mekin, mutta vaan aikaisemmin ja valmista tuli kuitenkin sitten meidän jälkeen? Näin se näköjään muisti tekee tepposet, kun mä en yhtään muistanu, että Nopsteri ois käynnistetty. :/

  VastaaPoista
 7. Keltaisen huvilan Rouva:

  Samana yönä ja samaan aikaan :) Meillä vaan pysähtyi koko homma alkuunsa.. Nukuttiin äärettömän mukavassa synnytyssalissa ja aamulla käynnistettiin.

  Eli ihan oikein muistat :) Sinä vaan osasit sen homman ja minä en..

  VastaaPoista
 8. Ei se ole osaamisesta kiinni, kun mulla on (esim. pukeutumista ajatellen valitettavasti) tällainen pohjanmaalainen lantio, josta menee vaikka 7-kiloinen poikittain läpi. Tämä meikäläisen kroppa pusaa muksut sitten ulos ihan omia aikojaan ja mä vaan yritän pysyä pienen pääni kanssa vauhdissa mukana. Niinm että omaksi kunniakseen sitä nopeutta ei voi kyllä ottaa. ;)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana masu sulla! =) Sitä jo kaiholla muistelee, vaikka edelleen raskauskilot roikkuu vyötäröllä ja takamuksessa, ne ei vaan siinä ole enää niin ihania ;)

  VastaaPoista
 10. annukka:

  kiitos! täälläkin on tuo takaosasto kasvanut siihen tahtiin, että varmasti pakaroissa kasvaa kaksoset :D

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥