lauantai 28. tammikuuta 2012

Kolmeyhdeksän

Kolmaskymmenesyhdeksäs raskausviikko. Tuleva perheenjäsenemme taitaa olla hyvinkin huumorintajuista tyyppiä. Ensin varoitellaan pitkään, liian aikaisin, että nyt tulen. Loppujen lopuksi olot taitavat olla niin makoisat, että mihinkäs sitä olisi kiire..? Mukavan lämmintä, hämärää. Ruokaa riittää, kiitos hautojan.

Päivystyspoliklinikka on tullut tutuksi tällä viikolla. Tiistaina tutkittiin lapsiveden määrää ja istukkaa, perjantaina verenpaineita jälleen.

Esikoistani odottaessa, hänen synnyttyään vain hieman yliaikaisena, oli istukka jo pahasti kalkkeutunut. Toisen raskauden päädyttyä käynnistykseen viikolla 38+ lapsiveden vähyyden vuoksi kyselin neuvolan terkkarilta nyt näistä jutuista. Hän katsoi parhaaksi laittaa lähetteen tarkistukseen. Kaikki kuitenkin kunnossa!

Perjantaina neuvolassa mitattiin verenpaineista taas ihan uusia lukemia 190/94 ja käsky päivystykseen. Kun comboon lisätään vielä päänsärky ja käsien puutuminen oli tämä tietysti odotettavissakin. Ainiin ja ne turvotukset! Jalat on muuten aika vinkeän näköiset, kun niistä ei näy nilkkojen luita..

Eihän ne muuta todenneet, kuin että kovat on paineet. Tiesin sen itsekin, olihan paikalla mittaamassa niitä. Tikkuja sain kotiin, että katsotaan proteiini päivittäin. Aamusta oli 1+, mutta lienee vain epäpuhdas näyte. Päivällä ei enää ollut.

Googlea olen tutkinut ahkerasti, arvatkaapas hakusanat? Onko teillä hyviä vinkkejä synnytyksen alkuunsaamiseksi kotikonstein? Kaksi edellistä ovat siis käynnistettyjä malleja, joten yksi luomu voisi olla kiva.. Leikkimielellähän tässä ollaan liikenteessä, yksikään sinne ei ole jäänyt jne...

Ainiin: maanantain neuvolassa vauvan pää vielä heilui, nyt perjantaina eipä heilunutkaan!

Odotuksen täytteistä lauantaita!

ps. arvonta alkoi edellisessä postauksessa! tyrkyllä kosta bodan taidelasia..

11 kommenttia:

 1. Sauna, seksi ja siivous! Siinä legendaariset synnytyksen käynnistäjät.. :)
  T: tänään synnytysvalmennuksessa käynyt :)

  VastaaPoista
 2. Viimeiset viikot on niiiiin pitkiä! Mulla menny kaikki neljä reilusti yli. Ja alkuraskauksissa on saanu pelätä, että tulevat ulos. Onnea viimemetreille, pian tapaat pikkuisen :)

  VastaaPoista
 3. Ei mulla vinkkejä ole, mutta kovasti tsemppiä ajattelin toivotella viimeisiin päiviin/hetkiin!

  Biologia on niin käteävästi muovannut imetysajan sellaiseksi, että aivot menevät aivan toimintakyvyttömiksi ja huomaan jo nyt huokailevani, kuinka ihanaa se olikaan olla viimeisillään raskaana. Vaikka totuus viime kesähelteiden fiiliksistä ei ollut ihan niin ruusuista =)

  VastaaPoista
 4. Mulla lapset tullu 40+2 ja 41+1 ja tokassa istukka oli aika kalkkeutunut jo. Tsemiä loppumetreille!!! <3

  VastaaPoista
 5. http://www.babyidea.fi/aidille/akupainanta.html Noi pisteet on monella tutullani saanut synnytyksen käynnistymään. :) Ja sperma, on sellanen joka myös saa synnytyksen käynnistymään ;) Eli nyt painelemaan ja sekstailemaan :D

  VastaaPoista
 6. Juu,u. Mä sain eilen sitten puolilta öin kärvistellä reippaan tunnin verran, parin minuutin välein tulevien suppareiden kanssa. Asiaa ajoi ilmeisesti hyvin rentouttava sauna ja sen jälkeen aviolliset velvollisuudet.
  Muistan jo Tuomaksen odotuksesta kuinka se "vauvanvalmistustavara" sai aikaa kaameet supparit. Näin myös nyt.

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos kaikille <3 Olette ihania!

  Kaikki tämä odottelu on välillä hermoja raastavaa ja aamupalapöydässä vollotinkin sitten aivan kunnolla.

  Kyllä tää pian on ohi, mutta kuten sanotaan: odottavan aika on pitkä.

  Täytynee panostaa tuohon sillä se lähtee, millä se on tullutkin keinoon :) Saunassa kun turvotus nousee ihan uusiin lukemiin aina.

  Noita akupisteitä olenkin vähän kokeillut, mutta toistaiseksi tuloksetta.

  VastaaPoista
 8. Mut kätilö laittoi vielä sairaalassakin kävelemään rappusia ykkösestä kuudenteen kerrokseen, että saataisiin synnytykseen vauhtia :)
  Joten eikun rappuja ylös-alas :)

  VastaaPoista
 9. Mari:

  Uskomatonta, miten ketteriin suorituksiin tällä massalla pystyykään, tosin portaat ei varmaan olleet kovin mielissään..
  Lauantaina kipittelin noita ylösalas, vaan tuloksetta. Ehkä tässä olisi syytä luovuttaa ja odottaa, että luoto tai lääkäri hoitaa homman niin vaikeaa kuin se onkin :)

  Positiivista tässä on tietysti se, että rappujen ravaamisella saa liikuntaa ja tiukan tarakan!

  VastaaPoista
 10. eikös sitä myös sanota että jos yhtäkkiä paineet nousee, että se voisi tarkoittaa alkavaa synnytystä :D mutta eihän sitä tiedä, mitään ennustuskeinoja ei varmaksi ole.

  VastaaPoista
 11. Zallaah:

  Toivotaan näin :) Vielä(kään) ei kyllä ole mitään tapahtunut..

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥