perjantai 4. tammikuuta 2013

Suurten kysymysten äärellä.Kertokaahan nyt viisaammat näistä kokemuksia?

Meiltä puuttuu Pienimmältä kokonaan talvikengät, koska ei ole tähän mennessä juurikaan ollut kiinnostunut ulkona kävelemään, saati sitten edes leikkimään. Lumi on kylmää ja pelottavaa ja sitä on paljon, eikä reimatecin töppöset anna kunnon vastusta liukkaalle hangelle.

Stonzeja olen tässä katsellut ja miettinyt, mutta onko ne oikeasti hyvät? Kauniit ne nyt ainakin on, siitä ei pääse mihinkään. Onko ne samanmoiset, kuin esim toppatöppöset ja pitääkö ne kosteutta yhtään? Mites jalan asento? Muotitossut vaan vai oikeasti mahtavat?

Tepsuja olen myös bongannut monessa blogissa ja ilmeisesti ovat maineensa ja hintansa arvoiset. Ihan hirveästi nuo nauhat ei kiinnostaisi solmia aina, mutta mitä sitä nyt ei tekisi..?

Kavatin defenderit olivat Tirpan ensikengät ja niistä kyllä pidin. Helppo pukea jalkaan, mutta ainakin Tirpalla vaati villasukan pysyäkseen kunnolla lämpimänä.

Entäs sitten perusgoret? Onkohan niitä edes tehty näin pienille?

Yhtäkaikki, veikkaan että varrellisia tässä nyt haetaan. Tukevia ja ipanankin mielestä kivoja. Huopikkaat olisi myös vaihtoehto, mutta ne ei sitä vettä kestä.

Onko mahdollista edes saada yksiin kenkiin näitä kaikkia ominaisuuksia vai ostanko uuden kenkäkaapin ja päästän itseni irti lasten kenkämaailmaan?!

Huh, elämää suurempia kysymyksiä :) Olisin kyllä superkiitollinen vastauksista!

Mukavaa viikonloppua!!

12 kommenttia:

 1. Hei!

  Kirjoitinkin juuri postauksen talvikengistä :)

  Meillä pienimmällä on pieni jalka ja viime vuonna päiväkodissa (jalka 21) hänellä oli kenkinä (kuten kyllä tänäkin vuonna) perusgoret, tepsut ja kuomat.

  Perusgoreissa kannattaa olla tarkkana, etteivät ole liian raskaat, jotta niillä pääsee hangessakin eteenpäin. Kun ostan kenkiä, heiluttelen niitä aina kädessäni ylös alas kokeillen ja miettien painoa. Goreissa parasta tietysti on yleensä kunnon tuki sekä lämmön ja veden pitävyys.

  Kuomat ovat suhteellisen kevyet ja pitävät jalan lämpimänä eli näitä voi myös suositella. Lisäksi ne on helppo pukea villasukankin kanssa.

  Tepsujen puolesta on myös pakko liputtaa, mutta eivät tietysti ole ihan vesikelin kengät. Tämän vuoksi goret ehkä yleispätevämmät :)
  Tepsuissa on todella hyvä istuvuus ja laatu sekä jalka pysyy hyvin lämpimänä :)

  Huoh - tulipa ajatuksen virtaa ;)

  T: Citymami

  VastaaPoista
 2. Meilläkään ei ole vielä talvikenkiä kuopuksella, kiirettä ehkä pitää kun helmikuussa jo koittaa päiväkoti. Juurikin tästä syystä päädyn gore-kenkiin. Tosin harmittavasti kenkien käyttöikä on pari kuukautta eikä siitäkään ajasta välttämättä kävellä kuin ehkä kuukausi.

  Hyvän mielen haaste sinulle löytyy blogistani: http://donaamarillo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Meillä pikkujalat tepsuttelivat viime talvena KUOMA saappaissa ja olin niihin enemmän kuin tyytyväinen. Juuri samasta syystä kuin Citymamikin eli ovat varsin kevyet, helpot puettavat ja pitävät vettä esim. loskakeleillä varsin hyvin. Pienet varpuset pysyy lämpiminä villasukkien kanssa tai ilman <3. Tänä talvena käytössä ovat olleet ECCON coret, jotka ovat myöskin olleet hintansa arvoiset, mutta jo selkeästi painavammat kengät. Sopivat siis paremmin isomman tallaajan jalalle.

  VastaaPoista
 4. citymami:

  Kiitos oikein kattavasta kommentista :) täytyykin käydä vielä lukemassa lisää noita ajatuksiasi!

  Kuomat eivät jostain syystä tulleet pieneen mieleenkään :o Tosiaan onhan nekin olemassa!

  VastaaPoista
 5. Suosittelen tepsuja. Tarpeeksi tukevat ensiaskelkengiksi ja pitävät kyllä oikein hoidettuna vettäkin. Nauhat eivät ole yhtään hankalat, päinvastoin.
  Meillä oli aikoinaan 5vee esikoisella ja tulee varmasti ensi talvenakin vauvalle.

  VastaaPoista
 6. Superfitin koon 19 oli juuri sokoksen alekorissa, kun pyörittelin kädessä. Meillä oli vimekeväänä koossa 20 sellaiset

  VastaaPoista
 7. Tämän postauksen innoittamana sain minäkin muutaman rivin "raapustettua" koskien jo ensi talvea ja sen vaate- ja kenkä hankintoja :) Apuja kaivataan täälläkin http://rauharentola.blogspot.fi/2013/01/mielessa-hankinnat-talveen-2013-2014.html

  VastaaPoista
 8. Meillä on superfitin talvigoret 1v1kk ikäisellä, koko kylläkin 22. Kannattaa kädellä kokeilla kun esim Vikingit oli painavammat ja varren korkeudessakin oli eroja.

  Syksyllä oli käytössä stonzit ja ilman extrafleeceä sopivat. Ovat vähän niinkuin toppatöppöset mutta pitävät kyllä vettä kun on se neopreenivaimikälirpohja. Varmasn pitäis ihan hyvin hangella.

  Jos nyt ei vielä varsinaisesti kävele niin stonzit vois kyllä olla. Toki talvigoreilla voi olla vielä pitkälle kevääseen eli pienellä voisin kuvitella pitäväni niitä jopa vk-gorejen tilalla.

  Minulla olis nuo stonzit ylimääräisenä. Toki siniset norsukuviolma, koko taisi olla M.

  HS

  VastaaPoista
 9. Voi että! Ihan hurjasti apuja kaikilta! Iso kiitos kaikille <3

  Rillo:

  Heh, mattimyöhäisenä :) Mutta nyt kyllä saattaa löytää aleista vaikka mitä talvikenkiä! Hassua, että suurinpiirtein sydäntalvella ei kaupasta löydy enää kuin talven alekamat.
  Goret onkin tuohon ehkä parhaat ja sitten kumpparit kai kanssa? Tai siis kestääkö ne goret ihan litsläts kelejä?

  Lämmin kiitos <3 Käynkin heti katsomassa!

  Satu:

  Täytyykin käydä kurkkimassa, josko noita kuomia olisi näin pieniä :) Kevyet siis hyvät! Jäin miettimään noita crocseja, nehän on kanssa tosi kevyet ja lämpimät, mutta ne eivät vissiin ole hyvät jalalle..

  VastaaPoista
 10. Anonyymi:

  No noita tepsuja suositeltiin myös fb:n puolella! Tämähän alkaa ehdottomasti vaikuttamaan siltä, että me hukutaan kenkiin :D Taas..

  Kippuralla:

  Lähin sokos taitaa olla helsingissä, mutta oliskohan prismassakin..

  Satu:

  Kiva! Käynpä kurkkimassa :)

  HS:

  No meillähän siis suurin osa menosta on nelivetona, joten sen puolesta nuo stonzit kyllä menisivät varmaan parhaiten konttauskenkinä. Minulle myös sanottiin, että ei tarvitsisi välttämättä sitä välifleeceä, vaan villasukka ajaa saman asian :)

  M-koko olisi varmaan just passeli myös tänne. Pitääkin googlettaa tuo kuosi ;)

  VastaaPoista
 11. Tepsuille ääni täältäkin :) Meillä ollut ensiaskelista alkaen käytössä. Hyvät, lämpimät ja lapsi valkkaa ne jalkaansa mielummin kun Vikingin goret.

  VastaaPoista
 12. Janica:

  Tepsut on olleet nyt kerran villasukkien kanssa jalassa :) Ovat ihanat! Kovinkaan suuri hurraahuuto ei Pienimmältä tullut, mutta totutellaan rauhassa.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥