tiistai 14. toukokuuta 2013

Kauden ekat.

Vaan ei vikat. Ensimmäiset yrtit on nyt ruukutettu ulos ja antimista aion nauttia ihan koko kesän. Basilikaa meillä menee varmaan yhtä paljon kuin maitoa, siitä vaan nyt tykkää jokainen.

Suunnitelmissa on istuttaa vielä ainakin tomaatti ja mansikka, sekä timjami, rosmariini ja ruohosipuli. Peruskauraa, jota kuluu paljon. Ja mihin ihmeeseen unohtui salaatti? Entäpä pinaatti ja herne. Niitä kans. Ainiin, raparperin istutin myös. Olisipa satoisa sekin.

Lapsia ei tarvinnut kovinkaan houkutella yhteistyöhön tikkujen kanssa. Minä sain pari ämpärillistä kiviä kivipuutarhaan ja lapset jäden. Minä taas tikun. Ei hassumpi järjestely.

Ja nyt kun ilmat ovat olleet vähintäänkin loistavat, ollaan nautittu ulkoilusta todella. Elämä on siirtynyt ulos.

Mitä teillä kasvaa?


5 kommenttia:

 1. Ihania yrttikuvia =)

  Meillä kans pihaelämää jo parin viikon ajan vietetty, tosin puutarhahommien tuloksena ei (ainakaan vielä) mitään noin siistiä. Hirveä kaaos ja mylläkkä, kasvihuone lähes valmiina väärässä paikassa, sen kalusteet ja tarvikkeet pitkin poikin pihaa odottamassa, perennan palasia ämpäreissä, kukkapenkki ylösalaisin, pari kantoa kaivettuna ja sitä rataa =) Hiljaa hyvä tulee... Tai edes keskinkertainen ;)

  ps. jos et vielä ehtinyt istuttaa niin sitä ruohosipulia sais meiltä jakopalasen.

  VastaaPoista
 2. punaherukkaa 2 pensasta, 1 mustaherukka, 2 raparperia 2 karviaista, vadelmia kolmisen metriä rivissä,(kaikki em minun mummoni 40v sitten istuttamia, piiitkäikäisiä puskia) vähän mansikoita.
  ruukuissa salaatti, kurkkua vähän esikasvatettuna vielä, herne, krassi ja öö, miniporkkana. ja 3 omenapuuta =)
  eli omavaraisesti riittää omenahillot/pakastetut&pilkotut piirakantäytteet pakastimessa talveksi, samoin viinimarjat. mansikoita ja vadelmia tulee ehkä 10 rs ja loput syödään suoraan puskasta :)

  VastaaPoista
 3. annukka:

  kiitos :)

  Voi sulla on se kasvihuone! noh, ehkä mullakin joskus vielä.. voisin kyllä ottaa ton ruohosibben, pussissa mulla on vasta siemenet, eikä hajuakaan kylvöpaikasta :D

  Kippuralla:

  Jestas! Todella omavaraista, upeaa!

  VastaaPoista
 4. Oktalo, mikäs tässä ollessa :) paitsi vähän tää maalla asuminen saa välillä pään sauhuamaan ;)

  VastaaPoista
 5. Kippuralla:

  Me asutaan vain puolittain maalla, toisten mielestä ehkä melkein kaupungissa ja olen aina haaveillut ja miettinyt maalla asumista <3

  Ainakin kanoja olisi pihassa ja paaaaljoon kaikkea viljeltävää ja kasvatettavaa :)

  Ajatus on tosi romanttinen, mutta näinköhän tulis maitojuna takaisin taajamaan :D

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥