tiistai 23. heinäkuuta 2013

Karkaileva kakara.


Sain ystävältäni kuvaviestin, missä näkyi heidän uusi lemmikkinsä. Urospuolinen, vaalea, oikein kiltti. Tapitti kameraan ja oli oikein ylpeä uudesta taluttimestaan.

Ystäväni kehui laitteen maasta taivaisiin, ei enää karkailevia kakaroita. Yksi cittarireissu oli heitetty ilman purkkien alasvetoa hyllyiltä. Myyty.

Tässä on nyt sitten meidän uusi lemmikki. Naaraspuolinen, tottelee nimeä Pienin. Ei aina hirveän helppohoitoinen, mutta eipä karkaile enää. Ja kauhean tyytyväinen hihnaansa. Antaa käden mihin talutin kiinnitetään ja kulkee ylpeänä sen kanssa. Voidaan antaa tarvittaessa myös toisten ulkoilutettavaksi.

Alun ihmetys oli minullekin hieman hämmentävää. Siinä me oltiin keskellä stockaa, molemmat narun päässä. Pienin istui lattialla ja odotti, että äiti vetää. Siis eikö tämä olekaan pulkka?

Käveltiin ehkä metri, kokeiltiin lattialla istumista ja makaamista. Odotettiin, että joko tämä liikkuu? Voin kertoa, että saatiin muutama ihminen ympärillä hymyilemään.. Ja siis toinen ihan vaan pötkötteli lattialla, ilman huutoja tai mitään. Odotti.


Alun hämmennyksen jälkeen tämä on osoittautunut loistavaksi vempeleeksi. Menee pieneen, kulkee laukussa mukana. Otetaan mukaan myös rattailu -reissuille, sillä eihän niissä malta istua.

Hintaa oli huikeat 6,90e ja ostopaikka stocka. Kysyin narua karkaileville kakaroille, löytyi sillä. Suosittelumme!

ps. Muru ei kehtaa käyttää tätä..10 kommenttia:

 1. ihan kamalaa, kyllä lapsen pitää oppia kulkemaan ilman "koiran talutushihnaa". Järkyn näköistä ja tosi alentavaa lapselle

  VastaaPoista
 2. Turvallisuus ennen kaikkea. Tämä malli toimisi meilläkin :).

  VastaaPoista
 3. Anonyymi:

  Arvasinkin, että tästä viriää keskustelua :) Ja jokaisella on oikeus mielipiteeseensä.

  Pienin itse pitää hihnasta, minä ja sisarukset myös. En näe, miten tämä eroaa esim. skip hopin talutusrepuista :)

  Lupaan, että Pienin oppii kävelemään ilman mainitsemaansi "koiran talutushihnaa" (joka on ihan lapsille tarkoitettu), mutta vilkasliikenteisillä paikoilla sitä käytetään toistaiseksi hänen oman turvallisuutensa kannalta :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mainio, tahtoo meillekin tuollaisen! Ja voi teitä tiukkapipoja jotka tällaisia arvostelette, relatkaa vähän!! Lupaan ettei kukaan lapsi ikuisuuksia taluttimen päässä kävele :)

  VastaaPoista
 5. Siis aivan mielettömän hyvä idea, pitää ens kerralla Helsingin reissulla napata tuollainen mukaan, nuo kyllä periaatteessa tottelevat.. noh, mutta periaate on aina periaate eikä ihan 100 % ajasta toimi käytännössä.
  Kiitos hyvästä vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Satu:

  Suosittelen kokeilemaan, jos luovutte tikseistä :) Näissä saa myös toisen pään esim. vaunuihin kiinni ja pituus on säädettävissä.

  Anonyymi:

  :)

  Ilona:

  Ole hyvä :) On niin edullinen, että jos nyt jostain syystä ei toimisi käytännössä, niin ei menetä suuria.

  VastaaPoista
 7. Anonyymille tiedoksi, että ennen oli olemassa valjaat lapsille. Eräskin kulki edellä ja veti lujaa kuin rekikoira:) Niillä valjailla myös "sidottiin" lapsi kiinni vaunuihin ettei päässyt putoamaan - silloin kun ei muuta ollut. Tuo on aivan mainio vempain ja voin vain arvailla miltä ilmeeni tulee näyttämään, kun joskus tuollaisen tilanteen näen :) -m-

  VastaaPoista
 8. -m-:

  Tosiaan, onhan rattaissakin nykyisin valjaat millä lapsi lukitaan paikoilleen ja syöttötuoleissa ja osassa ostoskärryjäkin :)

  VastaaPoista
 9. Britanniassa näitä näki paljon, ihan mitä vaan välillä valjaat tai itse sitaistu naru. Meillä oli pienenä laskettelurinteessä valjaat ja koirantalutushihnan kaltainen fleksi, ettei pääse liian kovaa liian kauas, enkä ole saanut traumoja. Kadulla tosin pidän valjaita aika outoina, vaikka ymmärränkin idean. Samoin ne kireälle sitaistut narunpätkät vaikuttavat jopa kivuliailta. Tuo sen sijaan näyttää melko vaarattomalta, ja jos asiaa ajattelee lapsen näkökulmasta, tuo voi olla kivempi vaihtoehto kuin kädestä pitäminen. Väsyy sitä nimittäin aikuisellakin käsi, jos sitä täytyy kauan pitää ylhäällä.

  VastaaPoista
 10. Meillä lentokentillä ihan ehdoton varuste. Reissaan kolmen lapsen kanssa ja pienin 4 v on ranneremmissä kiinni omassa repussani. Suosittelen kaikille!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥