maanantai 1. heinäkuuta 2013

Koiramäki.

Näitä reissukuvia on vieläkin pakko pilkkoa niin, että Särkänniemen kuvat tulevat kahdessa osassa. Kävimme nimittäin tuolla uudessa Koiramäen puistossa ja jestas! Siis se on ihan mielttömän upea, kaikille jotain ja aikaa saa kulumaan monta tuntia.

Olen tässä suunnitellut muutamia kuvausreissuja, mutta yksi niistä saakin väistyä nyt tämän tieltä. Ja sitäpaitsi lapsetkin nauttivat Koiramäestä täysin rinnoin.

Aluksi mietin sen olevan taas yksi höpötys muiden joukossa, pienellä budjetilla tehty mukajuttu. Vaan kuinka väärässä olinkaan.. Oletteko jo käyneet täällä?

Aikaisemmin Koiramäen paikalla on ollut lasten eläintarha, joka nyt sinänsä ei varmaan ihan niin suurta kiinnostusta herättänyt. Muttakun lisätään vähän hienoja rakennuksia, tuttuja hahmoja, jännittäviä linnoja ja kesäteatteri, luulen, että suosio on taattu.

Nopsterin ikäiselle (pian 8v, miten minulla voi muka olla niin vanha lapsi, hih?), löytyi eläinten lisäksi suurta kiinnostusta herättänyt Drakkulan linna, lautan vetoa köyden avulla ja suuri mylly, eli vesileikkejä. Tirppa (5v) meni aikalailla samoissa, mutta uppoutui enemmän satujen maailmaan. Pienin (1,5v) taas ihasteli eniten eläimiä, nautti kun sai kävellä itsekseen ja olisi leikkinyt ämpärillä vaikka koko päivän :)


Hassua, miten lapset saavat iloa näin pienistä asioista. Pitäisi vain muistaa ne yksinkertaiset sankoleikit, eikä aina keksiä jos jonkinmoista touhua. Mielikuvitus kyllä lentää, jos sen antaa :)

Koiramäen kylässä oli muutama kioski, mistä sai ostaa pikkupurtavaa, sekä maailman ihanin pieni kahvila Von Guggelböö. Minulle tuli ihan sellainen olo, kun olisin todella astunut johonkin satuun sisään. Tai hei! Muistatteko Harry Potterin sen salin, missä katosta roikkuu milloin mitäkin, mm. niitä lamppuja. Vitsit, että oli taianomainen tunnelma.

Astiat ja herkut oli vedetty viimeisen päälle sopivaksi miljööseen, oikein harmitti, että meidän porukka oli tuohon aikaan jo niin väsynyt, että suuntana oli vääjäämättä koti. Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että Särkänniemi on ehdottomasti kahden päivän kohde, jos sen haluaa oikeasti koluta läpi..

Koiramäessä oli myös suloinen karkkiputiikki, josta nappasimme mukaamme perinteisiä suklaanekkuja. En malta odottaa, että saan namipäivänä maistella kahvin kanssa. Myös nuo toffeet kyllä polttelivat..

Lakuja ostettiin myös kotiinviemisiksi ja eilen niitä tulikin sitten illalla naposteltua kun katsottiin Murun kanssa elokuvaa. Nyt tiukka linja torstaihin saakka, kun lähdetään ystäväni mökille herkuttelemaan hetkeksi. Ja sitten taas tiukka linja siihen saakka, kunnes parin viikon päästä on tyttöjen viikonloppu samaisella mökillä. En kyllä millään meinaa malttaa odottaa!


Vaikka koko reissu (la-su) oli ihan mieletön, täytyy myöntää, että kotiin oli ihana tulla. Me ollaan kyllä NIIN koti-ihmisiä. Tällaiset pikkureissut ovat just se, mikä sopii tällä hetkellä. Puhuttiin kotiinajomatkalla Murun kanssa, että ei meistä vain olisi viikon-kahden reissuille, siis ainakaan vielä. Ei edes kahdestaan. Molemmat viihtyy vaan niin hyvin kotona :) Onko muita pätkäreissulaisia?

Mutta huomenna taas lisää kuvia! Iloa viikkoosi :)


4 kommenttia:

 1. Suurkiitokset tästä ajankohtaisesta postausaiheesta! Meidän poppoolla olisi tarkoitus vierailla Särkänniemessä tässä kesälomien aikaan, jote tämä tuli oikein hyvään saumaan :)

  VastaaPoista
 2. Marika:

  Kiva, jos pystyin olemaan avuksi :)
  Muksaa reissua teille!

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Tuo Koiramäen miljöö on kyllä mieletön :)

  VastaaPoista
 4. Unelma Säleikkö:

  Kiitos :) Onhan se, Miete viihtyisi varmaan monta tuntia!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥