keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Ota mut mukaan - peräpyörä.

Meilläpäin on liikkunut erikoinen laite. Laite on niinkuin pyörä ja niinkuin tandem, kumpikaan se ei niistä ole. Edessä aikuinen, takana lapsi. Molemmat polkee, toinen ohjaa. Kun käännytään, liikkuu toinen perässä sujuvasti kääntyen.

Hyvä ystäväni google kertoi lähemmin tarkasteltuna kyseessä olevan peräpyörän. En toki termiä tiennyt, lähdin liikenteeseen "lapselle jatke aikuisen pyörään" -hakusanoilla. Hyvin toimi.

Alkoi suunnattomasti kiinnostamaan tämä juttu enemmänkin, sillä me fillaroidaan tosi paljon. Kuitenkin pidemmillä matkoilla olisi hyvä olla välimalli. Ei siis peräkärry, ei istuin. Pienin toki istuu vielä, mutta Tirppa on liian iso taakse.

Näitä oli muuten tuplamallejakin, pyöriä, johon lapsi tulee eteen, vaikka mitä! Onko kokemuksia perhepyöristä?

(kuvat lainattu)

4 kommenttia:

 1. Meilläkin päin näitä pörrää. Huikean näköistä ja varmasti kivaa kulkemista niin lapselle kuin aikuiselle. Joten jahka minityyppi kasvaa, tämmöisen hankkiminen otetaan vakavaan harkintaan.

  VastaaPoista
 2. Lähiömutsi:

  Minusta on kyllä erittäin hyvä vaihtoehto peräkärrylle :) Ja jos ei ole tarpeeksi iso itse taakse, niin oli sellaisiakin versioita, jossa lapsi oli edessä pienessä istuimessa, mutta kuitenkin sai "polkea" itse :)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli joskus aikoinaan sellainen malli, jossa tanko yhdisty kaksi normipyörää eli kummallakin pystyi ajamaan myös erikseen. Trailgator taisi olla sen systeemin nimi.

  VastaaPoista
 4. Roosa:

  Minäkin näin sellaisen, missä tavallisen pyörän etupyörä oli nostettu ilmaan.. Olisikohan sama vehje? Erittäin varteenotettava juttu sekin :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥