maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pellavaa petiin.


Rakastan puhtaita ja muhkeita lakanoita yli kaiken. Peittojen tulee olla isoja ja kunnon täytteillä. Nukun kesät talvet samoilla täkeillä, jotka on täytetty jollain ontelokuiduilla tms. Saatan muistaa väärinkin, mutta paksut ne on.

Illalla pidän ikkunaa auki ja pujahdan kylmään makuuhuoneeseen, viileiden lakanoiden syleilyyn. Yöllä potkin ne pois useaankin kertaan ja aamulla en viitsisi nousta niiden lämmöstä. Tuttu fiilis?

Lakanat tulee vaihdettua kerran viikossa ja aina se puhtaus vie mennessään. Raikkaus ja huuhteluaine. Koko makuuhuone tuoksuu, muttei liikaa. Tuoksuu puhtaalle.

Jäin surffailemaan uusia petivaatteita, sillä vaikka meillä onkin päiväpeite, olemme luvattoman huonoja sen käytössä. Saattaa myös olla, että sänky pedataan vasta iltapäivällä. Jos silloinkaan.

Tästä syystä on myös mukavaa, että sänkyvaatteet sopivat huoneen muuhun sisustukseen. Houkuttelisi hieman tilata yhdet pellavaiset, jotka vain pesun myötä pehmenevät ja paranevat käytössä. Houkuttelisi myös tilata ylellisen sileät, vähänkuin hotellissa. Väritkin houkuttelevat, vaaleus, greige.. Taas mennään uuden suosikkini mukana. Valkoinen käy aina!

Lähden tästä nyt iltapäiväkahvin keittoon, sillä pinnasängystä (puhtaista lakanoista) kuuluu uninen yninä. Pienin heräilee.. Mennään syömään mokkapaloja, jotka leivoin eilen Murulle tervetulotoivotukseksi kotiin. Tai no, Pienimmälle sulatan pakastimesta allergiapullan. Se niin tykkää niistä.2 kommenttia:

  1. Meillä on H&m:n pellavaiset lakanat (täkki ja tyynyliinat parisängylle) ja ne on kyllä aivan ihanat. Harmi vaan, ettei ne oikein värinsä puolesta käy yhdessä noiden minun koristetyynyjen kanssa, jotka on myös pellavaisia. Just hitusen väärän svyistä vaaleanharmaata. Meillä nimittäin on luovuttu päiväpeitosta jo aikoja sitten ja juurikin pysin hankkimaan sen verran kauniita lakanoita, että ne käyvät petivaatteesta jo itsessään.

    VastaaPoista
  2. Sara:

    Minustakin juuri nuo hm:n oli aivan ihania!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥