Nyt on löytynyt tämän joulun ykkösjälkkäri, joka on nopea (tavallaan), helppo ja äärettömän herkullinen. Raikas ja kevyt. Viime vuoden jälkiruuan näet muuten tästä (klik). Tänä jouluna syödään piparminttupannacottaa, joka on maidoton, munaton ja pienellä muutoksella myös vegaani.
Piparminttupannacotta (4:lle)
2,5 dl soijamaitoa
2,5 dl soijakermaa (alpro whipped)
4 rkl sokeria
1½-2 rkl piparminttu-uutetta
½ rkl vaniljauutetta
2 liivatetta (vegaani vaihtaa tämän)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito ja sokeri. Lämmitä niin, että sokeri sulaa. Purista liivatteista vesi ja lisää ne maidon sekaan. Sekoita joukkoon mausteet ja lisää kerma. Sekoita tasaiseksi. Seos saa olla lämmintä, mutta älä päästä kiehahtamaan.
Jaa valmis pannacotta annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele ennen tarjoilua.
En vaan muista, milloin olisin syönyt jotain näin hyvää ja erityisen ylpeä olen siitä, että ihan itse olen kehittänyt tämän reseptin :) Toivottavasti tykkäätte!
Halutessasi voit vaihtaa myös tavallisiin maitotuotteisiin.
ps. tänään on vielä aikaa osallistua teippitarhan arvontaan ja huomenna starttaakin sitten vika ennen joulua. pysykää kuulolla!
Linking to:
mua tökkii kuuden vuoden jälkeenkin edelleen soijan maku, kuvittelin tottuvani siihen mutta ei olo ihmettä tapahtunut vieläkään! :D
VastaaPoistameille on ostettu luomu (riisi ehkä?) vaniljavanukasta, joka keitellään itse, cittari myi.
nyt vasta maistuu kuopukselle, ennen vaan irvisteli oli sen kanssa tarjolla mitä vain :)
Loistavaa! Kiitos ohjeesta :) Allergisissa perheissä pitää olla luova..tuttua on.. ;)
VastaaPoistaTerkuin, Tanja Akkala-blogista
Kippuralla:
VastaaPoistaMulle maistuu kyllä jugut ja sen sellaiset :)
Voi olla, että se soijan maku ei minua häiritse, mutta en mielestäni maistanut tuossa mitään outoa.. Piparminttu ehkä peittää sen?
Mutta niitä vanukkaita en ole koskaan maistanut!
Tanja:
Kiva, että sain olla avuksi :) Ohje on myös gluteeniton.
Voi miten herkullisen näköistä!!
VastaaPoistaMä luulen, että meilläkin syödään tätä jouluna. Kiitos siis!
VastaaPoistaOi, herkullisen näköistä ja niin kauniisti katettu! Pitääkin joskus kokeilla! :)
VastaaPoistaMahtavaa, kiitos reseptistä! Tätä on kokeiltava:)
VastaaPoistaHeippa, Vaikuttaa tosi hyvälle, pakko siis kokeilla :) Mitä olet laittanut koristeeksi ;) ?? ja saako piparminttu-uutetta ihan tavallisesta kaupasta? Tyhmiä kyselee taas Minna J.
VastaaPoistaPieni Lintu:
VastaaPoistaKiitos :)
Rillo:
Kiva jos tämä auttoi :)
Leena:
Kiitos!
Nyt vaan kokkailemaan :)
kamomilla:
Eipä mitään :) Toivottavasti teilläkin tykätään!
Minna J:
Ei ole tyhmiä kysymyksiä :)
Koristeena minulla on murskattuja polka-nameja, tummaa suklaata rouheena ja kaakaojauhetta. Ja piparminttu-uutteen ostin ihan meidän lähi s-marketista, on siinä leivontahyllyssä, missä löytyy elintarvikevärit jne :)
Heipä hei taas ;)
VastaaPoistaNo niin eli vaniljauute taitaa olla sama kuin vanilja aromi samasta hyllystä kuin piparminttu-uute? Kävin kaupassa ja ostin aineksia sekä tuohon versioon, että tavalliseen... ei tule kyllä käytettyä noita erikoistuotteita, kun onneksi lapset eivät ole allergisia... päänvaivaa tuotti tuo soijakerman löytäminen... ajattelin tehdä töihin maistiais annoksia :)
Samaa tavaraa on, en ilmeisesti vaan muistanut oikeaa nimeä :)
PoistaSe soijakerma on kaupassa kylmähyllyssä, siksi laitoinkin tuon tarkan nimen kun käytin sitä itsekin ensimmäistä kertaa :)
Toivottavasti tykkäätte!
Kiitos, tuli oikein herkullista :) tein tällä ohjeella soijatuotteista ja tavallisista... Molemmat hyvää. Jopa meidän kuopus söi, joka on ronkeli :)
VastaaPoistaMeille tätä jouluksi (munaton ja maidoton imetysdieetti)!
VastaaPoista-milla