perjantai 4. huhtikuuta 2014

Aprillipäivän sampanjatasting.


Aprillipäiväksi tullut kutsu sampanjatastingiin ei ollut pilaa, vaan oikein mukava tapa viettää synttäriviikonlopun jatkoa. Kävin vielä ennen tilaisuutta kukkakaupasta noutamassa ilmaisen synttärikimppuni ja täytyy sanoa, että kotiin palatessa mukanani ruusuja ja pullo kuohuvaa olo oli vähintäänkin juhlallinen.

Saimme siis maistella muutamaa erilaista G.H. Mumm sampanjaa, joista oma suosikkini oli ehdottomasti toisena seurannut Gordon Rouge, jota onnekseni oli myös kassissa kotiin. Demi-Sec hyvänä kakkosena, aikalailla jaetulla Rosén kanssa ja jumbosijoille pääsi Blanc de Blanc.

Hyviähän ne kaikki oli, sillä tykkään sampanjasta yli kaiken ja usein se onkin hyvän viinin ohella juhlajuomani.

Sampajaa ja protokollaa niihin liittyen luennoi ihana Ranskalinen leidi. Hän oli jotenkin niin Ranskalainen, niin iloinen, niin elämäntäyteinen, elämästä nauttiva, että oksat pois! Tuli heti fiilis, että Ranskaan täytyy päästä! Onneksi Muru on alkanut taas puhumaan ulkomaille muutosta enimmissä määrin ;)

Itse ainakin löysin yllättäviä ja herkullisia makupareja, kuten esimerkiksi kampasimpukat ja rosé, sekä Brie ja Demi-Sec.

Löytyykö sieltä muita, jotka lähtevät perjantaihin sampanjafiiliksellä?

6 kommenttia:

 1. Tuollainen tasting olisi ihana! Joskus tulevaisuudessa kun talo valmistuu ja palaamme kotikonnuille, voisi ihan itse järjestää pienen tastingin. Ilman lapsia ja ihanien ystävien kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on jääkaapissa pullo aitoa shamppista, joka ensi vikkolla juodaan joko iloon tai suruun :D

  VastaaPoista
 3. Mä rakastan samppanjaa ja tastingejä :) joten ihana yhdistelmä!!!
  Rentoa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlallisia ja rentoja samaan aikaan :)
   Kiitos samoin sinulle!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥