keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pääsiäisestä.


Pääsiäinen on vähän niinkuin joulu ilman stressiä sanoi eräs pääkirjoitus. Vapaapäiviä ja yhdessäoloa, sekä hyvää ruokaa. Joulu ilman lahjojen hankintapakkoa siinä taisi lukea. Ihan loistava vertaus itseasiassa.

Vaikka olenkin joulu- ja juhlapyhäihminen, kirjoittaja osui minusta juuri oikeaan. Pääsiäisenä saa vaan olla, kuten joulukin, se on hiljentymisen aikaa. Pääsiästä ei vaan ole niin tuotteistettu vielä.

Lapset varmasti askartelevat jotain ja tietysti vitsatkin tulevaksi sunnuntaiksi, mutta muuten mennään ilman sen enempiä valmisteluita. Munat saavat olla valkeita tai ruskeita, luonnostaan. Viiriäisen munat ovat superkauniita jo sellaisenaan. Pieni meriheinäpesä niille.

Vitsoihin washia ja ehkä höyheniä, jos niitä sattuu löytymään. Varastoista tiedän ainakin valkoista silkkipaperia löytyvän. Oksia ei meillä voi sisällä säilyttää enää, kun kevät on näin pitkällä, joten väriloisto jää näkemättä. Muiden virpomat oksat saavat tuoda iloa rappusilla ja toivottaa ystävät tervetulleeksi.

Eniten kuitenkin odotan perheen yhteistä aikaa!

Muutaman inspiskuvan olen kuitenkin pinterest-kansiooni pinnaillut, käykää kurkkimassa!

5 kommenttia:

 1. Minusta on ihana vähän laittaa pääsiäistä. Saa vaihtelua tähän kodin sisustukseen, kun muutenkin koko ajan pyörittelee sitä ympäri. Mutta oikeassa olet, siitä ei ota samanlaista stressiä kuin joulusta. Tekee, mitä ehtii. Ihana juhlapyhä siis :) Meidän valmisteluja osoitteessa valkoinenkartano.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minäkin pyörittelen tuota sisustusta vähän väliä :)

   Kiitos blogivinkistä!

   Poista
 2. Minä olen myös juhlapyhä ihminen mutta pääsiäisessä nautin juurikin tuosta stressittömyydestä. Kotia on ihana koristella kevään värein ja nauttia perheen kanssa yhteisestä ajasta.

  VastaaPoista
 3. Pakko vinkata, kokeilu tietty omalla riskillä, mutta kuulin vinkin, että jos oksiin ulkona suihkauttaa hiuslakkaa, ja tuo vasta sitten sisälle, ei aiheuttaisi oireita.. en tiiä sitten - kauniit ovat kuistillakin :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥