tiistai 23. syyskuuta 2014

Ruokaoivalluksia ja palautetta teille.

Minusta on oikeasti ihan superkivaa, että te toivotte ja kyselette erilaisia juttuja! Täytyy myöntää, että vaikka kuinka uskottelen itselleni tämän homman olevan vain omaksi ilokseni, niin kyllä se on myös teitä, siellä ruudun toisella puolen, varten.

Bloggaaminen on juurikin sitä, mitä me yhdessä tästä tehdään. Vaikkakin viimekädessä toki päätökset ja aiheet tulevat täältä meidän ihan jokapäiväisestä elämästämme ja minun näppiksestäni.

Ruoka-aiheiset postaukset ovat kiinnostaneet lukijoita kautta aikojen ja niitä nyt sattuu myös tässä blogissa olemaan. Ei siksi, että ne erityisesti kiinnostaisi muita, vaan puhtaasti siksi, että ne kiinnostavat itseänikin.

Ruoka ja ravitsemus ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Keräsin lapsena kaupasta reseptejä, niitä irtolehtisiä ja säilöin ja varjelin niitä kuin kalleinta aarrettani. Lainasin kirjastosta reseptikirjoja, joita käsin kopioin. Kävin kokkikerhossa ja olenpa jopa valmistunut yo:n lisäksi myös alan oppilaitoksesta. Pakko mainita, että vuosikurssini parhaalla keskiarvolla - tasan viisi.

Nojoo, tässä taas jaaritellaan, vaikka puhtaasti kysyttiin vain ohjeita näihin herkkuihin. Pahoitteluni :)


Omenacrumbleen lienee useitakin ohjeita ja omani taitaa olla joka kerran vähän erilainen. Perusohjeessa on silti käytettävän astian verran omppuja pestyinä ja pilkottuina, kuoria ei tarvitse poistaa. Niiden päällä reippaasti kanelia.

Itse crumble on gluteeniton ja siihen tulee gluteenittomia kaurahiutaleita (voit käyttää myös tavallisia), 50g voita ja ½-1dl fariinisokeria. Kaikki nuo sekoitetaan sulan voin kera ja levitetään omppujen päälle. Uunissa noin 20-30min 200c.


Nämä kaksi muuta, aura-pennesalaatti, sekä avokadokakku ovat aikalailla suoraan Valion uutiskirjeen mukana tulleista ohjeista. Pastan vaihdoin vain gluteenittomaan ja parsan olosuhteiden pakosta tölkkiversioon.

Itselleni tulee useita uutiskirjeitä eri ruoka-alan yrityksiltä ja niistä saan kyllä tosi paljon ideoita. Olkoon ne sitten vaikka niitä nykypäivän lehtisiä kaupasta :) Korvamerkkaan ja siirrän sähköpostikansiossa kokeiltavien listaan ja se lista, se on pitkä!

Tässäpä nämä, olkaa hyvät. Mistä te saatte ideoita ruokailuun ja tarjottaviin?


6 kommenttia:

 1. Onpa kivan oloisia reseptejä! Aura-pennesalaattia on kokeiltava mahdollisimman pian. Olen ihan heikkona pähkinöihin :)

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta valiolta kyllä bongailen melkein parhaat ohjeet kinuskikissan ohella :)
   Kokeile ihmeessä!

   Poista
 2. Omena crumble, luulin sen olevan joku hieno uus ohje :D eikös tuo ole vain kauraomenapaistosta suomeksi sanottuna. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen siitä saa, kun ruokasurffailee usealla kielellä :)
   Ei aina muista tai tiedä, että jollekin on jo ihan kotimainen nimi..
   Sama ohje siis!

   Poista
 3. Herkullisen oloisia ohjeita, täytyy laittaa to do listalle. Itse bongailen ohjeita aika perinteiseen tapaan lehdistä ja toisaalta myös esimerkiksi Pinterestistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteishyvän ruokalehti ja pirkka ovat ihan parhaita myös bongailuun :)
   Pinterestistä löytyy myös useampi taulu, tosin kaikki aikalailla to do :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥