maanantai 8. syyskuuta 2014

Yksi bändin jäsenistä.

Se perusarki, mikä toimii tosi hyvin ja mihin on oikeasti todella mukavaa palata on meillä erilaisten harrastusten siivittämää. Karate on haukannut ison osan siitä, viime viikollakin treenattiin neljänä päivänä. Nopsterilla on lisäksi mm. kokkikerho, mistä hän pitää todella paljon.

Tirpalla oli aikaisemmin karaten kaverina perusjumppa, missä tytöt kirmasivat hörhelöissä, mutta hän valitsi myöhemmin jättää sen pois. Nyt on taas tänä syksynä kyselty uusien tuulien perään ja soittopajojen innoittamana kävimme tutustumassa myös Jamkidsin bändimuskareihin.

Nuo tutustumistunnit kestävät puoli tuntia ja s-etukortin haltijat pääsevät sinne veloituksetta.


Bändimuskarissa lapset opettelevat soittamaan perussoittimia soitin kerrallaan. Yhden kauden aikana käydään kuitenkin useampi soitin läpi, mutta ihan rauhassa. Liikkeelle lähdetään perusrytmeistä.

Tutustumistunnilla oli kaksi soitinta, joihin sai molempiin tutustua vuorollaan.

Minulla oli jostain syystä sellainen mielikuva bändimuskarista, että ipanoille isketään soittimet käteen ja nautitaan kakofoniasta. Tämä mielikuva kuitenkin kumottiin  pikaisesti.

Tunti koostui selkeästi kolmesta vaiheesta. Alkulaulut, itse tunnin aihe ja loppulaulut. Tähän mennessä jokainen vetäjä on ollut ammatti- ja ennenkaikkea laulutaitoinen. Lapset odottavat nätisti vuorojaan ja kysymykset esitetään viittaamalla. Tällaisen kontrollifriikin unelma!

Ihailin myös vilpittömästi ohjaajan taitoa muistaa jokaisen nimi samantein.Tirppa selkeästi nautti tunnista alkujännityksen jälkeen ja toivoikin saavansa jatkaa harrastusta.

Meillä on suvussa paljon musikaalisuutta, joka on kyllä hypännyt minun oli kokonaan. Lienee lapsi perinyt sen :)

Tutustumis- ja kokeilutunnit ylipäätänsä ovat minusta todella tärkeitä, sillä lapsestahan se harrastushalu lähtee ja vain näin hän pystyy kokemaan elämyksen, sekä herättämään mielenkiintoa uusiin asioihin.

Käykää ihmeessä kokeilemassa, Jamkidsin sivuilta löytyy tarkempia infoja ja aikatauluja, mutta jo ensi viikonloppuna on aikoja tarjolla!

YHTEISTYÖSSÄ:

5 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta! Pitää mennä tutustumaan tuohon sivuun !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos löytyi teillekin sopivaa harrastetta :)

   Poista
 2. Kuulostaa sellaiselta musiikkijutulta mikä kelpaisi meidänkin lapsille. Ei perusmuskarit niin kiinnosta. Täytyy käydä tutustumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä ihan huippua!
   Toivottavasti on juuri sitä, miltä kuulostaa :)

   Poista
 3. Seuraavat Jamkidsin tutustumismuskarit ovat marraskuussa. Paikat varataan nettisivuiltamme. Tervetuloa!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥