maanantai 24. marraskuuta 2014

Pikkujoulutarjottavia.

Maanantaimoikat! Tosiaan viikonloppu sujui hieman uuvuttavissa, mutta opettavaisissa merkeissä. Aloitin superprojektin, jossa karsin meiltä ihan urakalla kaikenmoista turhaa. Keittiöstä on jo lähtenyt vaikka ja mitä, sitten onkin seuraavaksi vuorossa omat vaatteet, sekä lasten lelut. Kaikenlaista sitä nurkkiin kertyykin, mitä kuvittelee tarvitsevansa. Tietysti karsinnan lisäksi täytyy kaupassa miettiä kahteen, kolmeenkin kertaan, onko joku juttu oikeasti tarpeellinen.

Mutta se siitä. Meillä nimittäin tuoksuu joulu! Alakerrasta leijailee huumaava hyasintin tuoksu, sekoittuneena uunituoreisiin torttuihin. Lahjoin niillä myös lapsen kaverit, kun tulivat meille suoraan koulusta. Täytyyhän sitä vähän saada kuvuntäytettä, että jaksaa touhuta :)

Tein yhden koe-erän näitä, sillä tulevana sunnuntaina on koulun myyjäiset ja koska kuulun kouluyhdistyksen hallitukseen, lankesi leivontahommat myös tähän osoitteeseen. Onneksi lankesi mieleinen homma :) 

Viime myyjäisiin leivoin mokkapaloja, mutta nyt ajattelin tehdä näitä miniatyyrisiä tähtitorttuja. Malli on siis ihan normaali, mutta koko on neljäsosa alkuperäisestä. Aiemmin olen kokeillut myös pitkulaisia joulutorttuja. Olisi kiva saada vinkkejä enemmänkin näistä eri malleista, joten linkkaa ihmeessä omasi!


Perjantaisen pikkujoulupostauksen salaatin ohjeen laitan myös tähän, sillä se oli todella herkullista! Sopii hyvin aikuisten illanistujaisiin tarjottavaksi glögimausteilla maustetun punaviinin kera.

Parmankinkku-Rucola salaatti mangotwistillä

1 rss rucolaa
1 ptk parmankinkkua
1 dl savustettuja cashewpähkinöitä
2-3 rkl Mangoviinietikkaa

Tuohon sivupalkkiin olen lisännyt nyt uuden tunnisteen JOULU ja sen alta löytyy paljon erilaisia jouluun liittyviä juttuja :) Myös blogiringin sivuilta löytyy teemaosiosta tosi paljon joulujuttuja ja sinne löydät TÄSTÄ. Ihan kaikki omani ei sinne vielä ole noussut, mutta se on työn alla.

Tänään on tasan kuukausi jouluun, kuka muu on ihan intopiukeena?!ps. pahoittelen jos jollekin tulee yliannostus noista kattausvaloistani :) Olen vain niin rakastunut niihin, että en malttaisi muuta kuvatakaan..!

2 kommenttia:

  1. Mun ihan lemppari torttujen taitteluohje löytyy Täyttä elämää blogista.
    http://hannele78.blogspot.fi/2011/12/luukku-2.html

    Hanna

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥