maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kauniisti kotimainen pääsiäinen.

Ihanaa, pääsiäisviikko on vihdoin täällä! Sen lisäksi, että innokkaat virpojat olivat eilen liikenteessä, on myös pääsiäiseen laskeutuminen aloitettu. Enkä nyt tarkoita mitään paastoa, vaan ihan pieniä koristelujuttuja ja rauhoittumista.

Oikeastaan koko pääsiäinen on aina ollut meidän perheelle vähän kuin joulu; rauhoitutaan yhdessäoloon. Ipanat tuovat koristeita koulusta ja päiväkodista, syödään hyvin yhdessä ja touhutaan.

Pieni pääsiäissiivouskin on tehty. Osittain siksi, että muuton vuoksi pidetään tänään tarkastus ja osittain myös siksi, että saan taas täyttää kodin kukilla.Kauppareissulla tarttui mukaan kassillinen näitä huumaavan tuoksuisia helmililjoja. Ja onhan tuo värikin aivan ihana! 

Viime vuonna äitienpäivän aikaan olin mukana blogiringin kamppiksessa sinivalkoisuuden puolestapuhujana ja jatkanpa samaa linjaa edelleen. Tiesittekö, että myös kukkaostoksilla voi kiinnittää huomionsa kotimaisuuteen?

Ostamani helmilijat, kuten itseasiassa todella moni muukin kukka kantaa ylpeänä sirkkalehtimerkkiä, joka takaa tuotteen kotimaisuuden. 

Kauniisti kotimainen on kerännyt saman katon alle kaikki tuottajat, joiden kukista tuo 100% suomalaisuuden, vastuullisen kasvatuksen, sekä ympäristön ja työntekijöiden oikeuksien kunnioittamisen merkki löytyy. 


Osa näistä kaunokaisista pääsi sisälle ja osa taas ulos toivottamaan pääsiäisvieraat tervetulleiksi. Onneksi helmililja kestää parin asteen pakkasen ja ainakin täällä etelässä voi aloittaa jo turvallisin mielin kevätistutusten tekemisen.

Sisällä siipulikukat venähtävät helposti kastelusta ja osan ylipitkistä roikkuvista kukinnoista voi leikata vaikkapa maljakkoon sulostuttamaan kotia.

Etupihalla muuten puskee jo muutama viimevuotinenkin penkistä, sillä minulla on tapana kaivaa kaikki sipulikukat maahan kun ovat kukkineet. Näin niistä saa iloa vielä vuosiksi eteenpäin :)Leivoimme myös hauskoja pääsiäissämpylöitä lasten kanssa. Vähän pulleita pupujahan niistä tuli, mutta uskokaa, että lasten suussa kaikki hauskannäköinen maistuu paljon paremmalta. Ei paljon tarvinnut houkutella syömään :D

Täytyy myöntää, että gluteenittomuuden jälkeen tämä leipominen on hieman jäänyt, mutta ennen pääsiäistähän näitä voisi vielä jalostaa vaikka pulliksi. Rusinat vaan silmiin ja rahkaa sisälle!

Mitä teidän pääsiäisperinteisiin kuuluu? Entä oletteko koskaan kiinnittäneet huomiota kukkien kotimaisuuteen?

ps. kauniisti kotimaisen fb:stä muuten löydät kivoja vinkkejä, kasvatusohjeita ja pienen kilpailunkin, klikkaa mukaan!


http://www.blogirinki.fi/
YHTEISTYÖSSÄ:

6 kommenttia:

 1. Kiitos ideasta istuttaa kukkia tuohon lasimaljaan! Mulla on samanlainen mutta hieman korkeammilla reunoilla kaapissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin vielä laittanut sen kuvun päälle, mutta tämä yksilö ehti venähtää :)
   Sellainen hurrikaani voisikin olla myös ihana!

   Poista
 2. Kivalta näyttää ja todella kivoja istutusideoita :)

  VastaaPoista
 3. Pakko kompata ylempää, miten kiva idea istuttaa lasimaljaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minusta kukat lasisissa astioissa pääsevät upeasti oikeuksiinsa <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥