torstai 2. heinäkuuta 2015

Eväsretkellä.

Kesäillat ovat pitkiä, lämpimiä ja valoisia. Mihinkään ei ole kiire. Voi pakata koriin eväät ja painua ylläriretkelle, kassiin pyyhkeet ja pulahtamaan. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Meillä sattui olemaan viikonlopun jäljiltä laatikollinen mansikoita jääkaapissa, kirsikoiden vieressä. Kasa erilaisia juustoja, suolakeksejä, mehua ja sen sellaista. Samalla tuli hoidettua iltapala ulkoillen.Alkuperäinen kohde oli uimaranta ja leikkipuisto, mutta matkalla nähdyt tummat pilvet horisontissa saivat muuttamaan paikkaa. Muistin, että Tuusulan rantatiellä on kaunis Lottamuseo, jossa olen muutaman kerran käynyt, ja että siellä on pihalla leikkipaikkaa ja -mökkiä.

Suuntasimme siis Lottamuseolle retkelle. Suuri piha-alue oli ilmeisesti sään vuoksi vain meidän käytössämme, samoin kaikki leikkivälineet.


Ehdimme suurinpiirtein puoli tuntia leikkiä, kunnes sade "yllätti". Äkkiä kamat kasaan ja leikkimökkiin syömään eväitä. Lasten mielestä oli superjännää pitää rankkasadetta keskellä villiä luontoa.

Pikkuhiljaa, kun sade taukosi, keräsimme taas tavarat ja kipitimme autolle. Pääsimme juuri ja juuri kotiin, kunnes taivas repesi uudelleen, tällä kertaa ukkosen kera.


Kotona taisi ukkonen jännittää äitiä enemmän kuin lapsia, sillä saatiin se niin päälle että ikkunat helisi jyrinän voimasta. Ja enhän minä tiennyt mitään teknisiä juttuja talosta, niinkuin ukkosjohdattimia ja sen sellaisia..

Live and learn, paljon on vielä oppimatta ja toivottavasti ihan kaikkea ei tarvitse käytännön kautta oppiakaan :D

Yhtä kaikki, jos vaan liikutte Keski-Uudellamaalla, käykää ihmeessä Lottamuseossa. Siellä on kahvilakin aina silloin tällöin auki :)


2 kommenttia:

 1. Kaunis ja mielenkiintoinen paikka... ja aivan ihania kuvia!
  Aurinkoista, lämmintä ja rentouttavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiitos samoin :)
   Tuolla kannattaa ehdottomasti käydä kääntymässä!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥