tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kolmevee vs. Unimasa.

Laitoin eilen illalla meidän 3,5 -vuotiasta nukkumaan, kuten aikalailla jokainen ilta. Tai siis kyllähän hän jokainen ilta nukkumaan menee, mutta joskus olen poissa kotoa ja Muru tai joku muu hoitaa homman. Useimmiten hoidetaan yhdessä.

Se nukkumaan meneminen onkin sitten ihan oma tarinansa. Ensin hoidamme iltatoimet, peppu- ja hampipesut, pisut, pusut ja halit. Hyvää yötä ja rakastetaan toisiamme. Aikalailla peruskauraa, kuten varmasti suurimmassa osassa kotitalouksia.

Seuraava vaihe onkin sitten yksinomaan näiden kolmivuotiaiden alaa..Samalla sekunnilla, kun olet onnistuneesti saanut jokaisen lapsen yksitellen peiteltyä sänkyihinsä, avaat television tai kirjan ja erehdyt takapuolellasi lähestymään sohvaa, kuuluu ensimmäinen vieno "äitiii?"..

Todennäköisesti aloitetaan janolla, vaikka juuri on vähän juotu. Ei liikaa, sillä seuraavana on tietenkin pissihätä. Hyvällä tuurilla mukissa on juuri optimaalisella korkeudella pieni tilkka vettä ja noin iso tyttöhän osaa jo itse pyyhkiä. Erävoitto!Ellei sitten.. haluan lisää vettä. En yletä peittoon, tule peittelemään minut. Peitto olikin noin 5cm päässä kädestä. Pieni matka ihmiskunnalle, mutta äärettömän suuri kolmivuotiaalle.

Äitiii? Muista, että mä rakastan sua (aaawww...). Petollista huomionhakua. Äitiii? Haluan, että sinäkin menet nyt nukkumaan. Mitä sinä teet siellä? Mitä syöt, tule näyttämään?

Äitiii? Voitko laittaa oven kokonaan kiinni? Ovi kokonaan auki! Raolleen!Äitiii? Haluaisin lentosuukon. Eikun samaan aikaan! Tule peittelemään, laula vielä kerran. Eikun se toinen laulu! En halua tuiki tähtöstä, vaan soittorasian. 

En halua tätä unikaveria, laita peitto myös näille kaikille ja sano niillekin hyvää yötä. "kopkop" -äitii, joku on ovella!

Saanko vielä yhden lentosuukon? Uudelleen pissahätä!Listaa voi jokainen jatkaa omaan kolmeveehensä sopivaksi, ainakin nälkä huudettiin eilen illalla. Muulahaisia ja amppaleita on myös nähty. 

Hyvää yötä ja aikaista huomenta!

7 kommenttia:

 1. Päivän naurut. :D Meillä myös3,5v ja aivan tuttua nuo iltarutiniit täälälkin. On janoa ja nääkää, pissahätää ja lakanaa rutussa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakana rutussa :D

   Ja sille kun ei itse vaan voi mitään, niinkuin peitollekaan :D

   Poista
 2. tuttua täällä vielä viisi-vuotiaallakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut nuo isommat ihan eri luokkaa, joten:
   Voi ei! Kestäätkö tätä siihen saakka! :D

   Poista
 3. voi ei niin tuttua, meijän 4,5v on pikkuhiljaa pääsemässä eroon noista ''pissahätä, on jano, haluun toisen unikaverin'' jutuista :D

  VastaaPoista
 4. Lueskelen täällä ensimmäistä kertaa siun blogia ja olen saanut jo monet hyvät naurut näistä jutuista, siulla on kyllä sana hallussa ja ihana tapa kertoa asioista.:) Tää juttu vaan niin kolahti,kun meillä 3v3kk pojan kanssa ihan sama juttu,äidin kanssa nukkumaan käyminen tapahtuu vielä suhteellisen sujuvasti,mutta isiä uunotetaan kyllä ihan 6-0. Paras oli yksi ilta kun jätkä oli kokeillu jo kaikki muut,mutta sitten kun alkoi olla ideat vähissä niin...isi,vehkeet on huonosti!:D

  Jatkanpa tästä vanhojen juttujen lukemista, mukavaa loppuviikkoa!

  P.s. papusalaatti menossa juuri testiin,saas nähdä uppoaako meidän miehiin. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥