tiistai 4. elokuuta 2015

Pariisi day 1&2 vinkit.

Pariisi on tosiaan täysin erilainen kaupunki kuin odotin. Ajatuksissa oli ilmeisesti romanttisia kujia, rupattelevia ranskalaisia ja muotia, mutta saavuimmekin kaupunkiin, jossa ei tosiaan puhuta englantia (ei ole mikään urbaanilegenda), jossa on niitä kujia, mutta täynnä kodittomia ja oikea kulttuureiden sulatusuuni. Pariisi oli erilainen, sekä hyvällä, että huonolla tavalla. Päällimmäiseksi tunteeksi jäi kuitenkin upea reissu, jossa naurettiin vatsalihakset kippuralle ja pidettiin hauskaa.

Saavuimme kentälle noin kuuden aikaan, josta otimme junan (RER) Gare du Nordin asemalle. Tosi helppo homma, ja maksaa 10e. Suosittelen lämpimästi siirtymävälineeksi, liputkin saa ihan automaatista vaikka visa electronilla.

Jos liikutte junalla, suosittelen tarkastamaan jo lentokentän wi-fistä, Gare du Nordin uloskäynnin. Niitä kun on ihan muutama.


Olimme ilmeisesti sopivan eksyneen näköisiä ystäväni kanssa, sillä meiltä tultiin kysymään, voiko auttaa. Vähän hämmentyneinä vastasimme, että ehkä ja selitimme etsivämme uloskäyntiä. Saimmekin opastuksen ulos ja oppaamme olisi ollut valmis viemään meidät ihan hotellille saakka. Onneksi pääsimme suht sujuvasti hänestä eroon.

Meille jäi hieman epäselväksi, että oliko kyse todella puhtaasti auttavaisuudesta, vai olisiko meidät myöhemmin ryöstetty :D Onneksi molemmilla oli samat sävelet tämän kanssa: pidä kiinni matkatavaroistasi ja seuraa ympäristöäsi.


Löysimme kuin löysimmekin hotellille ja viemme tavarat huoneeseen. Muutama avartava kysymys myös respasta ja päätimme suunnata juuri sopivasti auringonlaskun aikaan Eiffel-tornille. 

Ostimme 10kpl metroliput (joista jäi yksi käyttämättä n.14e) automaatista ja suuntasimme metroon. Metro on helppo käyttää ja linjakarttaa oppii lukemaan nopeasti. Yhteen suuntaan voi vaihtaa niin kauan samalla lipulla, kun pysyy vain metrotunnelissa. Esimerkiksi Eiffelille vaihdoimme kerran.

Kannattaa myös hankkia etukäteen skip the line -liput, jos haluaa päästä torniin sujuvasti. Me emme jonojen vuoksi käyneet ylhäällä ja onpahan sitten muutama ensimmäinen kerta vielä reissuun Murunkin kanssa :)

Kävimme myös syömässä iltapalan tornin takana olevassa puistossa, jossa on hurjasti erilaisia kojuja. Metrossa törmäsimme jonkinlaiseen saarnaajaan (ei puhuttu samaa kieltä), bileisiin (koko vaunu raikui musiikista ja tanssijakin oli), paikalliseen wc:hen (kiskoilla) sekä suureen jägermaisteriin.


Lauantaina suuntasimme kävellen Montmarten kaupunginosaan. Kävimme katsomassa upean Sacré-Coeurin kirkon ja hyppäsimme pienen junan kyytiin (6e). Juna kiersi Montmarten suurimmat nähtävyydet (jotka löytyy esimerkiksi paris by walking appsista)

Junakierroksella saimme suurinpiirtein hahmotuksen alueesta ja metroasemista ja lähdimme kävelemään takaisin Moulin Rougen luokse. Oli hassu tunne juoda jäälattea Starbucksin terassilla (koska wifi) ja katsoa kuuluisaa monumenttia.

Tuolla samalla kadulla on muuten Pariisin punaisten lyhtyjen alue, josta löytyy varmasti ihan kaikki alan tarvikkeet ja ohjelmat kiinnostuneille ;)


Pysähdyimme myös lasilliselle suunnittelemaan seuraavaa kohdetta. Olimme jo edellisenä iltana katsoneet valmiiksi jokilaivaristeilyä ja sen kohteita ja löysimmekin kahvilan wc:stä mainosflyereitä -20%.

Suuntasimme siis takaisin Eiffel -tornin juureen ja noin tunnin mittaiselle risteilylle (15e shampanja lasillisella, ilman alea 19e).


Risteily kiersi aikalailla tunnetuimmat kohteet ja antoi taas lisää hahmotettavaa etäisyyksistä. Näimme Notre damen, Louvren yms. Oli myös hauskaa huomata, että vaikka Pariisissa ei löydy hiekkarantoja, sinne voidaan sellaiset tuoda :D

Seinen varsi on tulvillaan erilaisia auringonottopaikkoja, sekä kahviloita ja auringonottajia.

Tämän jälkeen matkasimme metrolla takaisin lähelle hotelliamme syömään Hard Rockissa. Siihen oli itseasiassa eniten syynä englantia puhuvat tarjoilijat, wifi, sekä minulle sopiva gluteeniton ruoka.


Kävelimme hotellille saunomaan päivän liat pois ja kampasimme naamat vielä iltadrinkille, mihinkäs muuhun kuin Hard Rockiin. Noin puolen yön aikaan meitä tuhisi sitten kaksi väsynyttä possua sängyissään :)

4 kommenttia:

 1. Olipa hauska tulla blogiisi lukemaan Pariisikokemuksia. Juuri itse kotiuduin sieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, miten hauska sattuma :)
   Täytyykin kurkkia löytyykö sinulta yhtään samoja kokemuksia!

   Poista
 2. Ihana postaus - kaunis ja hyödyllinen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥