tiistai 29. syyskuuta 2015

Ruokapiiri pyörii.

Omat kesäviljelyni menivät vähän niin ja näin.. Perunoita tuli muutama ja sipulit, noh.. olisi pitänyt ehkä perehtyä enemmän viljelyyn. Oppia ikä kaikki ja vahingosta viisastuu. Ensi keväänä tiedän paremmin ja toivottavasti sato onnistuu.

En ole luonteeltani luovuttaja ja vaikka Farmari -postausta kiukuspäissäni kirjoittaessa päätin, ettei enää ikinä, on ensi vuodelle jo uudet suunnitelmat. Pieni etäisyys ja tiedonjano tekee hyvää.

Loppuviimein haluan kuitenkin syödä lähellä tuotettua, mahdollisimman puhdasta ruokaa. Omalla orjatyövoimalla viljeltyä :D


Meidän huudeille on nyt perustettu oma REKO -ruokapiiri ja liityin siihen innoissani. Homma toimii niin, että tuottajat ja loppukäyttäjä tekevät yhteistyötä esimerkiksi somessa tilausten osilta ja tiettynä päivänä on treffit.

Jakopäivä voi olla esimerkiksi kaksi kertaa kuukaudessa, jolloin suuri määrä lähituottajia tulee sovittuun paikkaan ja me asiakkaat käymme ostamassa tilaamamme tuotteemme.

Kävin eilen noutamassa omat tilaamani tuotteet: kananmunat (Hultgårdin tila), sokeroimaton luomumansikkamehu, (Varpulan luomutila) rosamunda peruna 2kg (Kal´s Speciality foods). Jako oli klo 19.-19.30. Tapani mukaan vähän sähläsin, mutta ehdin onneksi kuitenkin paikalle ja sain tilaamani tuotteet :)

Toistaiseksi vasta mehua on maistettu ja todettu se oikein hyväksi. Minusta sokeroimaton ei ole yhtään kirpeää, mutta lapset vähän narisivat.. Oi, kun olisikin ajoissa ymmärtänyt rajoittaa kaiken turhan sokerin pois..


Poikkeuksellisesti seuraava jako on jo huomenna, johon on vielä muutama tilaus auki. Taidan kuitenkin rauhassa makustella tätä ruokapiiri asiaa, sillä turhien tuotteiden tilaaminen olisi vain hölmöä.

Kiinnostavia tuotteita kyllä löytyy, mutta haluan suunnitella ruokaviikon aina tarkkaan. Usein minulla on lista, jonka seuraava ruoka perustuu edelliseen ja joskus tarjouksiinkin. Pyrin hankkimaan mahdollisimman monet tuotteet aina kerralla.

Sain eilen yhden toiveen, että olisi kiva nähdä enemmänkin meidän viikon ruokalistoja, mitäs sanotte, kiinnostaako? Toisaalta ajattelin näin supernaisena laajentaa postauksen koskemaan koko viikkoa ja pääsisitte kurkkaamaan meidän elämäämme vähän syvemmin. Ruuat, harrastukset ja sen sellaiset.

Jätän asian hautumaan, kommentoikaa vapaasti kiinnostustanne :) Nyt taitaa olla maalipensselin etsimisen aika! Kivaa tiistaita!


9 kommenttia:

 1. Täähän onkin loistojuttu! Ja mikä ettei kiinnostaisi myös nähdä minkälainen teidän viikko on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kiinnostaa :)
   Kannattaa muuten tarkistaa, löytyisikö teidänkin lähistöltä ruokapiiri!

   Poista
 2. Viikon ruokalista olis tosi kiva lukea ja siinä sivussa kyllä muutkin viikon touhut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että joku muukin kuin minä ajattelee niin :D

   Poista
 3. Meilläkin on pyörinyt REKO kuukauden päivät ja torstaina olen ekaa tilausta menossa noutamaan hamppuöljyä ja ylämäänkarjasta jauhelihaa. Toivoisin myös munia ja perunoita myyntii ja maitoa harkitsen, mutta vaikeeta laktoosittojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdotella aina uusia tuottajia ja kysellä olisiko mahdollista saada jokin mukaan :) Meillä on tosi kivasti saanut toivoa!
   Lihat tilaan suoraan useimmiten Bosgårdin tilalta ilman REKOa, mutta tuo maito olisikin ihan huippujuttu! On sanottu, että toisille laktoosittomille sopii käsittelemätön maito :)

   Poista
 4. Ruokalista kiinnostaa! Kiva kuulla aina mitä toisilla syödään ja saada lisää ideoita omaan ruokaan :)

  VastaaPoista
 5. Meillekin on vihdoin perustettu tuollainen reko-rinki, parin viikon päästä eka tapaaminen. Hultgårdin lihoja meillä on syöty viimeiset kolme vuotta (joka toinen kk kotiintoimitus) ja kananmunatkin tulevat heiltä aina samalla. Muuhun ei ole paluuta =)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥