maanantai 21. syyskuuta 2015

Seinälle siististi ja helposti - 3M Command.

Olenkin monesti maininnut, että tähän uuteen kotiin muuttaessa ei tarvinnut juurikaan remonttia tehdä. Vähän maalailtiin seiniä ja pääasiassa ollaan ihailtu tapetteja. Juuri toissa viikonloppuna, kun Tirpan ystävän vanhempi kävi noutamassa lapsensa, saatiin vähän naureskelua, että jaa.. teillä on vielä taulut kaapissa :D 

No mikäs muutto se sellainen olisikaan, että taulut saataisiin ajoissa seinille ja toisaalta onhan meillä taulut vaihtuneetkin vähän erilaisiin opetustauluihin kodin hengen mukaiseksi. Nyt kuitenkin kuluneena viikonloppuna niitä on sitten kiinnitelty senkin edestä!


Sen verran täytyy kyllä myöntää, että tuo eteisen taulu on ollut jo kaksi kertaa seinällä, ja yhtä monta kertaa se on tullut alas sieltä. Ai että onkin kiva tunne yöllä heräillä taulujen putoiluun.. Miksi ne muuten putoaa aina yöllä?

Olen tähän mennessä kiinnittänyt taulut aina perus taulukoukuilla, niillä valkoisilla, tiedättehän? Jokainen kerta, kun napautan koukun kiinni vasaralla, pieni pala minusta murenee seinän mukana. Taas yksi reikä lisää. Loppuviimein ne taulut saa asetella niin, että peittävät reiät.


3M on kehitellyt Command kiinnityspalat, jotka lupaavat säästää seinäpinnat rei'iltä. Kiinnitys tapahtuu kahdella tarralla, jotka aluksi napsautetaan toisiinsa kiinni. Tämän jälkeen toisesta otetaan suojakalvo pois ja se kiinnitetään esimerkiksi kehykseen.

Kun kaikki pakkauksessa olevat tarrat ovat kehyksessä, myös toinen suojakalvo irroitetaan ja taulu kiinnitetään seinälle tai muuhun haluttuun pintaan.

Kuulostaa todella yksinkertaiselta ja sitä se kyllä onkin. Pakkauksessa oli superselkeät kuvalliset ohjeet mukana, joten edes minä, ohjeiden oikoja, en voinut mennä metsään tämän kanssa.

Erilaisiin ja eri painoisiin kehyksiin on omat kiinnityspalansa. Pienempi kantaa 1,8kg ja tuon muistitaulun laitoin 5,4kg:n kiinnikkeillä, sillä ovessa pitää ottaa myös liike huomioon. 

Itse en ehkä niinkään taulujen paikkoja muuttele, mutta te jotka sitä teette, niin nämä on helppo irroittaa seinästä sitä vahingoittamatta. Siihenkin löytyy ohjeet pakkauksesta ja postauksen lopussa löytyvästä videosta.Näitä ajattelin käyttää muuten jatkossakin, sillä tuote lupaa kiinnittyä myös kaakeliin! Meillä on kylppärissä tarvetta parille hyllylle, joten täytyykin ottaa lisää selvää tuosta mahdollisuudesta.

Ja jos tekin haluatte päästä kokeilemaan Command -kiinnityspaloja, laittakaa yhteystiedot sähköpostilla osoitteeseen 3mcommand.suomi ( at ) gmail.com josta saa tilattua tuotenäytteitä tämän kampanjan ajan niin kauan kuin niitä riittää.


Olin niin innoissani tästä hommasta, että päätin vielä liittää tähän how to -videon. Klikkaa ihmeessä ja innostu sinäkin! Vai onko kiinnityspalat jo tuttu juttu?


YHTEISTYÖSSÄ:


22 kommenttia:

 1. Kätevää! Meillä on hankala keittiöratkaisu kun ei ole kuin yksi seinä vapaana ja sitten muut on kaapistoa ja ikkunaa. Jääkaapin ovesta tahtoisin saada kaikki muistilaput ja kalenterin pois, ovea mikä johtaa kodinhoitohuoneeseen olen miettinyt muistitaululle mutta ongelma ollut että milläs kiinnität.. Pitääpä tilata noita meillekin kun tuli noin hyvät suosituksetkin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta on, kun voi kiinnitellä kaappien runkoihin ilman reikiä ja oveenkaan kiinnitetty muistitaulu ei pauku liikkeessä :)

   Poista
 2. Onpa todella kätevän näköisiä ja noi kaakelijutut kiinnostaa minuakin. Hylly kylppäriin ois aika kiva 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kylppäriin tarkoitetut on vissiin hieman erilaisia, kysy ihmeessä jos sellaisen testikappaleen saisi tilattua :)

   Poista
 3. Siis huikeeta! Miksi en tiennyt tällaisten olemassaolosta mitään? Lähden heti ostamaan näitä, oletan että joka rautakauppa on näitä pullollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras keksintö vähään aikaan :)
   3M tuotteita on yleensä hyvin saatavilla, eikun kyselemään!

   Poista
 4. Nuo on niin käteviä. Ostin pari kertaa vääriä ja nyt yks paketti odottaa mua kaapissa. Pitääkin innostua laittaan taulut viimein seinälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi käteviä :)
   Ja laitoin vahingossa yhden vinoon, niin oli helppo myös korjata :)

   Poista
 5. Ihana tuo taulu yhdestä jalasta ja kahdesta kädestä. Uteliaana kyselen mikä sen tarina on? Minäkin haluaisin taulun meidän perheen käsistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :)
   Tuo on itseasiassa minun ja lasten isänpäivälahja Murulle olisikohan ollut viime vuonna. Pienimmällä oli vielä tarpeeksi pieni jalka ja isommat laittoivat käden, kun ei tila riittänyt jalalle <3 Ei siis sen kummempaa taustalla, kuin sommittelua :)

   Poista
  2. Voiko kiinnittää myös tapettiin? 😊

   Poista
  3. Tapettikiinnitystä ei suositella :)

   Poista
 6. Ei ole kuulunut mitään kun laitoin viestiä tuohon osoitteeseen. höh! Mutta kaippa pitää sitten kaupan kautta käydä että päästään ripustamaan ottamasi kuva tauluna seinälle ;)

  Lupaako tuo tuote ettei jätä mitään jälkiä maalipinnalle irrotettaessa tai lähtee esm saippuavedellä sitten siististi pois jos onkin vuosia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, olisikohan ne sitten jo loppu..?
   Laita ihmeessä vielä uudestaan viestiä, josko on ollut jokin katkos.

   Ystävälläni on omakohtaista kokemusta 2v jälkeen ja tosiaan lähti siististi ilman mitään jälkiä, mutta minäpä tarkastan tuon suosituksen suoraan 3M:ltä sinulle :)

   Poista
  2. kuulin suosituksia nyttemmin muualtakin, joten taulu on saatu onnistuneesti seinälle ja yönkin jälkeen siellä vielä roikkuu. Aika mahtava juttu vuokrakämppään!

   Poista
  3. Sain 3M vastausta näin:

   "Command liimaa pidetään pysyvänä kunnes haluat poistaa sen. jos se on kiinnitetty kunnolla ja käytetty suositusten mukaan pintaa ja ympäristöä ajatellen, niiden ei pitäisi menettää ominaisuuksia ajan myötä."

   Poista
 7. Kätevältä näyttää, paitsi ettei meillä toimi millään pinnalla vaikka miten tehdään kuten kehoitetaan :( ... Juurikin kun palattiin mökiltä, oli kranssi tippunut valokatkaisijan päälle keittiössä ja mitenlie kauan ollut valot keittöissä päällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, onpa outoa :o
   Onneksi ei käynyt mitään!

   Meillä on kyllä pysyneet kaikki paikoillaan tosi hyvin, eikä pudonneet. Just juttelin kaverin kanssa, että pakko ostaa lisää kun ei anna enää tehdä reikiä seiniin :D

   Poista
 8. Olipa sielutonta ja kaupallista tekstiä, joka ei tarjonnut mitään uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakentavasta palautteesta :)
   Huomasithan, että kyseessä oli kaupallinen postaus?
   Lähes kaksi vuotta sitten taulujen kiinnittäminen ilman reikiä oli nimenomaan se uusi näkökulma ja toisille se on sitä edelleen.
   Tsemppiä sinne ja jaksuhali <3

   Poista
 9. Voiko commandin laittaa myös poikittain pitävästi? Laittaisin tauluhyllyyn. Pystyssä näkyy alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, tuossa neljännessä kuvassa olen laittanut poikittain pitäväksi :) Kaikki ovat pysyneet hyvin :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥