perjantai 1. tammikuuta 2016

2015 - 2016.

On aika laittaa pakettiin vuosi 2015 ja muistella, mitä kaikkea se on pitänyt sisällään. Jo tässä kollaaseja kerätessä on herännyt mielettömästi tunteita ja muistoja.

Tammikuussa olin odotusta täynnä, mutta silti autuaan tietämätön, mitä kaikkea olisikaan edessä!


Helmikuussa aloimme miettimään muuttoa. Olimme melkein vuosi aiemmin käyneet katsomassa erästä taloa ja ehkä kävisimme katsomassa sitä uudelleen. Mietimme eri vaihtoehtoja, mutta yksi talo oli tehnyt vaikutuksen meihin molempiin..

Kävin, itseasiassa kävimme elämämme ensimmäisen kerran myös Lapissa ja tämä reissu aloitti myös matkavuoden 2015. 


Maaliskuussa teimme päätökset ja asuntokaupat. Meistä tulisi tilallisia, farmareita, omakotitaloasujia. Yksi elämämme suurimmista päätöksistä ehdottomasti. 

Sain lisää upeita kokemuksia elämääni ja samalla tutustuin muutamaan ihan parhaaseen blogikollegaan PING-helsingissä.


Huhtikuussa juhlistimme erään pienen tytön kaunista nimeä ja saimme etuoikeiden olla osana hänen elämäänsä kummeina. Juhlimme vappua ja tyttöjen iltaa ja ennenkaikkea matkustimme Murun kanssa Roomaan!

Vaelsimme historiallisia katuja, näimme upeita paikkoja ja koimme tärkeitä hetkiä. Loppuvuodesta kuulin, että eräs ystäväni meni omalla Rooman matkallaan kihloihin. Ikuisuuden kaupunki.


Toukokuussa olikin sitten hermot kuulkaa kireällä! Muuttoja, loppusiivouksia, remontteja, vatsatauteja ja mitä näitä nyt oli.

Tuleva ekaluokkalainen kävi tutustumassa kouluunsa, pian meillä olisi vain yksi päiväkotilainen. Kyyneleitä eskarin kevätjuhlassa, äidin ja tyttären. Kiitollisuutta niistä vuosista.


Kesäkuussa olimmekin jo vanhoja tekijöitä talon suhteen. Vielä vaivasi kuitenkin tunne, että mitä olemme tehneet saadaksemme elämäämme jotain näin hyvää ja ainutlaatuista. Miten kaikki unelmamme voisi tulla nyt toteen? Kuka tulee ja ottaa tämän pois?

Juhlimme Blogiringin kesäjuhlia, kävimme Tukholmassa. Juhlimme Tirpan kavereiden kanssa eskarin päättymistä, kesää, ystävyyttä ja synttäreitä puoli vuotta myöhässä. 

Kesäkuussa voitin korkeanpaikankammoni ainakin hetkeksi ja hyppäsin kuumailmapallon kyytiin!Heinäkuu helli meitä ainakin hetkellisesti helteellä. Hoidin puutarhaa ja vierailimme Fiskarsissa. Keräsimme satoa omasta maasta ja minä ja ompelukone emme oikein jutelleet keskenämme..


Heinä-elokuun vaihteessa vaihdoin työpaikkaa ja lähdin Pariisiin ystäväni kanssa. Tirppa aloitti koulun ja joutui ikävään onnettomuuteen.

Vietimme tyttöjen iltaa täällä meillä nauttien viimeisistä hellehetkistä yöhön saakka ja juhlimme yhtä kymmenvuotiasta, maailman tärkeintä poikaa.


Syyskuu toi tullessaan kuulaat päivät ja illat. Auringonpaistetta ja unelmointia, syksyisiä hetkiä ja ruokapiiriin tutustumista.


Lokakuu oli ihan vasta äsken! Näin nopeasti muisteltuna se on pitänyt sisällään vain tavallista ja tasapainoista elämää, sitä ihanaa ja omaa arkea. Harrastuksia ja kotihetkiä.


Marraskuu oli vahvasti myös kotipainoitteinen. Kävimme Tirpan uuden harrastuksen puitteissa katsomassa cheerleading -näytöksiä ja rohkaisin häntä kovasti uskaltamaan.

Kävimme studiolla kuvauksissa ja vietimme isänpäivää. Marraskuuhun liittyi myös ikäviä uutisia terveyteen liittyen.Joulukuussa saimme Pariisin ystäväni kanssa idean Dubaista ja siitä se ajatus sitten lähti! Joulua odotettiin ja uutta vuotta juhlittiin. Nyt on sydän täynnä sitä samaa vilpitöntä odotusta ja jännitystä, mitä vuosi 2016 mahtaakaan tuoda tullessaan, kuinka kauan menee, kun sen taas muistaa kirjoittaa papereihin oikein.

Tein myös yhden suuren päätöksen ja päätin siirtyä kokonaan freelanceriksi. Ei enää turvallista, vakituista työtä. Tyhjän päällä roikkumista ja epävarmuutta. Toisaalta mahtava itsemääräämisoikeus. Enemmän hetkiä elämälle, enemmän aikaa perheelle.


Mitä sitten odotin ja lupasin menneelle vuodelle?  Halusin löytää itseni. Siinä en ole vieläkään onnistunut, mutta toivon suunnan olevan oikea. Pysähtymistä ja elämistä oikeille asioille, oranvanpyörästä poistumista.

Halusin määritellä työkuvioni uudestaan ja teinkin sen. Kokeilin jotain erilaista ja nyt vielä erilaisempaa. Uskon, että tätäkin kautta voin löytää itseni uudelleen.

Lupasin lukea enemmän ja niin teinkin! Luin fifty shadesit ja rakastuin. Luin kymmeniä vastaavan genren kirjoja, kirjaston lainaushistoriani on todennäköisesti vähintäänkin outo.

Kodistakin piti huolehtia, mutta tavallaan se katosi uusien ja vanhojen työkuvioiden sekaan. En silti sano epäonnistuneeni, täytyy vain yrittää vielä kerran uudestaan.

Ystävien näkeminen kuului myös agendaan. Näiden vuosien keskellä, kun jokainen etsii itseään, määrittelee itsensä uudelleen ja ruuhkautuu, on se äärettömän haastavaa. Siihen täytyy edelleen panostaa paremmin. Halusin olla läsnä ja siinä olen kyllä onnistunut! Kun minut saa kylään, saatan unohtaa puhelimen kokonaan jonnekin pöydälle. Sitä kyllä ehtii näpytellä myöhemminkin.

Vuodelle 2016 minulla on vain yksi tavoite ja lupaus: olla onnellinen ja tuntea olonsa hyväksi. Oikein ihanaa ja toiveet todeksi tuovaa uutta vuotta teille ihan jokaiselle ja kiitos, että olette kahlanneet kanssani kuluneen vuoden läpi.

LINKING WITH:

14 kommenttia:

 1. Tosi kauniita nämä sun kuvas!! Mä oon aivan rakastunut <3

  VastaaPoista
 2. Onpa teillä ollut tapahtumia. Tuo uusi koti on varmaan todella rakas ja ihana ja työllistävä ainakin näin aluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertakaikkisen tapahtumarikas vuosi, siitä ei pääse mihinkään :)
   Uusi koti työllistää vielä monta vuotta, mutta mikäs onkaan sen mukavampaa, kuin omaansa laittaa <3

   Poista
 3. Oi niin hempeää ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
 4. Ihanan tunnelmalliset muistot ja kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan kyllä tuli liikutuksen tunteita, kun kävi vuotta läpi..

   Poista
 5. Ihanat kollaasit ja kivoja muistoja. Hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥