maanantai 25. tammikuuta 2016

Lukuhaaste 2016 - 25 ja 18 (yli 500 sivua ja lastenkirja)

Kivaa uutta viikkoa sinne, toivottavasti teidän maanantainne on alkanut mukavissa merkeissä! Itse jouduin hukuttautumaan kahviämpäriin jälleen valvotun yön vuoksi. Tällä kertaa Minityyppi nappasi yöllä korkean kuumeen ja häntä piti lääkitä.

Tästä päivästä tulikin siis kotipäivä vällyjen välissä, eikä päiväkotiin ole asiaa huomennakaan. Tämänhetkiset lukemat ovat nelisenkymmentä, mutten ole kovinkaan huolissani. Virtaa riittää, ruoka ja juoma maistuu, joten sairastellaan sitten rauhassa taudit pois.

Vällyjen välissä on mukava lueskella kirjoja, sekä katsella esimerkiksi Frozenia netflixistä ja ajattelinkin nyt aiheeseen sopivasti jatkaa lukuhaasteen käsittelyä. Lukemani kirjat eivät tule listan järjestyksessä, sillä suurin osa niistä on kirjastosta ja laina-aikojen, sekä saatavuuden puitteissa luettuja.

18. Lastenkirja: tämä oli helppo. Pienin sai joulupukilta lahjaksi yhden lempikirjoistaan Frozen - Tarinoita Arendelista, joka sisältää kymmenen eri satua. Kaikissa niissä seikkailevat elokuvasta tutut hahmot. Yhden tarinan lukuaika on noin 10-15 minuuttia, juuri sopiva siis iltasaduksi kaikille Annaa ja Elsaa fanittaville. Meinasin kirjoittaa, että pikkutytöille, mutta kyllä uppoaa kahdeksanvuotiaaseenkin kuin lämmin veitsi voihin :) Yhdellä sivulla on kuva ja tekstiä juuri sopivasti, ettei esimerkiksi kolmivuotiaan kiinnostus ehdi herpaantua.


Oman kirjani sen sijaan päätin sijoittaa numeroksi 25. Yli 500 sivua. E L Jamesin kirjoittama Grey (50 shades of Grey Christianin kertomana) olisi kyllä sopinut useampaankin kategoriaan (3. kirjassa rakastutaan, 5. kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman, 30. viihteellinen kirja tai vaikkapa 34. keskustelua herättänyt kirja.), mutta koska pelkään että eteeni sattuu yli 500 sivuinen tylsä kirja, mennään tällä.

Olen lukenut kaikki tähän sarjaan kuuluvat kirjat suomeksi, minulla on kesken tämä sama myös englanniksi ja tietysti nähnyt elokuvan. Soundtrack löytyy spotifyn listalta yhtenä kuunnelluimmista albumeista. Voisin siis kuvailla itseäni faniksi. Kokonaisuudessaan 50 shades jakaa kovastikin mielipiteitä, toiset kokevat ne kovinkin halventavaksi ja toiset taas puolesta. Itse pidän valtavasti sarjasta ja keskityn rakkaustarinaan sen kaiken kiistellyn takana.

Grey on siis sama tarina, kuin sarjan ensimmäisessä kirjassa (Sidottu), mutta Christianin kertomana. Se avaa hänen tunteitaan ja ajatuksiaan ja tekee hahmosta entistä haavoittuvamman. Tätäkin voin lämpimästi suositella genren tai sarjan faneille, mikäli et ole vielä lukenut.


Me jatketaan täällä superlötkön maanantain viettämistä ja illaksi suuntaankin me&i vaatteiden pariin! En malta odottaa - iltaa, ihania blogiystäviä, enkä uutta mallistoa!

ps. miten onnistuinkin saamaan kaksi näin ääripään kirjaa samaan postaukseen :D

pps. lisäsin uuden kategorian blogiin: lukuhaaste2016 jota klikkaamalla näet aikaisemmat haasteeseen valitsemani kirjat.

*mukana mainoslinkkejä

8 kommenttia:

 1. Onpa hyvä idea tällainen lukuhaaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukutoukka tykkää :)
   Samalla saa muilta haasteeseen osallistuneilta hyviä vinkkejä, mitä ei tulisi välttämättä edes koskaan huomioitua!

   Poista
 2. Hieno idea! Pikaista paranemista sinne ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   Vielä sairastupaa, mutta selkeästi parempi kuin eilen! Voiton puolella siis :)

   Poista
 3. Mä vähän emmin, mut ehkä pitää tarttua tähän haasteeseen! Tuo kirja pitää kyllä myös ottaa lukulistalle. Grey siis, ei Frozen. :D Kävin sen leffan katsomassa ja mulla on se eka kirjakin vielä lukematta... Menee niin kausittain mun lukemiset, välillä ehtii paremmin ja välillä vähän huonommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit laittaa frozeninkin, siinä on hyviä satuja :D

   Kausittain ajan vuoksi, mutta myös välillä ei vain tule lukufiilistä. On niin paljon muuta :D

   Poista
 4. Kiva kuulla, että osallistut tähän haasteeseen :) Minullakin on nyt samat kohdat luettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee :)

   Kävin pikaisesti kurkkimassa google+ profiiliasi ja palaan ehdottomasti blogiisi katsomaan lukuvinkkejä!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥