maanantai 18. tammikuuta 2016

Pikkuwc:n remonttisuunnitelmia.

Ihanaa uutta viikkoa! Mikäs olisikaan parempi tapa aloittaa viikko, kuin remppasuunnitelmilla vai mitä? No varmasti niitä löytyy montakin muuta, mutta taidan olla itse tästä kovin innoissani. Meillä on siis tällä hetkellä kaksi erillistä wc:tä ja niiden lisäksi vielä kylpuhuone. Suurempiakin remonttisuunnitelmia on varsinkin Murulla mielessä, mutta tällä kertaa pysytään tässä.

Isompi, ns. aikuisten wc remontoitiin talokauppojen yhteydessä ja nyt keväällä olisi pienemmän vuoro. Yksi ponnahduslauta tälle on mm. hieman temppuilemaan alkanut wc-pönttö.

Tila on todella pieni, mutta eipä siltä kummoisia vaaditakaan. Säilytystiloja täytyy olla ja helppo pitää puhtaana. Henkilökohtainen x-factorini siihen olisi lattiakaivo, mutta koska tila on kuivaa, täytyy pärjätä ilman.

Lattiaan tullee laatta ja jos vanha puretaan pois, myös lattialämmitys. Lattiassa saisi kuitenkin olla mahdollisimman vähän saumoja, koska noh.. pojat ja wc. Seiniin minua kiehtoo jostain syystä tuollainen puolipaneloinnin tyyppinen. Jos vaikka alaosa olisi kivaa laattaa ja yläosa maalattua. Tapetti-ihmisenä toki haaveilen myös siitä, mutta lasten wc:ssä taidetaan luottaa mahdollisimman lujaan maaliin.

Niinkuin jo totesin, pönttö täytyy vaihtaa, mutta myös allaskalusteet kaipaavat uusimista. Malja-allas on ehdoton nou-nou lasten wc:ssä ja hanaksi mietin kosketusvapaata. Itse allaskalustetta huomioidessa on syytä ottaa huomioon hormi ja takan nuohoukseen tarvittava luukku ja -tila. 
Tiny toilet
Alla olevassa kuvassa on tämänhetkinen tilanne. Seinillä muovimattoa (?!!?) ja kaksikymmentä vuotta vanhat laatat lattiassa. Pöntön vasemmalla puolella kulkee tosiaan hormi ja siinä  samassa syvennyksessä on allas.

Ainoa muutos, minkä tänne teimme muutossa, olivat nuo tauluhyllyt lasten teoksille. Mielenkiinnolla ja kauhulla odotan, mitä ideoita tähän keksinkään ja mitä tuolta seinistä paljastuu..

Jos teillä on hyviä ja toimivaksi todettuja ideoita ja ratkaisuja lasten wc:hen, niitä otetaan vastaan ja saa toki linkittää kommenttikenttään. Itseasiassa se olisi jopa erittäin suotavaa!

6 kommenttia:

 1. Aijjai! Remppasuunnittelu on parasta! Tsemppiä itse koitokseen, sitten kun sävelet on selvät. Mä haaveilen myös pikkuvessan rempasta, mutta ikävä kyllä ei ole vuorossa vielä seuraavana, vaikka on oikeasti järkky. Tuo teidän pikkuvessa on erittäin tyylikäs ja moderni meidän vastaavaan verrattuna... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppasuunnittelu on niin kivaa :)
   Ja onneksi meillä hankalimmat jutut tekee yleensä lähipiiristä löytyvä ammattilainen. Säästyy kuule paljolta parisuhde :D
   Mikähän siinä on, että noi pikkuvessat on aina aika järkkyjä..

   Poista
 2. Haa, meillä sama kohde remppalistassa seuraavaksi. Autenttinen 90-luvun lopun veski, ja haaveissa olis jotakin mustavalkoista tilalle.. laattaa pääasiassa ja sitten musta kivitaso ainakin. Kun vaan sais sen aloitusvaihteen päälle :) Tsemppiä sinne remppailuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, samoin sinne!
   Tänä aamuna teki mieli kyllä aloittaa ihan ekaksi välittömästi lämminvesivaraajasta *hrrrr*

   Poista
 3. Hyviä idiksiä. WC-paperirullateline on hyvä olla sellainen helppo, jotta uudet rullat tulee laitettua paikalleen :) Ite bloggasin tänään pikkuvessasta, mut se on vaan aikuisten käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä katsomassa sinun kirjoitus, kiitos vinkistä :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥