tiistai 29. maaliskuuta 2016

Itsetehty muistitaulu Riviera Maison -tyyliin.

Tein itse ja säästin! Ratkaisu itseasiassa toimi loistavasti tällä kertaa, vaikka sainkin jotain miesmutinaa liiman käytöstä ja epäilyjä ties mistä.. 

Törmäsin interwebissä tosi kauniisiin Riviera Maisonin muistitauluihin, joissa oli tätä samaa fiilistä ja päätin tallentaa itselleni muistiin. Eihän siinä mennyt kovinkaan kauaa, kun muistin että hankin meille syksyllä täysin väärän kokoisen Amanda B:n tarjottimen kodin ykkösestä.


Tarjotin oli tarkoitettu olohuoneen rahin päälle ja vaikka usein ostan kaiken liian pienenä, tämä oli auttamattomasti liian suuri. Hätä ei kuitenkaan ollut sen näköinen, sillä tarjotinhan sopi äärettömän kauniisti takkahuoneen maton päälle. Tarkoituksena oli pitää siinä teemukeja, kun pelaamme lautapelejä ja istumme takan ääressä.

Tähän väliin voisin lisätä sellaisen pienen hihityksen.. Tarjotinhan on ollut siis täysin käyttämättömänä siitä saakka. Takkahuoneen lipaston ja seinän välisessä raossa. Että se niistä teehetkistä. Ajatus oli toki söpö ja kaunis.


Hetken vielä ennen tuunausta mietin, kuinka kesällä kannan tällä mehukannuja laseineen terassille, kunnes heräsin siitäkin unesta. On täysin älytöntä odottaa jotain mielikuvaa, sillä todellisuudessa lapset juoksevat likavarpain keittiön ovesta sisään ja juovat suoraan hanasta kylmää vettä. Jättäen jälkeensä aikamoisen sotkun..

Muistitaulu it is siis! Ja itseasiassa tarvitsinkin sellaista isompaa ja kaunista meille, johon voi kerätä koulusta saadut lippulappuset. Postin mukana tuomat lääkäriajat, synttärikutsut (muistinko kertoa, että Nopsteri sai ekan synttärikutsun moneen vuoteen!!) ja sen sellaiset.


Kirjastokuitit (vaikka laina-ajat näkyy netissä ja palvelu muistuttaa palauttamaan), kauppalistat (jotka aina kirjoitan ja unohdan kotiin) ja viikkolukkarit ovat nyt oikeassa (yhdessä) paikassa ja käden ja silmän tavoitettavissa. Enää on omaa hölmöyttä, mikäli jää palauttamatta jokin tai taulusta irroittamisen jälkeen eteisen lipaston päälle. Siis minullehan ei koskaan niin käy, mutta ajattelin että jos teille muille.. :D

Eli nipsuihin sekoite/yleis/pikaliimaa (käytin hybridiliimaa, älä kysy, en tiedä mitä on) ja dymo on dymo. Kauppalippuvihkosen kiinnitin magneetilla. Ensin magneetti liimalla tauluun ja toinen puoli vielä vihkon takaosaan. Tarjottimen reunat toimivat äärettömän hyvin kynien ja muun tarpeellisen säilytyspaikkana. Ja JOS minulla olisi kauniit sakset, ripustaisin ne roikkumaan vielä tarjottimen kädensijasta niin, että ovat helppo irroittaa käyttöön. Tuli just, eikä melkein :)

Mitäs pidätte?

ps. takkipostaus ja takki saavuttivat suuren suosion, kiitos kommenteista :) Kannattaa muuten tilata, ennenkuin loppuu ;)

18 kommenttia:

 1. Hieno. Tuota voisin jalostaa meillekin. Ihana oli lukea noita "selityksiä" mihin tarjoitinta voisi käyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joskus juttu taitaa luistaa vähän liikaakin :D
   Pohjana voi tosiaan käyttää mitä tahansa tarjotinta/levyä tms!

   Poista
 2. Kiva, kaunis ja käyttökelpoinen idea! Ja voi että olen iloinen teidän Nopsterin puolesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Ja tiedätkö että minäkin olen <3 Niin liikkiksenä käytiin tänään ostamassa lahja ja hän sai itse valita <3

   Poista
 3. Kivan näköinen! :) mä päällystin ruman sähkökaapin liitutaulu kalvolla ja toimii hyvänä muistitauluna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea!
   Meillä on täällä sähkökaappi varastossa, sinne voisi laittaa päälle tarran ja kirjoittaa jotain hassua :)

   Poista
 4. Vau onpa onnistunut ja aivan ihana. Toimis meillä myös koululaisen huoneessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni :)
   Koululaiset varsinkin tarvitsevat näitä tauluja, joten hommiin vaan!

   Poista
 5. Tulipa hieno ja parasta ku on ite tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Yleensä taidan tehdä tunteella ja niissä tapauksissa ei aina ole parhautta tuo itsetehty :D Tässä KERRANKIN onnistui :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥